Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Szerintetek elmenjek nyaralni...

Szerintetek elmenjek nyaralni a mamámhoz? 19/L

Figyelt kérdés
Mindig a húgommal szoktam menni nyáron hozzájuk 2-3 hétre, de a tesóm egész nyáron dolgozik, szóval most nem tud jönni.A szüleim azt akarják, hogy menjek el egyedül,hogy ne üljek egész nyáron itthon, de egyedül még sohasem voltam náluk és nem tom, hogy hogyan érezném magam.A húgommal olyanok vagyunk, mint egy barátnők, vele nagyon jól el szoktunk lenni ott, ezért is vagyok egy kicsit szomorú, hogy idén nem tud jönni.Ilyenkor annyira jól jönnének a barátok, velük bárhova el tudnék menni, és akkor nem unatkoznék egész nap.De mivel a természetem miatt nem sikerült szerezni, ezért ha a húgom nincs itthon, egész nap unatkozok.Az igazat megvallva a mamámékkal nem is vagyok olyan beszédes viszonyba, ha el is megyünk hozzájuk, csak néha beszélgetünk(a félénkségem miatt), emiatt olyan furcsán érzem magam náluk.A szüleim azt mondják, hogy ott egész nap kint lehetnék az udvaron és a papámmal együtt kertészkedhetnék, de itthon meg tudok számítógépezni, filmet nézni, szóval ebből a szempontból jobb itthon, mert több lehetőségem van itt.Annyira jó azoknak, akik nyitott, vidám természetűek, barátságosak, mivel nekik rengeteg barátjuk van, akikkel ide-oda mehetnek a nyáron és nincs ilyen gondjuk, hogy egyedül maradnak és az önsajnálatba menekülnek.Már sokszor gondolkodtam, azon, hogy ha megkérdezné valaki tőlem, hogy mit kérsz pl:születésnapodra vagy névnapodra stb., akkor csupán csak annyit kérnék tőle, hogy segíts nekem igaz barátokat szerezni.Tudom, hogy ez csak saját magamon múlik, és nekem kell megtennem az első lépést, de, ha emberek közé kell mennem annyira hatalmába kerít a szorongás és a félelem, hogy legszívesebben elsüllyednék a föld alá, hogy ne lássanak.Bocsi, hogy egy kicsit hosszú lett, de már annyira szeretnék ebből kitörni,de egyedül képtelen vagyok rá.Ti mit csinálnátok a helyembe?Elmennétek vagy inkább maradnátok otthon?
2012. jún. 19. 13:19
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem jól tennéd ha elmennél. Gépezni, netezni később is tudsz. Ez kicsit másfajta örömöt szórakozást jelent. Szerintem néha jó dolog elvonulni a megszokott világunktól, főleg az olyan természettel amivel te is rendelkezel.
2012. jún. 19. 13:24
 2/28 Shaddark ***** válasza:
100%

Szerintem ez egy remek lehetőség arra hogy fejleszd a szociális készségeid.

Hogy milyen vagy az mindegy, kis gyakorlással olyanná válhatsz amilyenné csak szeretnél...

"Idegen" környezet jó tesz majd, fogd fel úgy mint aki kirándul, állj szóba a helyiekkel, beszélgess velük.

Érezd jól magad.

Az otthoni megszokott biztonságos - ezért ragaszkodnál hozzá. Mindenki fél minden változástól de ez nem helyes, így visszatartjuk magunkat a fejlődéstől. Bátorság és jó utat :))

Ma már másodszor idézem ezt, látod nem vagy egyedül :))

"Engedd, hogy jöjjön a szél, engedd, hogy jöjjön a nap - mindent fogadj szívesen. Amint egyszer ráhangolódtál, hogy nyitott szívvel élj, sosem zárulsz be többé. De kell egy kis időt rászánnod. És neked kell elérned azt a nyitottságot, máskülönben újra bezárulsz.

A nyitottság sebezhetőség. Amikor nyitott vagy, ugyanakkor azt is érzed, hogy beléd hatolhat valami rossz. Ez nem csupán egy érzés; ez egy lehetőség. Ezért zárulnak be az emberek. Ha kinyitod az ajtót egy barát előtt, az ellenség is beléphet rajta. Az okos emberek bezárják az ajtajukat. Hogy elkerüljék az ellenséget, még a barátoknak sem nyitnak ajtót. De akkor az egész életük halott lesz.

Pedig semmi sem történhet, mert alapjában véve nincs semmi veszítenivalónk - semmi, amit ne veszíthetnénk el. Amit elveszíthetünk, azt nem is érdemes megtartani. Amikor ezt megérted, akkor már nyitott maradsz.

Én azt látom, hogy még a szerelmesek is védik magukat. Azután sírnak és könnyeznek, mert semmi sem történik. Bezárnak minden ablakot, és fulladoznak. Semmilyen fény nem jön be, és szinte lehetetlen így élni, mégis elevickélnek valahogy. De nem nyílnak meg, mert a friss levegő veszélyesnek tűnik.

Ezért, amikor nyitottnak érzed magad, próbáld kiélvezni. Ezek ritka pillanatok. Ezekben a pillanatokban mozdulj ki annyira, hogy megtapasztalhasd a nyitottságot. Amint egyszer ott a tapasztalat, szilárdan a kezedben, akkor megszabadulhatsz a félelemtől. Látni fogod, hogy a nyitott lét kincs, amelyet értelmetlenül elveszítettél. És az a kincs olyan, hogy senki sem veheti el tőled. Minél inkább megosztod másokkal, annál nagyobbra nő. Minél nyitottabb vagy, annál inkább vagy."

- Osho -

2012. jún. 19. 13:25
 3/28 anonim ***** válasza:
74%
Mondjuk én azért 1hétre elmenék. 1hetet ha nagyon uncsi lesz akor is kibirsz. De dönts magad!
2012. jún. 19. 13:28
 4/28 anonim ***** válasza:
42%
Dolgozz te is.
2012. jún. 19. 13:29
 5/28 anonim ***** válasza:
86%

Nem szoktam ilyen jellegű válaszokat írni, de ez a kérdés most engem ledöbbentett:

19 évesen te tényleg azt kérdezed meg az emberektől, hogy lemenj e a nagyanyádhoz? Azt, hogy mit fogsz ebédelni azt ki dönti el helyetted?

A mindennapi élettel együtt járó apró döntéseket neked kell meghoznod. Egész életedben nem támaszkodhatsz másokra az apró cseprő döntések (meg egyébként nagy döntéseknél is tanácsot adnak csak, a döntés joga mindig a tiéd lesz) meghozatalában.

Ez nem egy olyan jellegű kérdés, hogy az emberek legjobb tudásuk, élettapasztalatuk szerint próbáljanak neked segíteni... Ez egy minimalista döntés: meglátogassam e a nagyanyámat vagy sem.

2012. jún. 19. 13:29
 6/28 Shaddark ***** válasza:
82%: Szerintem nem a nagyanyja volt a kérdés lényege :)
2012. jún. 19. 13:31
 7/28 anonim ***** válasza:
75%
Érdekes, hogy 19 éves lánynak vagy beállítva és mentálisan egy 10 éves kislány problémájáról írsz. Miért kellene valakinek bárhol is unatkoznia naphosszat? A mamádék is unatkoznak? Egyébként ki a „mama”, ő a nagymama? Számítógépért meg filmekért egy kamasz nyafogna egész nap, a felnőtt nem annyira. Részt venne a helyiek életében. Mert, hogy az annyira más, annyira eltérő, kikapcsol, eltereli a gondolatokat a kényeskedő városias unalomról. Környék? Kirándulási lehetőségek? Nincs arrafelé semmi érdekes látnivaló? Olvass, pihenj, sétálj, ismerkedj, röviden összefoglalva fejlődj, valahogy rugaszkodj el ettől a tunya állapottól.
2012. jún. 19. 13:34
 8/28 anonim ***** válasza:
74%

Shaddark:

Én a kérdésre igyekszem válaszolni. Elolvastam a körülményeket, ezek mérlegelésével adtam a válaszom a feltett kérdésre, ami ugye ennek az oldalnak a lényege.

Persze sokan nem a kérdésre válaszolnak, hanem a leírt körülményeket mérlegelik, ez teljesen rendben van. De nehogy én legyek itt megszólva, aki válaszol arra amire kell;)

2012. jún. 19. 13:39
 9/28 anonim ***** válasza:
60%
Jobb lesz ha kezdesz magaddal valamit,mert egyszer nagyon meg fognak szívatni a félénkséged miatt.Mondom ezt úgy,hogy nem vagyok félénk,és tudom mennyire idegesít ha valaki az.Volt egy ilyen rokonom,felesleges volt hogy eljöjjön a mamához,egész nap meg se szólalt,csak ténfergett jobbra-balra,megkapta a beszólásokat tőlem,de semmi nem hatott,végén már nem is jött.Nehogy már nagyszülőkkel ne tudjál beszélni!Még egy 2éves gyerek is jobban csinálja ezt a dolgot mint te..
2012. jún. 19. 13:39
 10/28 Shaddark ***** válasza:
Értem, nem hibáztattalak csak bővíteni próbáltam a nézőpontod. De te csináltad ésszerűen :) Annyira sokat írt hogy átvette az empátia nálam a vezérlést :) Nincs túl nagy egóm mint általában az embereknek, ezért én nem csak a kérdésre válaszoltam konkrétan, mert így érzem mit gondol, hogyan érez a témával kapcsolatban és hogy mi az igazi problémája. De tartalmas és segítő volt a te hozzászólásod is, elismerem.
2012. jún. 19. 13:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!