Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan tudnám ezt megbocsátani...

Hogyan tudnám ezt megbocsátani a szüleimnek?

Figyelt kérdés

Hárman vagyunk testvérek. Minden jó volt, amíg a nővérem teherbe nem esett 17 évesen. Onnantól körülötte és a baba körül forgott a világ. Neki tanulnia, buliznia, randiznia kellett, nekünk pedig 15 és 13 évesen pelenkázni, fürdetni, tápszert keverni. A szüleink pluszmunkát vállaltak, hogy el tudják tartani őket.

Az érettségi után elköltöztem egy idős nőhöz, akinek takarítottam, főztem a lakhatásért. Elvégeztem az egyetemet, kivettem egy albérletet és az öcsém is hozzám költözött.

A nővérünk azóta is otthon él, már 3 gyereke van 3 apától, se érettségije, se semmije. Anyuék nem hajlandóak változtatni.

Most babát várok, szeretném ha a gyerekemnek lennének nagyszülei, de nem tudok túllépni a kamaszkori sérelmeken.

Mit tegyek?

2013. ápr. 19. 11:53
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem tudsz továbblépni, akkor csak tekints előre! A legtöbb ember hordoz magában gyerekkori sérelmeket, amiket felnőtt korában sem tud kiheverni, max. felszín alá rejt.

Ne gondolj arra mi volt. Igyekezz boldog és gondoskodó anya lenni!

2013. ápr. 19. 12:02
 2/14 anonim ***** válasza:
59%

A szüleid nem dobták utcára a 17 éves terhes lányukat, hanem segítettek neki, és ehhez még plusz munkát is vállaltak. Tisztelet érte.

Gondolom a rendes és plusz munka mellett kénytelenek voltak igénybe venni a ti segítségeteket is. Ezt ne sérelemnek fogd fel.

A nővéreddel van a gond, hogy nem segített, hanem inkább bulizott, így rátok több munka hárult.

De rá se haragudj. Megverte már az élet így is, ahogy látom...

2013. ápr. 19. 12:05
 3/14 anonim ***** válasza:
13%
Tehat az a baj, hogy a szüleid segítettek a gyermeküknek......
2013. ápr. 19. 12:10
 4/14 A kérdező kommentje:

Nem az a baj, hogy neki segítettek. Hanem hogy minket közben lesz.rtak.

15 éves voltam, éjjel 2-3* babát etettem, hajnalban főztem, suli, hazaérve megint takarítás és babázás. Nem néha, minden nap, közel 3 évig.

Ha beszéltem a szüleimmel, azt mondták hogy a nővérem fáradt. Napokra eltűnt, aztán hazajött pihenni.

A suliban elaludtam, akkor sem tettek semmit. Nehogy azt mondjátok, hogy ez normális. Mi mitől voltunk kevésbé fontosak, mint a nővérem?

2013. ápr. 19. 12:16
 5/14 anonim ***** válasza:
82%

miért te etetted a babát.???

megértem ha dühös vagy,de miért nem mondod el anyukádnak hogy mi bánt és mit szeretnél.

2013. ápr. 19. 12:27
 6/14 anonim ***** válasza:
82%
Próbáltad ezt meg beszélni a szüleiddel is ?
2013. ápr. 19. 12:30
 7/14 A kérdező kommentje:

A szüleim dolgoztak, a nővérem bulizott vagy aludt. Ezért én etettem.

Igen, beszéltem velük. Azt hajtogatják, hogy nem tehetnek semmit. De nem is akarnak. Sosem küldték a nővérem dolgozni, most is fizetik a cigijét, alkoholt vesznek neki.

2013. ápr. 19. 12:33
 8/14 anonim ***** válasza:
96%

ezer kérdésem lenne a szüleidhez..!!!

ez tényleg nem normális dolog,hogy amíg ő bulizott ti láttátok a picit. ez tényleg felháborító!

a múlton már nem tudsz változtatni,és szüleid és tesód viselkedésén sem.

próbálj meg most csak a babára koncentrálni és arra,hogy te majd ne kövess el ilyen hibákat.

anyukádnak meg mondd hogy: szeretnéd ha ők is részt vennének a gyereked életébe

2013. ápr. 19. 12:55
 9/14 anonim ***** válasza:
69%
Hát szüleid nem igazán csinálták jól anno, valószínűleg lelkiismeret furdalásuk is volt, amiatt is, hogy valahol hibásnak érezték magukat abban, hogy nővéred ilyen ember lett. Ettől még nem szép dolog, hogy a felelősséget a Ti nyakatokba varrták. De már túl vagy rajta, a múlton nem tudsz változtatni, ha haragszol azzal csak magadnak teszel rosszat. Éld tovább az életed ahogy szeretnéd. Vidd a gyereket a nagyszülőkhöz is, a nővéreddel meg ne foglalkozz, valószínűleg ilyen marad már.
2013. ápr. 19. 12:56
 10/14 anonim ***** válasza:
54%

ha jól értem te mostanra felnőtt vagy. miért nem kérdezel rá ezekre a dolgokra,hogy: anyu! miért engedted hogy buliba menjen a nővérem amikor itt volt a pici,miért nincs munkája,és mi az hogy eltűnik napokra,mitől különb ő mint mi??

én biztos nem bírnám ki hogy ne vágjam ezeket a fejéhez.

2013. ápr. 19. 13:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!