Szerintetek elmenjek nyaralni a mamámhoz? 19/L
Na, hogy Shaddaknak is kedvezzek egy picit mert csípem :)
Mint hangsúlyoztam elolvastam a körülményeket és azok ismeretében és mérlegelésével írtam a tanácsom.
Kedves kérdező neked nincs választásod. ITT A KÍTŰNŐ ALKALOM!! Egy életet nem tudsz leélni úgy, hogy minden lépést a testvéred után teszel. Lesz majd saját élete, saját családja, ami nyilván a várrokonok mellé lép, de ha pl babája lesz nem fog tudni lehet hónapokig elmenni veled sehova. Akkor mi lesz? Te is felfüggeszted huszon harmincévesen az életedet addig amíg ő jobban rá nem ér?
Na ugye, hogy ez nem járható út.
És most az élet adott neked egy alkalmat. Próbáld meg. Ha nem menne (amit nem hinnék, hisz a családba kerülsz akik valamennyire ismernek, nem egy mélyvízibe-pl egy gólyatábor) még mindig hazajöhetsz.
remélem segítettem ;)
neked mindent :)
(bocs az offért)
Fogd fel úgy, hogy ez egy remek alkalom arra, hogy megkezdd a leszakadást a húgodról. Félre ne érts, az nagyon is becsülendő, hogy ilyen szoros a viszonyotok, csak nekem az jön le, hogy te az árnyékában élsz. Ő kell ahhoz, hogy beszélgetni tudj a saját nagyszüleiddel 19 évesen? Ez nem állapot.
Tudom, hogy sokszor a kisebbik testvér életrevalóbb (ezt támasztja alá az is, hogy ő dolgozik, te pedig nem), de ez azért mégiscsak túlzás, hogy a saját nagyszüleidtől is tartasz nélküle.
Tényleg tele vagy önsajnálattal, szerintem inkább próbáld a jó oldalát nézni és tényleg arra használni a helyzetet, hogy kiléphess a húgod árnyékából, mert minél inkább telik az idő, annál inkább külön fog sodorni titeket az élet, nem lesz ott, hogy elindítsa a beszélgetéseket helyetted (most is már dolgozik, pasizni fog, netán férjhez megy, fele ennyi időt sem fog veled tölteni)!
Tehát igen, menj el. Neked is jobbat tesz, ha nem a számítógép előtt töltöd a nyarat, hanem a nagyszüleid társaságában, a kertészkedéstől legalább szép színed lesz. :)
A szorongást és félelmet csak úgy lehet leküzdeni, ha bedobod magad a mélyvízbe. Első lépésnek tökéletes lenne a nagymamádhoz menni, mert mégis csak családtag.
Akkor pszichológus.
De erre most nem ér azt válaszolni, hogy attól is félsz. Szedd össze, erőltesd meg magad, mert sem én, sem más nem fog tudni elmenni helyetted, de még a húgod sem.
Az életed meg telik..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!