A férjem mostanában azzal vádol, hogy csak a gyerekeknek élek és őt elhanyagolom. Mit csináljak másként? Férjként mit vártok el a feleségetektől, hogy érezzétek, fontosak vagytok neki?
15: Amit leírtál az nagyon jó, akár egy magazinban is elmehetne tanácsként, de van benne egy nagy buktató. Mégpedig a férj.
"Alapszabály, hogy MINDENKI MINDENT AZONNAL helyre tesz - igy nem lesz rendetlenség."
Erre jöttem rá én is. Csak ahhoz, hogy ez megvalósuljon, ahhoz ki kellett rúgni a volt férjemet. Sajnos én hiába teszek a helyére mindent és a gyerekek is ovis koruk óta rá voltak szoktatva, hogy a saját játékaikat a tárolókba elhelyezzék, ha közben apuka arra sem volt hajlandó, hogy a taknyos zsebkendőjét kidobja és ne a kanapén hagyja. Kaja után felállt, átült a kanapéra, mondván maaaajd elteszi. Ha kértem később, akkor nyafogott, ha ott hagytam, akkor egyszer másnap délutánig volt ott - akkor már el kellett raknom, mert tányér kajamaradékkal nem bűzölöghet a nyári 40 fokban. Őt ez nem zavarta, és különben is mi olyan nagy meló kivinni. Ja, egy tányért kivinni nem probléma, de amikor az egyik semmit nem csinál, a másik meg 100%-ban mindent, akkor igenis felb.szta az agyam egy tányérral is. Kértem többször is, reménytelenül.
"Az apukát is be lehet fogni, de nem árt ott is elöre megegyezni. Ha nem akar mosogatni, akkor rendben van, de akkor ö fürdeti a gyerekeket, viszi ki a szemetet, stb - tehát ö is csinál valamit."
Igen. Na de ha nem hajlandó kibújni a gép elől??? Kértem, mondtam, hogy ő mondja meg, hogy mit vállal, az enyém a többi. Semmi nem lett belőle. Arra sem volt hajlandó, hogy kértem: amikor én elindulok valahová akkor olyan vagyok mint a málhás csacsi, neki egy kis hátizsákja van, vigye ki a szemetet. Neki arra nincs ideje, különben is mi olyan nehéz nekem azon, hogy hazajövök és utána kiszaladok a szeméttel. Igen, nem nagy cucc, de megint ott volt a bibi, hogy MINDENT tőlem várt el, ha csak a szemét lett volna és ő addig csinál bármit is,akkor az nem zavart volna.
"Azt is tudomásul kell venni, hogy a mnkából hazajövö apa esetleg elöször le akar lazulni - FÉL órát rá lehet szánni, utána viszont az anyukának legyen szabadideje, amit gyerekmentesen tud eltölteni. "
Igen, csak ő nem fél óra szabadidőt kért, hanem egész estéset.
Szóval én nem vitatkozni akarok veled, mert amit írtál azok tényleg tök jó tanácsok ott, ahol a két fél tényleg TÁRSként tekint a másikra és közös felelősségnek tartja a családi életet annak minden jó és rossz oldalával, tehát a munkából ugyanúgy kiveszik a részüket.
Csak sajnos sokunknál ez nem működik, mert a férj (az én esetemben már ex) azt hiszi, hogy a női munka az a nőké, a gyereknevelés a nők dolga, a család eltartása meg közös lenne, de hát sajnos ő nem keres eleget ahhoz, hogy a márkás cuccok és a drága biciklifelszerelés után maradjon számlákra. Ha a számlák kifizetése, kaja vásárlás, gyerekeknek az aktuális befizetendők, bérletvásárlás után meg kevés a pénzem, akkor én vagyok a hülye, hogy a gyerekeket elviszem különórára, hogy legalább sportoljanak valamit.
ma 21:15-ös:
Ilyen emberhez eleve nem mentem volna hozzá, de semmiképpen nem szültem volna neki gyerekeket. Aki ennyire önzö, az nem alkalmas párkapcsolatra meg családapának sem.
Utolsó: eleinten otthon voltam (gyes), amig a gyerekek betöltötték a 3 évet, utána pedig napi 8 órában dolgoztam.
Ami különbség a kérdezöhoz képest, hogy eszembe sem jutott volna hajnalban felkelni háztartási munkákat végezni, meg fözni. Mivel mindenki rendet tartott, ezért elég volt este kb fél óra kistakaritás, és hét végén egy alaposabb. A fözést meg a helyében hét végén - pl. szombaton - tartanám, és a gyereknek a heti kajáját akkor fözném meg, egy részét lefagyasztva, igy reggel csak kiveszem az aznapi adagot és máris tudom vinni.
"Elismerem, hogy jó ötleteket adtál annak aki otthon van. A kérdező viszont dolgozik. Nem tud pl. napközben pihenni, amíg a gyerek alszik. Te a gyerekek 3 éves koráig otthon voltál, 4 gyerekkel ez jópár év, még ha volt átfedés akkor is. Egy 3 éves, vagy nagyobb gyerek mellett dolgozni nem olyan fárasztó, mint egy 8 hónapos mellett. Az meg egyértelmű, hogy nincs étkezési probléma a családodban, mert akkor nem írnál ilyet, hogy elég hetente egyszer-kétszer főzni."
1. Amikor a kérdésre a tippeket adtam, akkor még nem derült ki, hogy a kérdezö nem otthon van a kicsivel. Ezért amit irtam, arra vonatkozott, mait a kérdés alapján feltételeztem.
2. Az elsö gyerekkel nem egészen egy évet (9 hónapot voltam otthon), utána dolgoztam 8 órában, mellette meg egyetemet végeztem levelezön. A másodikkal 3 évet voltam otthon, utána több év szünet volt, amig munkába jártam, és olyan munkakörben, ahol sok esetben nem 8 órát kellett benn lennem, hanem 10-12-t is, de nem minden nap. Utána - majdnem 10 évvel késöbb lett két ikerkislányom, akikkel szintén csak a 3 évet töltöttem otthon. Szóval max. 3 évig voltam csak egyfolytában otthon.
3. Azt meg végképp nem értem, hogy ha a gyereknek kell bevinni kaját, akármilyen allergia vagy egyébe miatt, az mennyiben zárja ki a heti egyszeri fözönapot! NEM azt irtam, hogy egy hétre ugyanazt adja a gyereknek, hanem hogy EGY napon fözzön, akkor lehet akár 6-8-félét is elkésziteni és lefagyasztani. Természetesen ezekböl nem csak EGY adagot, hanem többet, igy pár hét után már elég 2-3 újabban elöre elkésziteni. Tapasztalatból tudom, hogy ez a rendszer müködik.
Köszönöm az ötleteket!
A 4 gyerekes anyuka tényleg nagyon jókat írt és egy része, még munka mellett is hasznos.
Nagyobb veszekedés lett ebből mint vártam. Nem gondoltam, hogy bennem is ennyi minden felgyülemlett. Este mégis felvetettem neki az ötletet, hogy néha ő játszon a gyerekekkel, addig én csinálom a házimunkát, erre megkaptam, hogy már a gyerekeket is le akarom passzolni, milyen anya vagyok én. Szó szót követett, végül elöntötte az agyamat a köd és megmondtam, hogy tetszik neki vagy sem én visszajövök GYED-re, ő pedig sürgősen keressen valami fix munkát, mert a zenéléséből nem fogunk megélni. Válaszul összekapta néhány cuccát és elment itthonról, gondolom valamlyik haverjához.
Most nem tudom eldönteni, hogy bűntudatom van-e vagy megkönnyebbültem, hogy kiadtam magamból ami bántott. Nagyon szeretem, de ezt így nem fogom tudni tovább csinálni. Valamit nagyon elrontottunk és még nem tudom, hogy oldjuk meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!