Hogyan tudnám ezt megbocsátani a szüleimnek?
Hárman vagyunk testvérek. Minden jó volt, amíg a nővérem teherbe nem esett 17 évesen. Onnantól körülötte és a baba körül forgott a világ. Neki tanulnia, buliznia, randiznia kellett, nekünk pedig 15 és 13 évesen pelenkázni, fürdetni, tápszert keverni. A szüleink pluszmunkát vállaltak, hogy el tudják tartani őket.
Az érettségi után elköltöztem egy idős nőhöz, akinek takarítottam, főztem a lakhatásért. Elvégeztem az egyetemet, kivettem egy albérletet és az öcsém is hozzám költözött.
A nővérünk azóta is otthon él, már 3 gyereke van 3 apától, se érettségije, se semmije. Anyuék nem hajlandóak változtatni.
Most babát várok, szeretném ha a gyerekemnek lennének nagyszülei, de nem tudok túllépni a kamaszkori sérelmeken.
Mit tegyek?
Ha nem tudsz továbblépni, akkor csak tekints előre! A legtöbb ember hordoz magában gyerekkori sérelmeket, amiket felnőtt korában sem tud kiheverni, max. felszín alá rejt.
Ne gondolj arra mi volt. Igyekezz boldog és gondoskodó anya lenni!
A szüleid nem dobták utcára a 17 éves terhes lányukat, hanem segítettek neki, és ehhez még plusz munkát is vállaltak. Tisztelet érte.
Gondolom a rendes és plusz munka mellett kénytelenek voltak igénybe venni a ti segítségeteket is. Ezt ne sérelemnek fogd fel.
A nővéreddel van a gond, hogy nem segített, hanem inkább bulizott, így rátok több munka hárult.
De rá se haragudj. Megverte már az élet így is, ahogy látom...
Nem az a baj, hogy neki segítettek. Hanem hogy minket közben lesz.rtak.
15 éves voltam, éjjel 2-3* babát etettem, hajnalban főztem, suli, hazaérve megint takarítás és babázás. Nem néha, minden nap, közel 3 évig.
Ha beszéltem a szüleimmel, azt mondták hogy a nővérem fáradt. Napokra eltűnt, aztán hazajött pihenni.
A suliban elaludtam, akkor sem tettek semmit. Nehogy azt mondjátok, hogy ez normális. Mi mitől voltunk kevésbé fontosak, mint a nővérem?
miért te etetted a babát.???
megértem ha dühös vagy,de miért nem mondod el anyukádnak hogy mi bánt és mit szeretnél.
A szüleim dolgoztak, a nővérem bulizott vagy aludt. Ezért én etettem.
Igen, beszéltem velük. Azt hajtogatják, hogy nem tehetnek semmit. De nem is akarnak. Sosem küldték a nővérem dolgozni, most is fizetik a cigijét, alkoholt vesznek neki.
ezer kérdésem lenne a szüleidhez..!!!
ez tényleg nem normális dolog,hogy amíg ő bulizott ti láttátok a picit. ez tényleg felháborító!
a múlton már nem tudsz változtatni,és szüleid és tesód viselkedésén sem.
próbálj meg most csak a babára koncentrálni és arra,hogy te majd ne kövess el ilyen hibákat.
anyukádnak meg mondd hogy: szeretnéd ha ők is részt vennének a gyereked életébe
ha jól értem te mostanra felnőtt vagy. miért nem kérdezel rá ezekre a dolgokra,hogy: anyu! miért engedted hogy buliba menjen a nővérem amikor itt volt a pici,miért nincs munkája,és mi az hogy eltűnik napokra,mitől különb ő mint mi??
én biztos nem bírnám ki hogy ne vágjam ezeket a fejéhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!