Szerintetek elmenjek nyaralni a mamámhoz? 19/L
Szerintem ez egy remek lehetőség arra hogy fejleszd a szociális készségeid.
Hogy milyen vagy az mindegy, kis gyakorlással olyanná válhatsz amilyenné csak szeretnél...
"Idegen" környezet jó tesz majd, fogd fel úgy mint aki kirándul, állj szóba a helyiekkel, beszélgess velük.
Érezd jól magad.
Az otthoni megszokott biztonságos - ezért ragaszkodnál hozzá. Mindenki fél minden változástól de ez nem helyes, így visszatartjuk magunkat a fejlődéstől. Bátorság és jó utat :))
Ma már másodszor idézem ezt, látod nem vagy egyedül :))
"Engedd, hogy jöjjön a szél, engedd, hogy jöjjön a nap - mindent fogadj szívesen. Amint egyszer ráhangolódtál, hogy nyitott szívvel élj, sosem zárulsz be többé. De kell egy kis időt rászánnod. És neked kell elérned azt a nyitottságot, máskülönben újra bezárulsz.
A nyitottság sebezhetőség. Amikor nyitott vagy, ugyanakkor azt is érzed, hogy beléd hatolhat valami rossz. Ez nem csupán egy érzés; ez egy lehetőség. Ezért zárulnak be az emberek. Ha kinyitod az ajtót egy barát előtt, az ellenség is beléphet rajta. Az okos emberek bezárják az ajtajukat. Hogy elkerüljék az ellenséget, még a barátoknak sem nyitnak ajtót. De akkor az egész életük halott lesz.
Pedig semmi sem történhet, mert alapjában véve nincs semmi veszítenivalónk - semmi, amit ne veszíthetnénk el. Amit elveszíthetünk, azt nem is érdemes megtartani. Amikor ezt megérted, akkor már nyitott maradsz.
Én azt látom, hogy még a szerelmesek is védik magukat. Azután sírnak és könnyeznek, mert semmi sem történik. Bezárnak minden ablakot, és fulladoznak. Semmilyen fény nem jön be, és szinte lehetetlen így élni, mégis elevickélnek valahogy. De nem nyílnak meg, mert a friss levegő veszélyesnek tűnik.
Ezért, amikor nyitottnak érzed magad, próbáld kiélvezni. Ezek ritka pillanatok. Ezekben a pillanatokban mozdulj ki annyira, hogy megtapasztalhasd a nyitottságot. Amint egyszer ott a tapasztalat, szilárdan a kezedben, akkor megszabadulhatsz a félelemtől. Látni fogod, hogy a nyitott lét kincs, amelyet értelmetlenül elveszítettél. És az a kincs olyan, hogy senki sem veheti el tőled. Minél inkább megosztod másokkal, annál nagyobbra nő. Minél nyitottabb vagy, annál inkább vagy."
- Osho -
Nem szoktam ilyen jellegű válaszokat írni, de ez a kérdés most engem ledöbbentett:
19 évesen te tényleg azt kérdezed meg az emberektől, hogy lemenj e a nagyanyádhoz? Azt, hogy mit fogsz ebédelni azt ki dönti el helyetted?
A mindennapi élettel együtt járó apró döntéseket neked kell meghoznod. Egész életedben nem támaszkodhatsz másokra az apró cseprő döntések (meg egyébként nagy döntéseknél is tanácsot adnak csak, a döntés joga mindig a tiéd lesz) meghozatalában.
Ez nem egy olyan jellegű kérdés, hogy az emberek legjobb tudásuk, élettapasztalatuk szerint próbáljanak neked segíteni... Ez egy minimalista döntés: meglátogassam e a nagyanyámat vagy sem.
Shaddark:
Én a kérdésre igyekszem válaszolni. Elolvastam a körülményeket, ezek mérlegelésével adtam a válaszom a feltett kérdésre, ami ugye ennek az oldalnak a lényege.
Persze sokan nem a kérdésre válaszolnak, hanem a leírt körülményeket mérlegelik, ez teljesen rendben van. De nehogy én legyek itt megszólva, aki válaszol arra amire kell;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!