Milyen gyakran találkoztok, beszéltek a szülőkkel? Mennyi a "normális" arány?
Nincs.
Családfüggő vagyok. Nagyon fontos a családom. Egyszerűen nem érzem jól magam, ha napok óta nem voltam otthon. Ideges vagyok, mindenbe belekötök. A párom is tudja, mindezt. Így fogadott el. Neki esze ágában sincs haza menni. Én szoktam neki mondani, hogy menjünk már látogassuk meg anyudékat, mert már nekem ciki a dolog.
Párom szülei közel laknak,heti többször benézünk,de hétvégén mindig,páromnak igénye is van rá.Én szüleim 40km,2havonta ha találkozunk,néha még az is sok nekem,telefonon heti 2-3-x fél óra.Nem igénylek többet.
Nincs belőle konfliktus,én elvagyok párom szüleivel,párom elvan az enyémek nélkül :)
Külföldön élek, a szüleim otthon, a párom szülei itt, mert ők ide valósiak. Engem nem zavar, hogy a párom gyakrabban látogatja a szüleit, mint én. Azért az én szüleim is kijönnek hozzánk 6 hetente, mi is hazamegyünk évente legalább egyszer.
Lévén nem vagyok összenőve a párommal, nyugodt szívvel szervez külön programot, legyen az a szülőkkel vagy haverokkal. Egyik sem zavar, hisz nem megy a kapcsolatunk rovására, nekem is van életem.
Meg egyébként is elvárom egy férfitól, hogy törődjön a szüleivel.
Szia!
Az én szüleim elég közel laknak hozzánk (kb. 10 km) velük kb.másfél- kéthetente találkozunk. Telefonon 1-2 naponta beszélek anyuval, így mindig tudom, hogy mi van otthon.
A párom szülei 300 km-re laknak, hozzájuk havonta megyünk, telefonon szintén 2-3 naponta beszélünk.
Szerintem nem sok, mivel anyukád egyedül van. Nagyon figyelmes vagy, hogy így törődsz vele.
Nekem a testvérem ott lakik a szüleim mellett, így anyuéknál mindig van valaki.
Anyósékat sajnálom, mert mi is a két unokájukkal, és a húgáék is távol vagyunk tőlük.
Hetente szoktunk telefonálni a szüleimmel pár percet, de néha gmail chaten váltunk pár szót. 1-2 havonta szoktam meglátogatni őket, tekintve hogy négyórányira laknak, szóval egy teljes hétvégét elvisz az utazás, ha találkozni akarok velük. Néha ők is meglátogatnak.
A párom anyukája itt él a városban, a párom kéthetente legalább kimegy hozzá, én oda is csak 1-2 havonta megyek. Apukája egy harmadik városban lakik, oda a párom kb. kéthavonta utazik, én egy évben kétszer.
Nincs ebből vita, mindenki akkor megy a szüleihez, amikor akar, ha a másik nem akar menni, akkor nem megy. Ja és hogy mennyi a normális... szerintem ilyen nincs. Pontosabban mindenhol egyedi, az a normális, ami a családnak és a gyereknek is jó.
250 km-re lakunk mindkettőnk szüleitől (más helyen él mindkét család), így havonta-kéthavonta 1x találkozunk csak velük, de olyankor 2-3 napot együtt vagyunk. Anyukámmal én naponta beszélek telefonon, a férjem csak hetente beszél az övével, de neki van 2 testvére is, így náluk nincs akkora hiányérzet a ritkább beszélgetés miatt.
Én többet szeretnék a családommal lenni, mint ő, ebből azért nincs vita, mert elmegyünk közösen és én pár napot még ottmaradok, ő meg hazajön előbb (szabit veszek ki). Így van időm a régi barátnőimmel is találkozni.
Ha közelebb élnének, törekednénk a sűrűbb találkozásra, az 100%. Ha egy városban lennénk, nagyon boldog lennék, mert a kisbabánkat is sűrűbben láthatnák.
Általánosságban: embere válogatja, mi a "normális" arány: milyen az alapkapcsolat a szülőkkel, mennyire rátelepedősek, mennyire szólnak bele az önálló életvitelbe, mennyire független tőlük anyagilag a gyerekük. Ha valakinek már csak egy szülője van (özvegység, válás), olyankor általában több hárul rá a szülővel való kapcsolattartásban is. Ez lehet teher, de lehet pozitívum is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!