Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Pároddal az utcán kézen fogva...

Pároddal az utcán kézen fogva mentek? Társaságban?

Figyelt kérdés
nekem nagyon fontos ez...barátomnak kevésbé. Főleg ha társaságban vagyunk azt mondja h nem olyan illendő. Ez nekem eleinte rosszul esett de talán igaza van. Szerintetek? Ha megfogom a kezét nem ereszti el, de ő magától nem fogja az enyém. Tegnap pl voltunk várost nézni egy ismerős párral ők kb sosem fogják egymás kezét ez engem meglepett. Szerintem ha 4esben vagyunk semmi rossz nincs abban ha kézen fogjuk egymást. persze ha úgy adódik akkor elengedném...mit gondoltok? mennyire fontos a kézfogás?
2013. ápr. 10. 11:56
1 2 3 4 5 6
 31/56 anonim ***** válasza:
44%
Gondolom függ azért az otthonról hozott példától is, pl az én szüleimtől sohasem láttam ilyet nem is szeretem. Magamutogatásnak tartom én is. Sajnos tapasztalatból ha valamelyik pár nagyon külsős dolgokkal erősíti a kapcsolatukat az sohasem lesz tatós na jó persze ez nem egy séma nem mindenkinél van így. De őszintén hány olyan kapcsolatot láttatok mikor állandóan egymás karjában lógtak, nyalták falták egymást, csak egymásról tudtak beszélni és közben egyáltalán nem is működött, és csúnyán elváltak. Szerintem ilyenkor ott van a baj hogy igazából nem egymással és a kapcsolatukkal törődnek hanem hogy másoknak bizonyítsanak. Ha szereted és vele akarsz lenni annak semmi közzé sincs az utca népének, egy nézés sokszor sokkal impulzívabb szókimondóbb mint egy séta egymás kezét fogva....hosszú távon csak megszokás lesz és akkor majd mit fejez ki?
2013. ápr. 10. 13:19
 32/56 anonim ***** válasza:
64%
"állandóan egymás karjában lógtak, nyalták falták egymást, csak egymásról tudtak beszélni és közben egyáltalán nem is működött, és csúnyán elváltak. " -- nem tudom miért kell ilyeneket belevonni, szóval aki kézenfogja a párját utcán az nyalja falja egymást? Mert szerintem egyáltalán nem.
2013. ápr. 10. 13:23
 33/56 anonim ***** válasza:
90%
Igen, mi kézen fogva megyünk az utcán. Számomra ez egy bensőséges dolog, ami erősíti az összetartozás érzését. A párom is így gondolja, mert gyakran 'keresi' a kezemet. Pl. kilépünk a kapun, vagy egy boltból és én még mojolok a táskámban, akkor ő már nyújtaná is rögtön a kezét nekem. De mondjuk olyan is előfordult már, hogy bevásárolni voltunk akár kettesben, akár egy barátunkkal, akkor nem mindig fogjuk a másik kezét. Ha társasággal vagy családdal sétálunk az utcán akkor fogjuk egymás kezét, de mondjuk ha valamilyen beltéri társasági program van, akkor nem.
2013. ápr. 10. 13:23
 34/56 A kérdező kommentje:
néhányan tényleg elmentek más irányba én egy szóval sem mondtam h azért kéne h fogja a kezem h mások ezt lássák. Azért mert nekem jó érzés h a közelemben akar lenni. Nem a külvilágnak akarom mutogatni
2013. ápr. 10. 13:25
 35/56 anonim ***** válasza:
38%
Hát engem is zavar ha nincs kézfogás. Akkor úgy érzem hogy nem az enyém, és szeretem ha látják mások hogy ő az enyém! Meg szokta fogni a kezem, de van amikor nem, de akkor olyan rosszul érzem magam :/
2013. ápr. 10. 13:26
 36/56 anonim ***** válasza:
70%
Én nem értem azt akinek ez magamutogatás? Miért lenne az. Én pl. tényleg szeretem ha kiszabadulunk a lakásból, gyerekzsivajból, gyerekeinek szaladgálnak, bicajoznak, mi pedig lelassulunk agyilag, mindenhogy, megfogja kezem és tudunk beszélgetni. Ahogy jó hozzábújni, simogatni, vagy simogatva lenni a kanapén. Ehhez valakinek vagy kell a testi érintés is, vagy nem. Egyik sem jó vagy rossz. De nem állítsa már senki azt, hogy aki megfogja a másik kezét az magamutogató, mert nem erről van szó. Ha igen akkor teljesen mindegy, megette a fene az egész kapcsolatot.
2013. ápr. 10. 13:26
 37/56 anonim ***** válasza:
90%

Az nem igaz, hogy nem illendő, ez butaság. Inkább a párod olyan típus, hogy nem szeret kézen fogva sétálni. Ki ilyen, ki olyan. Nem kell belőle nagy ügyet csinálni, ha fogjátok egymás kezét, fogjátok, ha nem, akkor nem, semmi illetlenséget nem követtek el társaságban.

Mi kézen fogva sétálunk a férjemmel, ezt mindketten igényeljük, de az ismerőseink közül is sokan, nálunk idősebb házaspárok is, akik már vagy 20 éve együtt vannak, szinte mindig fogják egymás kezét séta közben. Van, aki meg nem. Embere válogatja.

2013. ápr. 10. 13:28
 38/56 anonim ***** válasza:
91%

Mi mindig megfogjuk egymás kezét. Kivétel ha cipekedünk vagy ha úgy megyünk haverokkal valahova, hogy én a bnőmmel beszélek, a párom meg a barátjával...

Ez nekem is nagyon fontos.

2013. ápr. 10. 13:34
 39/56 anonim ***** válasza:
93%
37 vagyok. Kicsit én sem értem, ez miért magamutogatás? Azt én sem szeretem, mikor társaságban egy pár folyamatosan nyalja-falja egymást, de a kézfogás? Mi van úgy, hogy késő este megyünk el sétálni, mikor a kutya sem lát minket, ugyan kinek mutogatnánk magunkat? A kóbor macskáknak? :D Ez inkább ilyen spontán dolog: jólesik fogni egymás kezét séta közben. Van olyan is van, amikor mondjuk sorban állunk valahol, a férjem csak úgy spontán átöleli a derekam. Nem hiszem, hogy ez már az ízléstelen kategória lenne.
2013. ápr. 10. 13:37
 40/56 anonim ***** válasza:

Baráti társaságban nem jellemző, hogy megfogjuk egymás kezét, pusztán kényelmetlenség miatt:

ő beszélget balra, én meg jobbra, gesztikulálna az ember, esetleg felemelné a poharát hogy ihasson, felesleges ilyenkor összeragadni.

Mondjuk barátnőm az elfogyasztott alkoholmennyiséggel egyenesen arányosan lesz bújósabb is, ez nekem társaságban annyira nem tetszik, de el is mondtam neki.

2013. ápr. 10. 13:40
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!