A férjemnek van joga beleszólni, hogy mihez kezdek az örökségemmel amit a házasságunk alatt kapok meg?
Úgy tudom, hogy jogilag nincs.
De érzelmileg, erkölcsileg?
Kérdező, veled értek egyet, nálunk is volt hasonló helyzet, mi is úgy éreztük, az örökségből a több a szülőt ápoló testvért illeti, erkölcsileg így a helyes. Ha így döntöttél, szerintem nem kéne beleszólnia a férjednek.
5-ös, tapasztalataim szerint inkább a férjek, barátok szeretnek "gazdálkodni" a párjuk örökségével, meg a szülei a vagyonával. Tisztelet a kivételnek.
Szerintem igazad van, ez egy korrekt hozzáállás a részedről.
A húgod a segítségével nagyon sok terhet levett a válladról, ennyit tényleg megérdemel.
A húgom nem várja el ezt, de nagyon örül, mert nincs kocsija.
Sosem vetette a szememre hogy nem költöztem haza, ahogy anyukám sem.
Férjem szerint az örökség független attól, ki mennyit segített a szülőnek. A húgom csak azt tette, ami a kötelessége, amiatt nem jár neki fizettség.
Eléggé összevesztünk emiatt :-(
Erkölcsileg mindenképpen van szerintem. Bár én elég rossz példát láttam magam előtt, anyukám kijelentette, hogy az ő öröksége, az ő dolga hogy mit csinál vele. Alkoholista lett, elitta. Na persze majdnem minden nap tokaji aszútól rúgott be...
Szerintem ráadásul igaza is van a férjednek. Felezzetek el mindent rendesen, ha a húgodnak kell az autó, akkor az árának a felét adja oda neked. Ez azért is jó, mert tiszta helyzet, fifty-fifty osztozkodtatok, bármi történik, senki nem kérhet számon semmit a másiktól.
Természetesen a férjednek van joga véleményt mondani, hiszen közös háztartásban éltek. Szerintem ne veszekedj a férjeddel ezen. Ültesd le és közöld vele, hogy ez a te örökséged, és ennek az elosztását te igy tartod helyesnek. (Nem tudom, mennyit érhet az a kocsi?) Ha neki kifogása van az ellen, hogy te .....értéket a hugodnak adj olyan pénzböl ami neki csak az ölébe hullana, nagyon gondolkozzon el azon, hogy te mit is érsz neki? (Gondolom nem igazán a napi betevö falatot veszed ezzel el a család szájátol.)
Ne veszekedj, de az igazadbol se engedj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!