Hogy jutottál a pároddal/férjeddel közös otthonhoz?
Párom kapta a lakást az egyetemi éveire a szüleitől, később a nevére íratták.
Úgyis le fogtok pontozni :)
Ne házat hanem előszór egy kis lakást akarjatok és utána fokozatosan előbbre lehet lépni.
Lakáshitelhez minimum a lakás 20%-ka kell önerőnek, ha vidéki lakás akkor 25%.
Szerintem se házat vegyetek elsőre. Egy kis garzon elegendő indulásnak, azt ki tudjátok pár év alatt fizetni. Azt már egyszerűbb lesz lecserélni egy nagyobbra, mint nyögni egy 10 milliós hitelt dolgozó éveitek végéig...
A kis lakásban élve, alacsony rezsi mellett minden hónapban tudtok félretenni, így fele annyi idő alatt összejön a nagyobb lakás, mintha a hitelt és a kamatait nyögnétek.
Szerintem meg ha a szüleitek partnerek, akkor úgy kell csinálni, hogy a legjobb anyagi helyzetben lévő családhoz költözni (azért, hogy ne legyetek teher) és mondjuk havonta olyan 25 000 Ft-ot hazaadni, ha igénylik, ha nem akkor a teljes fizetéseteket félre tenni. Így lehetne (ha mindketten minimálbért kerestek) egy év alatt bőven több mint 1,5 milliót összegyűjteni. (de akkor tényleg semmire sem költeni!!)
Persze gondolom ez a válasz le lesz pontozva, mert minek él az ember a szülei nyakán, lesülne a bőr a képéről, ha szülői támogatásra szorulna blablabla. Szerintem meg így lehetne leggyorsabban saját ház/lakás és ha ez megvan utána mivel nem kell hitelt fizetni ezer felé, talán tud az ember segíteni a szülőkön. Na mindegy.
fundamentával - 8 év
a fele saját pénz, másik fele kölcsön (alacsonyabb, vagy fix a törlesztő, mint hitel esetében)
3M saját, 3M kölcsön, az már 6 M - ebből lehet kicsi lakást kapni, de ha hitelt is felvesztek mellé, vagy van amikor a cég ad kölcsön ahol dolgozol és vonja a fizudból, vagy segít papa,mama, szóval ezzel már el lehet indulni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!