Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan tudnám ezt megbocsátani...

Hogyan tudnám ezt megbocsátani a szüleimnek?

Figyelt kérdés

Hárman vagyunk testvérek. Minden jó volt, amíg a nővérem teherbe nem esett 17 évesen. Onnantól körülötte és a baba körül forgott a világ. Neki tanulnia, buliznia, randiznia kellett, nekünk pedig 15 és 13 évesen pelenkázni, fürdetni, tápszert keverni. A szüleink pluszmunkát vállaltak, hogy el tudják tartani őket.

Az érettségi után elköltöztem egy idős nőhöz, akinek takarítottam, főztem a lakhatásért. Elvégeztem az egyetemet, kivettem egy albérletet és az öcsém is hozzám költözött.

A nővérünk azóta is otthon él, már 3 gyereke van 3 apától, se érettségije, se semmije. Anyuék nem hajlandóak változtatni.

Most babát várok, szeretném ha a gyerekemnek lennének nagyszülei, de nem tudok túllépni a kamaszkori sérelmeken.

Mit tegyek?

2013. ápr. 19. 11:53
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
17%
Kérdező, ugye a szüleid dumálták rá a nővéredet a terhessége megtartására? Mert ha ez így van, akkor mindjárt érthető az is, hogy miért nem volt alapjuk ezek után beleszólni a nővéred dolgaiba, és hogyan maradt ez végül rátok, mint a legkisebbik ellenálláson.
2013. ápr. 19. 13:23
 12/14 anonim ***** válasza:
36%

Szia!

Először is gratula a mütyűrhöz!:)

Nővéred, azt kell mondjam, butus. Mi lesz, ha egyedül marad a gyerekekkel? Gondolom az apàk tojnak ràjuk...

Szerintem hagyd magad mögött a múltat, de előbb szűrd le a tanulságot, ne kövesd el ugyanazokat a hibàkat, mint a szüleid!

Sok sikert és jó babàzàst!;)

2013. ápr. 19. 13:35
 13/14 anonim ***** válasza:
55%

Szerintem magaddal törődj! A gyerekeddel, és azzal hogy jó életet teremtesz neki, és megóvod attól a hibától amit a szüleid tettek, vagy amit a nővéred!

Nem kell túllépni a sérelmeken, mintha mi sem történt volna, de hiába hánytorgatod fel úgysem történik semmi!

2013. ápr. 19. 14:51
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Kimondtad az igazságot. Nem akarnak tenni ellene! Sajnálom a helyzetedet, nem könnyű, de csak azt tudom tanácsolni, hogy a jövőbe nézz, alkalmanként majd látják a kicsit és kész. Ennél többet te nem tehetsz, nekik kell lépni.
2013. ápr. 19. 15:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!