A férjemnek van joga beleszólni, hogy mihez kezdek az örökségemmel amit a házasságunk alatt kapok meg?
Úgy tudom, hogy jogilag nincs.
De érzelmileg, erkölcsileg?
Jogilag tényleg nincs, az a te külön vagyonod, még váláskor sem feleződne.
Erkölcsileg? Talán igen, de nem azt mondanám, hogy beleszólni, hanem tanácsolni.
Joga nincs.
Érzelmileg - hát, elég nagy lehet a gond kettőtök között, hogy ha ilyen döntést nem beszéltek meg. Mit szeretne ő és mit szeretnél te?
Röviden: anyukám 4 éve részlegesen lebénult. A húgom otthon lakik, mi 200 km-re. Akkor én gyed-en voltam a lányunkkal, így beosztottuk anyu ellátását. Amióta viszont dolgozok, lényegében minden a húgomra hárul. Mi is mentünk minden 2. hétvégén, de a mindennapokat ő oldotta meg egyedül.
Anyukám elhunyt fél éve. Örököltünk egy családi házat, ezt el szeretnénk adni és elfelezni a pénzt. Meg volt anyukámnak egy autója, ezt viszont szeretném a húgomnak adni.
A férjem szerint az autót is el kéne adni, vagy el kéne kérni az értékének a felét a húgomtól.
Kíváncsi vagyok, fordított esetben mit mondanának azok a nők, akik szerint ez rendben van.
Gondolom, már a válást emlegetnék...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!