Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A párom szerint elhanyagolom...

A párom szerint elhanyagolom és csak a gyerekekkel foglalkozom. Hogyan tudnánk megtalálni az arany középutat?

Figyelt kérdés
2 kicsi gyerekkel vagyok itthon. A párom mostanában már semmiben sem segít, maga után sem pakol el, mert szerinte itthon vagyok, van rá időm. Mire délután hazaér, én már teljesen elfáradok gondolom ez a viselkedésemen és a kinézetemen is meglátszik, így megértem, ha elhanyagolva érzi magát, de nem tudja elfogadni, hogy az itthon lét sem a pihenésből és heverészésből áll. Már kértem, hogy kicsit segítsen be legalább a gyerekek körül (fürdetés, etetés), de sértve érzi magát így maximum arra hajlandó, hogy mesét olvasson a nagyobbnak.
2012. okt. 29. 07:19
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
80%
A párod önző. Ennyi. Akkor várja el, hogy Te fitt, kívánatos legyél és szexi az ágyban, ha besegít a házimunkába! Kérd meg 1 hétig csinálja azt, amit Te kíváncsi lennék, meddig bírná.
2012. okt. 29. 07:32
 2/15 anonim ***** válasza:
50%

1. Részben igaza van a párodnak, neked az a "munkád", hogy a gyerekeket meg a lakást rendben tartsd.

2. DE az nem tartozik bele, hogy utána pakolsz. Evés után a tányérját, stb tegye a mosogatóba vagy ahová szoktátok, a hasnált ruhákat a szenynestartóba, stb.

3. Nem ártana megbeszélni, hogy ki mit hogy gondolja, világosan meghatározni, hogy ki mit csináljon.

4. A gyerekek mellett segiteni jó lenne, de ha fáradt vagy ideges, akkor jobb, ha ezt nem csinálja. Az esti meseolvasás viszont jó ötlet.

2012. okt. 29. 07:38
 3/15 anonim ***** válasza:
40%

07:32-es: " Kérd meg 1 hétig csinálja azt, amit Te kíváncsi lennék, meddig bírná."

Ez CSAK akkor jó ötlet, ha közben a kérdezö AZT csinálja egész nap, amit a párja - és akkor lehet, hogy kiderül, hogy az apának legalább annyira megeröltetö a napja.

2012. okt. 29. 07:40
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdezö: régebben ezt hivták családi munkanmegosztásnak.

Az apa eljárt dolgozni napi 8-10-12 órában, és megkereste a család megélhetéséhez szükséges anyagiakat.

Az anya otthon elvégezte a háztartási teendöket, meg a gyerekek körüli munkákat. (Persz ez is munka, de NEM szivesség, amit a nö tesz a férfinek)

Viszont mindkét féltöl elvárható, hogy a másik munkáját elismerje, és ne nehezitse.

A férjed(?) ne csináljon extra rendetlenséget, te meg vedd tudoasul, hogy amikor hazaér, akkor szükséges van valamennyi pihenésre.

2012. okt. 29. 07:44
 5/15 anonim ***** válasza:
65%
Szerintem pedig nem lustaságból, hanem dacból csinálja. Ha megerőlteted magad és tényleg kívánatos leszel, vele is foglalkozol, akkor ő is másképp fog hozzáállni a dolgokhoz. Soha nem szerettem ezt a fajta vitát, hogy ki tesz többet nap, mint nap. A kettőt milyen alapon hasonlítjuk össze? Mindkét tevékenység fontos, kiegészítik egymást.
2012. okt. 29. 07:44
 6/15 anonim ***** válasza:
54%
2 kis gyerek elég nagy munka, de nem ok, hogy rájuk hivatkozva háztartási munkákba is közös munkát várjunk el. Az otthonlét ideje alatt szerintem igenis minden otthoni munka a feleségé. Néhány kivétel akadhat, elsősorban ha fizikum kell hozzá, vagy technikai megoldás. Elvárható a gyermekkel való foglalkozás, és erre úgy tűnik van hajlandóság nálatok. Kicsik még a gyerekek, majd ha nagyobbak lesznek szánjon rájuk több időt, játék, séta stb.
2012. okt. 29. 07:49
 7/15 A kérdező kommentje:
Igen, értem én, hogy ő dolgozik, ezért nem is várom el, hogy ő keljen éjszakánként a picúrhoz vagy hogy ő csinálja az itthoni dolgok felét, de úgy érzem azt jogosan várom el, hogy legalább annyit segítsen, mint mikor csak egy gyerek volt. Gondolom majd belerázódok a dolgokba, de így az elején nagyon rossz, hogy nem hogy segítene, még lelkifurdalást is okoz.
2012. okt. 29. 09:18
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Én egy babával vagyok itthon és leköti az egész napomat. Amíg alszik, próbálok főzni, rnedberakok itthon. Amikor apa hazajön leveszi a gyereket a godjaimról és játszik vele, amíg én befejezem a dolgaimat és itt nem a műkörmösre gondolok, hanem egy nagyobb takarítás, vasalűs, vacsi befejezése, tálalása. Együtt eszünk, vagyis ő ezsik, én etetek és majd eszem én is. Apa ismét veszi a gyereket és hagy engem mosogatni, pakolni, amiután csatlakozom a családhoz. Ha van kedvem, energiám szörtelenítek, ha nincs, elhalasztom holnapra. Ha apa kíván, ne ezen múljon neki. Teszek én is azért, hogy ne érezze magát elhanyagoltnak, de ő is bőven.

A kettő egymás nélkül nem működik. Apukának üzenem, nem lázadozni, hanem tenni, neked pedig, hogy merd rábízni napi félórát a férjedre a 2 kicsit, had kóstolja meg milyen és addig te fújd ki magad, ki fogja bírni, te pedig jobban érzed majd magad.

2012. okt. 29. 09:24
 9/15 anonim ***** válasza:
97%

Ó, ezt mintha én írtam volna 7 éve de szóról szóra! Persze, otthon vagyok, az a dolgom, hogy ellássam a gyerekeket. Apuci persze kereste a minimálbért és az én GYED-em is több volt az ő fizetésénél, tehát az sem volt, hogy ő tolja haza a pénzt amit én elköltök.

Megbeszéltük, hogy anyagi okok miatt vissza kell mennem dolgozni, de majd ő segít.

Hát az lett belőle, hogy dolgoztam, néha többet is mint ő, én tartottam el a családot, mert úgy gondolta, akkor az ő fizetése már nem is kell, marad neki márkás cuccokra. Én fizettem a számlákat, a kaját, persze elvárta, hogy főtt étel legyen otthon. A takarítás az női munka, de arra sem volt képes, hogy a saját taknyos zsepijét ne hagyja a kanapén. SEMMIT nem segített, annyit sem, hogy vigye már ki ő a szemetet reggel amikor megy el, mert neki nincs csomagja, nekem meg ott a két gyerek, meg a szokásos cuccok velük - néha nagy táska gyümölcs, ha mi voltunk felelősek az oviban.

A gyerekekkel alig foglalkozott, néha elment értük az oviba, de akkor reggel a középső csoportosnak magyaráztam, hogy a kiscsoportos tesója cuccaiból mit kell a gyerekre ráadni és mit kell bent hagyni, segítsen az apjának.

Ha vigyázott a gyerekekre, abban köszönet nem volt. Általában számítógépezett velük, tehát apa lőtte az ellenséget a két gyerek két oldalról nézte. Apuci megette a nekik kikészített kaját és arra mentem haza, hogy a gyerekek éhesek, apuci kéri, hogy főzzek nekik valamit, de ő nem kér, ő evett.

A férfimunkákat is én végeztem, hiába könyörögtem,hogy valamit kell csinálni a káddal, mert áztatjuk az alattam lakót minden fürdésnél, nem csinált semmit. Aztán két hét után munka után elmentem az obiba, vettem felszerelést és nekiálltam körbecementezni a kádat. Akkor azt mondta, hogy azért csinálom, mert meg akarom mutatni, hogy milyen feminista vagyok.

A legdurvább az volt amikor hazamentem és engedte a gyerekeket gyurmázni.A szőnyeg tele volt gyurmadarabokkal, plüss állatokkal, a szétdobált ruháikkal, ráadásul úgy ettek, hogy az ételmaradék is a szőnyegen volt (leverték gyurmázás közben a pizzás dobozt). Amikor hulla fáradtan megérkeztem, apuci közölte, hogy eddig tartott az ő feladata, megy pihenni, most én jövök... és nekem kellett a mocskot eltakarítani, a gyereket ellátni.

Hamar megromlott a kapcsolat, mert ilyen emberért én nem voltam hajlandó küzdeni, nem dolgoztam azért, hogy a kapcsolatunkat megmentsem. Többször próbáltam vele beszélni, de egy napnál tovább nem volt változás - már ha volt, mert legtöbbször vagy hisztizett, vagy duzzogott, vagy csak bólogatott hogy igazam van, de majd holnap, ma fáradt/ma rossz kedve van hagyjam békén/ma jó kedve van legyen már egy jó napja, stb.

Tavaly év elején rúgtam ki, azóta rend és nyugi van nálunk, továbbá több pénzem is marad. Már a válást is kimondták.

2012. okt. 29. 10:10
 10/15 anonim ***** válasza:
87%

3: "Ez CSAK akkor jó ötlet, ha közben a kérdezö AZT csinálja egész nap, amit a párja - és akkor lehet, hogy kiderül, hogy az apának legalább annyira megeröltetö a napja."

Ja, csak apa munkanapja mondjuk tart 8-6-ig, esetleg tart egy kávészünetet amikor nem kapja ki a kezéből senki a csészét és ha kell, nyugodtan elmehet kakkantani, nem törik rá az ajtót.

Az anyától meg elvárnátok, hogy éjjel legyen ügyeletben, mert apa ugyebár dolgozik, napközben lássa el a gyerekeket és végezze a háztartást úgy, hogy a gyerekek egy percig ne legyenek felügyelet nélkül, majd ha a fáradt apa hazamegy, akkor fürdesse anyuci a gyerekeket, és utána még lejtsen csábtáncot. Hápersze!

Nekem volt olyan, hogy azzal jött a férjem, hogy de jó napja volt, teljesen nyugis, ügyfél és kolléga se járt arra, leborult az asztalra szunyálni egyet, majd kávézott és elolvasta az újságot, dolgozgatott, majd átment a másik kollégájához dumálni. De legyen előtte este a főtt kaja és legyen rend.

2012. okt. 29. 10:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!