Miért "szégyen" lassan, hogy ha valaki közös kasszán van a házastársával?
Félreértés ne essék, én nem nézek le senkit, ha külön kasszán él, az ismeretségi körömben is van ilyen házaspár, és náluk tökéletesen működik.
Nálunk viszont másképp van. Van egy közös számlánk, arra megy mindkettőnk fizetése. A férjem nagyon jól keres, jobban mint én. De nálunk soha nem volt még téma, hogy ki mennyit költ a közös pénzünkből. Én még soha nem éreztem azt, hogy nekem kevesebbet kéne költenem magamra, mint mondjuk a férjemnek. Pont azért közös, mert az a miénk. Ugyanígy volt, amikor itthon voltam a gyerekekkel. Sokan írják, hogy ilyenkor nincs képük magukra költeni, és inkább nélkülöznek, mert milyen dolog az, hogy a férje keresi a pénzt, ő meg elkölti magára. Nyilván nem arra gondolok, hogy ész nélkül költekezni kell, de nekem még sosem volt lelkiismeret furdalásom, mert elmentem fodrászhoz, vagy vettem magamnak pár ruhát.
Sőt, kitartottnak sem érzem magam, pedig nyilván az én fizetésem a rezsi meg a konyhapénz felére sem lenne elég, nemhogy még magamra is költsek belőle. Miért kéne ezért magam kitartottnak érezni? Miért szégyen manapság a vagyonközösség egy családban?
Nem szégyen, de a többet kereső szájából valahogy hitelesebben hangzik, ha a közös kassza mellett kampányol.
Arra nem tértél ki, hogy próbálsz tenni azért, hogy idővel többet keress?
Akkor is közös kassza volt, amikor még nem voltak gyerekeink, és én kerestem többet.(nem sokkal) Aztán 2 gyerekkel a hátunk mögött KÖZÖSEN úgy döntöttünk, hogy én keresek egy kevésbé embert próbáló munkát. Aztán neki nagyon összejött a melóhelyén, így előléptették, és most igen jól keres.
Most komolyan, kedves első, neked nem sülne le a bőr a képedről, hogy a párod rongyokban jár, te meg csak egy ingre 30000-et költesz?
Nálunk közös kassza van.Még szép....
Szép is lenne.Nekem van rész munkaidös állásom,sajnos mást nem is tudnék a gyerekek miatt vállalni.Itthon a háztartás a gyerekek.
A férjem jóval többet keres mint én.S ezek után ö járna szórakozni,meg vásárplgatni vagy mit tudom én és meg a gyerekekkel nézzek! Nem is értem ezt.
Igen, lassan tényleg ciki. Mert ha külön kassza van, akkor könnyebb válni és megmarad a függetlenség - ezeket én nem tudom értelmezni egy házasságban.
Mi is közös kasszán vagyunk, amióta összeköltöztünk. Akkor a férjem még egyetemre járt, majd én eljöttem szülni (bár gyűlölöm, amikor ezt hozzák fel a nő ellen. Ha zavarja a pasit hogy el kell tartania a feleségét, menjen ő gyed-re vagy fizesse a bébiszittert, magánbölcsit), aztán az anyja ideköltözött akit főleg én ápoltam, majd ő munkanélküli lett, aztán én lettem az. Most épp mindketten dolgozunk. Ő keres többet, nekem köszönhetően pedig kamatmentes lakáskölcsönünk van. Nem érzem úgy/éreztem úgy, hogy bármikor eltartanának vagy eltartanám a férjem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!