Mit kéne tennem? Elmenjek velük nyaralni?
Párommal egyetemisták vagyunk, egyelőre nem igazán van önálló keresetünk, legalábbis nem annyi, hogy megengedhessünk magunknak egy közös nyaralást.
Tavaly a családom meghívott minket (párommal együtt) nyaralni, ők álltak mindent.
Idén a párom családja beharangozta, hogy szeretnék ha most én mennék el velük (hasonló kaliberű nyaralás), örültünk is a párommal, együtt lehetünk, kikapcsolódhatunk egy kicsit. Anyagiakról szó sem volt, pedig még mondtam is, hogy ezt igazán nem fogadhatom el, annyi volt a válasz, hogy semmiség, mi is elvittük a páromat. A párom is teljesen megvolt győződve arról, hogy nem kell egy fillért sem beleadnom, ez egyfajta viszonzás. Bele lovaltam magam, aztán jött a hideg zuhany. Most közölték, ráadásul nem is túl "jófej" stílusban, hogy félreértés elkerülése végett, szeretnék ha velük mennék, de ki kéne fizetnem a részem. Ez persze olyan összeg, hogy nem tehetem meg (kb 60-70 ezer forint, pontosan még nem tudják + költőpénz), a szüleimtől nem akarok kérni, így kis gondolkozás után megköszöntem a lehetőséget és elmondtam az igazat. (hogy nincs rá keret)
Nem vagyok egy pénzéhes fajta (bár a párom szülei most nyilván azt gondolják), de megmondom őszintén egy kicsit rosszul esett. Nem probléma, hogy nem tudják kifizetni (amúgy vannak ők is olyan helyzetbe, hogy megtehetnék), de ezt nyilván tudták két héttel ezelőtt is, miért nem szóltak akkor, hogy ne éljük bele magunkat?
A párom győzköd, hogy majd ő ad bele, de nem szeretném, ő is csak egy átlag diák, már kedvem sincs az egészhez. Azt mondja önző vagyok, ha emiatt nem megyek el és h*lye ha a szívemre veszem, bár hozzáteszem őt is sokkolta az, hogy kérik a részemet. Ennek fejében viszont most ő sem akar elmenni, amit én nem tartok jó lépésnek, nélkülem is nyugodtan mehet.
Nem akarok sem bunkó lenni, sem haszonlesőnek tűnni, sem kihasználni, sem megbántani senkit. Azok után, amilyen stílusban a képembe vágták, hogy eszükben sincs kifizetni a részemet, viszont teljesen elment a kedvem attól, hogy velük töltsek egy hetet.
Ti mit tennétek a helyemben? Kérjek a szüleimtől? Hagyjam a páromnak, hogy kifizesse egy részét? Vagy egyszerűen ne érezzek bűntudatot, hogy nem akarok velük menni?
Annak ellenére, hogy átlagos családként élnek (nem gazdagok, mint említettem mi sem, de szinte egy az egyben ugyanolyan anyagi lehetőségeik vannak, mint az én családomnak), mindig arra van pénz, amire ők szeretnék, hogy legyen.
Alapból furák ők nekem egy kicsit, pl. új házatartási gépekre, szórakozásra, vagy konyhára mindig van, de a gyerekük taníttatására nincs pénz. Míg mondjuk az én családom inkább nem vesz új autót vagy bármi mást, de a tesóm és az én taníttatásomra legyen, ne kelljen hitelt felvennünk. Nem ítélem el a szüleit, az ő dolguk mire költik a pénzüket, csak azt mondom alapból kicsit már értékrenddel rendelkeznek, mint ami számomra lenne természetes. Én mint említettem, nem gondolom, hogy rossz szándék lenne abban, hogy ez most így alakult. Szerintem ők első perctől kezdve úgy gondolták, hogy az én részemet nem állják, csak ezt mondhatni elfelejtették közölni. Mindenesetre örülök, hogy egyáltalán kiderült és nem a végén nyújtották be a számlát, hogy na akkor ennyibe voltam nekik...
"Alapból furák ők nekem egy kicsit, pl. új házatartási gépekre, szórakozásra, vagy konyhára mindig van, de a gyerekük taníttatására nincs pénz."
Na, itt a megoldás kulcsa. Szerinted,ha a gyerekük taníttatására sajnálják a pénzt, akkor neked kifizetik a nyaralást? Sajnos ők ilyen fukarok. Vannak ilyen emberek, akik kapni szeretnek, de adni nem nagyon.
Előbb-utóbb úgy is visszaütközik ez a viselkedés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!