A férjem mostanában azzal vádol, hogy csak a gyerekeknek élek és őt elhanyagolom. Mit csináljak másként? Férjként mit vártok el a feleségetektől, hogy érezzétek, fontosak vagytok neki?
Mennyit segít neked otthon a párod?
Ép ezzel kapcsolatban írtam valamelyik témához, kikeresem neked és bemásolom ide.
Ezt írtam amoda:
Ha az apuka is ugyanannyit van a gyerekkel mint az anya (meg lehet oldani akkor is ha az apa a munkahelyen dolgozik, mi is megoldjuk, sőt, én itthonról dolgozok közben, most egy éves a gyerek, de azért elvégzem a munkahelyi munkám is, igaz könyvet nem vállalok csak rövidebb írásokat - fordító vagyok) és törődik a gyerekkel, játszik vele, szórakoztatja eteti akkor nem lesz anyafüggő a gyerek. Az a nagy büdös helyzet, hogy körülbelül hét éves koráig mindenben a szülők segítségére van szinte utalva, a szülők kénytelenek gondoskodni róla. Ma például reggel héttől este hétig dolgozik a párom, de ha hazaér az az első dolga, hogy amíg le nem fektetjük a gyereket addig ő van vele, én pedig megmelegítem a vacsorát, együtt eszünk, fürdetünk altatunk. Ha éjszakás akkor nap közben a gyerekkel együtt alszik meg amikor lemegyek a boltba a gyerekkel a többi időt meg vele tölti, így akkor én tudok dolgozni meg főzni stb. Ő főzni nem tud, de bevásárolni, porszívózni, feltörölni stb. igen. Ha a felek elosztják egymás között a terheket akkor a nő nem sokat fog változni, mert lesz ideje a régi dolgaira is.
Nekem is pont ennyi idösek a lányaim, de nekem van idöm a férjemre, pedig mi csak ketten vagyunk. Nincs nagymama, se nagypapa, se más segítség és egy házban élünk.
De mindig együtt étkezünk. Ha tudunk együtt reggelizünk, hétvégén együtt ebédelünk és este mindenképpen együtt vacsorázunk. Már a vacsora alatt megbeszéljük a napunkat. èn beszédesebb vagyok így elmondom mit csináltunk. Aztán férjem is ha van mondanivalója elmondja mi volt az irodában. Aztán ö híradot néz, és utánna van kb 1 óra amit közösen a gyerekkel töltünk. Kicsit játszunk, olvasunk és mennek pancsiba, majd ágyba. Mindig felváltva csináljuk a gyerekeket. ìgy kb 20-20:30 között alszanak már. Ilyenkor heti több alkalommal össze bújunk a kanappén és filmet nézünk, én megnézem az ö lövöldözös sorozatát, ö meg az én csajos sorozatomat, de van közös kedvencünk is. Szombatonként egy nagy filmet nézünk meg. Ha meg nincs semmi akkor meg mást csinálunk...
Hétvégét csak is 4-ben töltjük, néha valamelyikönknek van baráti programja, vagy együtt, de ez ritkább.
Meg kéne tudnod mit vár el a férjed töled.
Szerintem kérdezd meg, hogy pontosan MIT hiányol? Több kettesben töltött idöt, több szexet, vagy egyszerüen csak azt, hogy érezze, hogy ö is fontos.
Sok anya ugyanis, föként ha két vagy több is kicsi, kzárólag a gyerekekröl beszél, semmi másra nem hallgat oda. Erösen sarkitva: A férj hazajön, köszön - a feleség, visszaköszönés helyett (vagy legalább is ugyanabban a mondatban) közli, hogy "Zolika bilibe kakilt". A férj elkezd mesélni valami fontos eseményt a munakhelyen, a válasz, "jó, de képzeld el, Katika nem hányt le ma ebéd után", és igy tovább.
Ez a fajta elhanyagolás sokkal nehezebben elviselhetö, mert oda sem figyel az anya arra, amit a férje mond, kizárólag a gyerekek járnak az eszében.
Ezen kivül lehetséges, hogy át kellene szervezni a napodat, hogy ne legyél estére hullafáradt, mert akkor tényleg nem tudsz a férjeddel foglalkozni.
Ha gondolod, szivesen segitek privátban.
négy gyerekes anya
(25 éve ugyanazzal a férjjel boldog házasságban)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!