Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Szerintetek elmenjek nyaralni...

Szerintetek elmenjek nyaralni a mamámhoz? 19/L

Figyelt kérdés
Mindig a húgommal szoktam menni nyáron hozzájuk 2-3 hétre, de a tesóm egész nyáron dolgozik, szóval most nem tud jönni.A szüleim azt akarják, hogy menjek el egyedül,hogy ne üljek egész nyáron itthon, de egyedül még sohasem voltam náluk és nem tom, hogy hogyan érezném magam.A húgommal olyanok vagyunk, mint egy barátnők, vele nagyon jól el szoktunk lenni ott, ezért is vagyok egy kicsit szomorú, hogy idén nem tud jönni.Ilyenkor annyira jól jönnének a barátok, velük bárhova el tudnék menni, és akkor nem unatkoznék egész nap.De mivel a természetem miatt nem sikerült szerezni, ezért ha a húgom nincs itthon, egész nap unatkozok.Az igazat megvallva a mamámékkal nem is vagyok olyan beszédes viszonyba, ha el is megyünk hozzájuk, csak néha beszélgetünk(a félénkségem miatt), emiatt olyan furcsán érzem magam náluk.A szüleim azt mondják, hogy ott egész nap kint lehetnék az udvaron és a papámmal együtt kertészkedhetnék, de itthon meg tudok számítógépezni, filmet nézni, szóval ebből a szempontból jobb itthon, mert több lehetőségem van itt.Annyira jó azoknak, akik nyitott, vidám természetűek, barátságosak, mivel nekik rengeteg barátjuk van, akikkel ide-oda mehetnek a nyáron és nincs ilyen gondjuk, hogy egyedül maradnak és az önsajnálatba menekülnek.Már sokszor gondolkodtam, azon, hogy ha megkérdezné valaki tőlem, hogy mit kérsz pl:születésnapodra vagy névnapodra stb., akkor csupán csak annyit kérnék tőle, hogy segíts nekem igaz barátokat szerezni.Tudom, hogy ez csak saját magamon múlik, és nekem kell megtennem az első lépést, de, ha emberek közé kell mennem annyira hatalmába kerít a szorongás és a félelem, hogy legszívesebben elsüllyednék a föld alá, hogy ne lássanak.Bocsi, hogy egy kicsit hosszú lett, de már annyira szeretnék ebből kitörni,de egyedül képtelen vagyok rá.Ti mit csinálnátok a helyembe?Elmennétek vagy inkább maradnátok otthon?
2012. jún. 19. 13:19
1 2 3
 21/28 Shaddark ***** válasza:

:)) Halogatás...

Ezzel nem versz át itt senkit, még ha magadat sikerült is csillag-virágszálam.

A gyermekkori traumák amúgy tényleg kihathatnak ilyenkorra is:

"A szakemberek úgy vélik, hogy a kora gyerekkori traumák környezeti hatásként az embernél is nyomot hagynak az epigenomon, olyan pszichiátriai problémákat okozva felnőtt korban, mint pl. a depresszió"

És egy tanács Oshótól neked:

"A halogatás egyszerűen ostobaság. Holnap ugyanúgy döntened kell, akkor miért ne tennéd meg már ma? Azt hiszed, holnap bölcsebb leszel, mint ma? Azt hiszed, holnap elevenebb leszel? Hogy holnap fiatalabb vagy frissebb leszel, mint ma?

Holnap csak öregebb leszel, a bátorságod is kevesebb lesz, holnapra tapasztaltabb leszel, és még több kifogást találsz. Holnapra a halál egy nappal közelebb ér hozzád, és ettől csak még jobban megijedsz, még tétovább leszel. Soha ne halogass. Ki tudja? A holnapot talán meg sem éred. Ha döntened kell, akkor most azonnal kell döntened."

2012. jún. 19. 14:50
 22/28 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg nagyon kislányos még a gondolkodásod. 19 éves vagy - a középiskolát már befejezted, ugye? Továbbtanulás? Ott is muszáj leszel ismerkedni.

Egyébként igen, menj le nagyszüleidhez - én még visszasírom (sokszor szó szerint) azokat a nyarakat, amiket mamámnál tölthettem. Pedig már 26 éves vagyok, de ha bemegyek pár éve meghalt mamám házába, elszorul a torkom.

2012. jún. 19. 15:14
 23/28 Shaddark ***** válasza:
Ez megható :)
2012. jún. 19. 15:16
 24/28 A kérdező kommentje:
Nem halogatásból írtam a gyalogtúrát, csak mondom, hogy ott lesz lehetőségem az ismerkedésre.Amúgy meg lehetett volna normálisan is válaszolni, de látom kár ide gyakorira a problémáimat leírni, mert tudom, hogy úgyis csak leszólásokat kapok, és nem segítséget. Tisztelet a kivételnek!
2012. jún. 19. 19:09
 25/28 Shaddark ***** válasza:
Ha én bántottalak meg akkor bocsánat, nem volt szándékos, nem tudom ki milyen fogalmazásra mennyire érzékeny :)
2012. jún. 19. 20:07
 26/28 anonim ***** válasza:
100%
ne haragudj de velem is ugyanezt csinálták mikor kicsi voltam. egész ovis- és kisiskolás koromban ki voltam közösítve, mindenki utált, csúfolt,wc-be mártott gurigákkal(NEM VICC!!) dobáltak, stb. 1 barátnőm volt össz. de 5.-es voltam, mikor átmentem egy gimnáziumba, és ott meg (ha nem is mindenki) de szeretnek. akik meg nem, azok nem mernek b*szogatni. félnek tőlem. sok barátom lett. viszont 12 éves koromig én sem voltam magamba fordulva!! menj el a nagymamádékhoz, nemár, hogy velük sem tudsz beszélgetni.. mit fogsz kezdeni a jövődben, hmm..? várod, hogy a sült galamb a szádba repüljön? vagy mi? állásinterjúra sem mész el, mert félsz magadról beszélni..?! egész életedben anyuci szoknyája alá akarsz bújni, vagy a hugodon csimpaszkodni? ezeket tisztázd le szépen magadban. kezdetnek menj be valahová (bolt, bármi) ahol kezdeményezz valakivel beszélgetést. ha van kutyád, vidd el sétáltatni, más kutyás emberekkel is dumálhatsz, hiszen van közös témátok -a kutyák. látni fogod, hogy senki nem harapja le a fejedet, és a nagymamád sem óhajt belőed lekvárt főzni. :)
2012. jún. 21. 14:46
 27/28 anonim ***** válasza:

Nemtudom ki mit válaszolt, mert nem olvastam végiig, de szerintem 20 év mulva is tudsz számítógépezni és barátnőket szerezni, nagyszüleidhez menni nem valószínű. Gondolj bele lehet, hogy ez az utolsó nyár amikor ott nyaralhatsz. Idősek már a nagyszülők nem tudni mikor kivel mi történik. Én a két nagyapámat 1 hónap alatt vesztettem el és bizony most örülnék ha hozzájuk mehetnék unatkozni.

18/f

2012. jún. 23. 10:30
 28/28 anonim válasza:
Szerintem menny el. Gondolom ott is vannak veled egykorúak és ha találkozol valakivel aki szerinted annyi idős lehet mint te vagy szimpatikus akkor kezdj el vele beszélgetni, de ne a problémáidat mondjad neki meg ne magadat sajnáltasd hogy nincsenek barátaid meg stb. hanem kérdezz tőle hogy pl. ő ott lakik vagy ő is csak nyaralni van ott, hogy ha ott él kérdezd meg tőle hogy mivel tudnád eltölteni az idődet vagy ha csak ő is nyaralni van hogy ő mit szokott ott csinálni stb. Szerezz barátokat nyílj ki.
2012. jún. 29. 23:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!