Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit kéne tennem? Elmenjek...

Mit kéne tennem? Elmenjek velük nyaralni?

Figyelt kérdés

Párommal egyetemisták vagyunk, egyelőre nem igazán van önálló keresetünk, legalábbis nem annyi, hogy megengedhessünk magunknak egy közös nyaralást.

Tavaly a családom meghívott minket (párommal együtt) nyaralni, ők álltak mindent.

Idén a párom családja beharangozta, hogy szeretnék ha most én mennék el velük (hasonló kaliberű nyaralás), örültünk is a párommal, együtt lehetünk, kikapcsolódhatunk egy kicsit. Anyagiakról szó sem volt, pedig még mondtam is, hogy ezt igazán nem fogadhatom el, annyi volt a válasz, hogy semmiség, mi is elvittük a páromat. A párom is teljesen megvolt győződve arról, hogy nem kell egy fillért sem beleadnom, ez egyfajta viszonzás. Bele lovaltam magam, aztán jött a hideg zuhany. Most közölték, ráadásul nem is túl "jófej" stílusban, hogy félreértés elkerülése végett, szeretnék ha velük mennék, de ki kéne fizetnem a részem. Ez persze olyan összeg, hogy nem tehetem meg (kb 60-70 ezer forint, pontosan még nem tudják + költőpénz), a szüleimtől nem akarok kérni, így kis gondolkozás után megköszöntem a lehetőséget és elmondtam az igazat. (hogy nincs rá keret)

Nem vagyok egy pénzéhes fajta (bár a párom szülei most nyilván azt gondolják), de megmondom őszintén egy kicsit rosszul esett. Nem probléma, hogy nem tudják kifizetni (amúgy vannak ők is olyan helyzetbe, hogy megtehetnék), de ezt nyilván tudták két héttel ezelőtt is, miért nem szóltak akkor, hogy ne éljük bele magunkat?

A párom győzköd, hogy majd ő ad bele, de nem szeretném, ő is csak egy átlag diák, már kedvem sincs az egészhez. Azt mondja önző vagyok, ha emiatt nem megyek el és h*lye ha a szívemre veszem, bár hozzáteszem őt is sokkolta az, hogy kérik a részemet. Ennek fejében viszont most ő sem akar elmenni, amit én nem tartok jó lépésnek, nélkülem is nyugodtan mehet.

Nem akarok sem bunkó lenni, sem haszonlesőnek tűnni, sem kihasználni, sem megbántani senkit. Azok után, amilyen stílusban a képembe vágták, hogy eszükben sincs kifizetni a részemet, viszont teljesen elment a kedvem attól, hogy velük töltsek egy hetet.

Ti mit tennétek a helyemben? Kérjek a szüleimtől? Hagyjam a páromnak, hogy kifizesse egy részét? Vagy egyszerűen ne érezzek bűntudatot, hogy nem akarok velük menni?

2013. ápr. 1. 21:44
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
90%
Nálunk Olaszországról volt szó, és 3 hete ismételtem az olaszt, hogy szintre hozzam magamat. Végül semmis volt a meghívás...
2013. ápr. 1. 22:25
 12/23 anonim ***** válasza:
95%

Első vagyok.

Ha tudtak róla a szülei, akkor viszont a részükről -finoman fogalmazva- érdekes ez a megközelítés.

Ha eddig csak elmentetek egymás mellett-nem tudom, hogy hozták szóba a szülei a nyaralást, az anyagi részéről ezek szerint nem esett szó, nem mondták maguktól, hogy a tavalyiért cserébe most ők állják a te részed.

Szóval, ha anyagilag megtehetnék, hogy te részed is kifizessék, akkor nekem tiszta valami a szülőknél.

Én a helyedben ebből kimaradnék, a párodnak kellene felvilágosítani a szüleit arról, hogy nem volt szép a cselekedetük.

2013. ápr. 1. 22:34
 13/23 anonim ***** válasza:
95%

jav.: akkor nekem NEM tiszta valami a szülőknél.

A párod nem beszélt amúgy a szüleivel?

2013. ápr. 1. 22:35
 14/23 anonim ***** válasza:
87%
hány évesek vagytok?
2013. ápr. 1. 22:42
 15/23 anonim ***** válasza:
94%
Semmiképp nem mennék azok után hogy így megaláztak , mert ezt még így is annak élem meg , hogy nem velem történt. Azt hogy a párod megy-e döntse el ő de ne hagyd hogy azzal zsaroljon hogy akkor ő se megy... Akkor ő se menje , ő döntése.
2013. ápr. 1. 22:46
 16/23 A kérdező kommentje:

A szülők "hívtak meg" közvetlenül, majd most a húsvéti nagy összejövetelen közölték, hogy hát azért mégsem úgy van az. Nem a páromon keresztül üzengetnek, bár fogalmam sincs hogy jött fel náluk ez a téma, baromira kellemetlen volt és nem csak nekem, a párom is csak hebegett habogott, mert ugye köznyelven a meghívás mást jelent.

Lehet félreértettük egymást, nem hiszem hogy van okuk neheztelni rám, nem lógok nálunk folyton, sőt... Nem élősködöm sem rajtuk, sem a fiukon, sosem volt egy rossz szavam sem, bármiben kellett, segítettem, nem is tűntek "fiús" típusnak (jajj elveszem a fiacskájukat), szóval nem gondolom, hogy ez szándékos bántás lett volna a részükről. Az anyjának van egy stílusa, nem is kifejezetten vagyok érte oda, de azért jól megvagyunk, nem feltételeznék rossz szándékot. Nem kell semmit kifizetniük nekem, csak ez így nagyon nagyon rosszul jött ki!

Egyébként 23 évesek vagyunk és 2 éve gyakorlatilag együtt élünk.

2013. ápr. 1. 23:09
 17/23 anonim ***** válasza:
91%
Nézd, ezek után még ha lenne is rá pénzem, megkérdőjelezném, mennyire látnak szívesen...
2013. ápr. 2. 00:01
 18/23 anonim ***** válasza:
92%
Én biztosan nem mennék velük, bármit is mond a párom. Ha meghívok valakit, az azt jelenti, hogy állom a költségeit. Enyhén szólva bunkóság volt, amit a szülei csináltak, pláne azután, hogy a te szüleid elvitték párodat nyaralni... Szerintem mond meg párodnak, hogy ezzel téged nagyon megbántottak és jó lenne, ha ezt megbeszélné a szüleivel a későbbiek miatt, de nem hinném, hogy ezek után jó ötlet együtt nyaralni velük. 26N
2013. ápr. 2. 01:50
 19/23 anonim ***** válasza:
93%
Én ezek után semmiképp nem mennék már el velük, a kedvem is elmenne az egésztől, még ha azt mondanák, hogy mégis fizetik, akkor sem! Így utólag mondva már nem ugyan olyan lenne...
2013. ápr. 2. 04:32
 20/23 anonim ***** válasza:
34%

Nem igazán értem a szüleit még mindig. Alapból nem akarták fizetni a te részed, vagy csak most valami közbejöhetett, s nem tudják megtenni-csak téged nem avatnak be ebbe a részébe? Te hogy érzed?

Még mindig azt gondolom, hogy a párodnak kellene felvilágosítania a szüleit, vagy megbeszélni velük ezt a témát, hogy ezt a nyaralást hogy értették.

Tényleg nagy bunkósság a szülők részéről ez, ha már megtehetik anyagilag. Ennyire pénzéhesek lennének? Vannak egyébként ilyen emberek. Hiába van nekik sok, nem szívesen adnak, de annál jobban elfogadják, ha kapnak....lehet ők is ilyenek?

2013. ápr. 2. 13:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!