Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Haragszom anyámra és nem is...

Haragszom anyámra és nem is tudok megbocsátani neki. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Van egy kisebb szívbetegségem ami miatt gyógyszert szedek és egy orvos azt mondta, hogy egy kisebb beavatkozással meg lehet szüntetni. Első perctől kezdve tiltakozom. Pár nap múlva meg is csinálják de ilyen nincs, ezt így nem lehet, hogy ÉN nem egyezek bele. Ez az én testem, én életem, én döntésem és senkinek nincs joga akaratom ellenére is ilyet csinálni. Az addig oké, hogy jót akar nekem de illett volna megbeszélni, hogy én mit gondolok erről. Beszéltem már az orvossal is aki csinálni fogja, kérdezte, hogy akarom-e és én nemet mondtam erre ő is meg anyám is elkezdtek erőszakoskodni, hogy de ezt meg kellene csinálni. Ez 2 hónapja történt és azóta hargszom rá/rájuk de nem tudok megbocsátani mert ez annyira nem kis dolog. Sajnos kiskorú vagyok. Vagyis fiatalkorú.
2013. máj. 28. 18:40
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
40%
Hiszis vagy!! Sokan örülnének ha nem sz@rnák le a szülei!!!! Kis elkényeztetett tini.
2013. máj. 28. 20:05
 22/47 anonim ***** válasza:
76%

neked agybajod is van, nem csak sziv...

vagy: lehet, hogy azert kell mute(tt)ni teged, mert szivtelen vagy:/

2013. máj. 28. 20:05
 23/47 A kérdező kommentje:

Én elkényeztetett? Ember.. :D messze állok tőle.

Egyébként meg az a másik, hogy anyám csak a leges legvégső esetben megy orvoshoz. Akkor ne várja el tőlem, hogy mosolyogva fogom várni ezt a szart.

2013. máj. 28. 20:12
 24/47 anonim ***** válasza:
94%
hát, nem véletlenül 18 év a korhatár;)
2013. máj. 28. 20:15
 25/47 anonim ***** válasza:
66%

Más ember örülne ha műtéttel megszabadulhatna a gyógyszertől.

Te meg egy tipikus elkényeztetett hisztis csitri vagy. Már csakazért se akarod a műtétet, hogy neked legyen igazad....

Inkább hideg víz kéne neked a nagy hisztirohamod közepette, hogy lehűlj kicsit....

5 év múlva tudod mi fog változni, rosszabb leszel és mégúgy se akarsz kórházba menni.

2013. máj. 28. 20:18
 26/47 anonim ***** válasza:
88%

Na rád szálltak a trollok, ne törődj velük.

Amit a kórházzal kapcsolatban érzel, az nem normális. Előbb ki kéne kezelni ebből a nagyfokú szorongásból, és csak utána megműteni téged, ha valóban halasztható. És igen, lényeges lenne, hogy te is úgy érezd, hogy beleegyezel a dologba. Az embereket sokszor nem lehet akaratuk ellenére meggyógyítani. A gyógyulási esélyeidet rontja, ha így vágtok bele, ezt anyádnak is tudnia kéne.

A nagyobb műtétekről (tudom, ez egy kisebb műtét) általában nem egy orvos dönt, hanem többen, konzíliumban. Próbálj keresni egy szimpatikusabb (arcra) pszichiátert a kórházban, ahová be akarnak vinni, és nagyon részletesen mondd el neki az ellenérzéseidet. És próbálj utánanézni annak is, ha még nem tetted meg, hogy fiatalkorúként milyen jogod van arra, hogy megtagadd a beavatkozást.

Ha keresel egy orvost, egy pszichiátert, legjobb lenne minél magasabb rangban levőt, hangsúlyozd, hogy később hajlandó lennél a műtétre, de amíg ennyire frusztrál a kórházi lét, addig nem. Hangsúlyozd azokat a tüneteket, amiket itt leírtál, mondj el mindent, amit felsoroltál. Tudom, írtad, hogy utálod az orvosokat, de akkor meg próbálj ennek utánanézni, minden követ megmozgatni, és közben pumpolni anyádat azzal, hogy később megcsináltatod a műtétet.

2013. máj. 28. 20:27
 27/47 A kérdező kommentje:
Figyelj, nem ismersz szóval fogalmad sincs róla, hogy milyen vagyok. Ebben a témában mint mondtam elég hamar felhúzom magam de nagyon, azért vagyok most is ilyen. Elkényeztetett meg főleg nem vagyok! És nem azért vagyok ilyen mert "nincs igazam", hanem azért amit már leírtam majdnem minden kommentemben. Akaratom ellenére, erőszakosan, kényszerítve. Szerintem ezt így nem lehetne hacsak nem egy életbe vágóan fontos életmentő műtétről van szó mert mondjuk leszakadt a lába, beleállt egy balta, megállt a szíve agy tudom is én. De már fél éve tünetmentes vagyok. Fél éve. Az egyik ismerősömnek is volt ilyen gondja pont 16 éves korában, nem engedte a beavatkozást és 18 éves korában elmúlt. 30 valahány éves korában nézette meg a szívét és nincs semmi baja, tökéletes szíve van. Tudom, nincs két egyforma emberi szervezet. De őt is műteni akarták, azzal indokolták, hogy ez csak rosszabb lesz. Mai napig él és virul.
2013. máj. 28. 20:30
 28/47 anonim ***** válasza:
89%
Akkor lenne okod haragudni anyukadra, ha legyintene es nem is foglalkozna vele..... Szeret Teged, es ha az en gyerekemrol lenne szo, ha megsertodik ha nem akkor is mutet lenne a vege mert az egeszsegerol van szo. Felesleges hisztizned ez miatt:)
2013. máj. 28. 20:31
 29/47 A kérdező kommentje:
Istenem, fogjatok mar fel kerlek, hogy nem hisztizek. Ez nem egy olyan dolog, hogy barmelyik pillanatban meghalhatok. Ezzel meg evtizedekig elhetek! Ha meg magamtol dontok ugy, hogy meg akarom csinaltatni, akkor megcsinaltatom!
2013. máj. 28. 20:36
 30/47 anonim ***** válasza:
75%

22-es vagyok es nem troll. probalom eszhez teriteni a kerdezot, es altalaban a sertettseg teszi meg azt az intenziv benyomast, ami elinditja azon az uton, hogy elgondolkozzon mas velemenyen is. radikalis, de mukodik es biztos volt mar neked is hasonlo tapasztalatod, amikor megsertettek es vegul belattad, hogy igazuk van. vagy nem lattad be, de akkor lehet, hogy nem volt igazuk;)

a problema itt velehetoen az, hogy a kerdezo nem kommunikalja le a bajat a kornyezetevel. ellapozhattunk az x-dik oldalig, mig kiderult, hogy fobiasan fel a korhaztol. ha ez tenyleg igy lenne, mar belefogalmazta volna a kerdesben is, nem pedig harapo fogoval kellene kihuzni belole. ez alapjan ugy erzem, hogy o csak takarozik ezzel a kifogassal, es nyafog. ez kifejezett nyafogas bizony, ha nem muttetne meg az anyja, akkor lenne duhos, mert az anyjat nem erdekli, hogy el-e vagy hal. szoval bocs, hogy nem sikerult kelloen komolyan vennem a hisztijet es egybol itelkeztem, es tul nyilvan tul szigoru voltam, hiszen lattatlanban ne mondjak ilyeneket, de ha nem talalt volna be, akkor nem haborodott volna fel a feltetelezesen, hogy o el van kenyesztetve. elsiklott volna felette. nem tette. hisztinek tartom. kifejtettem a velemenyem, elnezest, hogy a gyakorikerdesen kerdezte meg a kerdezo a kerdest, ahol barki valaszolhat. :)

mindazonaltal tovabbra is fentartom, hogy nem feltetlenul van igazam;)

2013. máj. 28. 20:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!