Sütnöm kellene a férjem munkatársai számára is?
Ha sütök süteményt (hetente 1 alkalommal vagy kéthetente 1 alkalommal), akkor a férjem rám szól, hogy úgy süssek, hogy tudjon adni bőven a munkatársainak is.
Nem az első alkalom, hogy mondja. Nincs semmi alkalom, csak édesszájú a család ezért sütök. De jogosan várja el, hogy süssek a munkahelyére is? 8-10-en dolgoznak egy helyen, együtt ebédelnek. Ennyi embernek süteményt készíteni nem gyerekjáték, ez már mennyiség.
Jogos a felháborodásom?
Egyszer egyszer dobj össze egy 10perces kuglófot(azt teszel bele amit csak szeretnél), és vigye azt be. Nagyon finom, és 10 emberre is elég.
Vagy házi kekszet(amit most sütöttem a kicsiknek kb 20perc alatt lett kész, minimális hozzávalókból)
"Ha sütök süteményt (hetente 1 alkalommal vagy kéthetente 1 alkalommal), akkor a férjem rám szól, hogy úgy süssek, hogy tudjon adni bőven a munkatársainak is. "
Nem tudom, nekem ebből nem kérés, sokkal inkább parancs jön le...
Ha kérné, talán megtenném, de ha rám szól, utasít, akkor menjen a francba!
45
Ha nem kér, hanem utasít akkor teljesen mindegy mi a téma.
Nem tudjuk a kérdezőt a férje hogyan kért. Én továbbra is azt mondom, hogy havonta vagy kéthavonta pár szerelt sütibe nem halok bele, nem megyünk tönkre anyagilag, nem kerülök zártosztályra idegkimerülés miatt. Ha sütök többet sütök. Ha olyan ami elfogy hamar, mert imádjuk akkor úgysem jut senkinek:) de ha pl. csinálok két tepsi kókuszkockát abból egy csík csak jut néha. Ha a férjem is elfogadja másoktól az én pofám sülne le, hogy olyan bunkó emberhez mentem aki nem viszonozza. Lehet én gondolkodok nagyon hülyén, de én pl. a saját kollégáimnak is segítetek ha tudok vagy szívességet teszünk akár családilag. Mondok egy példát édesapám lakatos, kolléganőmnek meg kellett hegeszteni a korlátot. Felhívtam apukámat, hogy ha van ideje akkor ugorjon már be, megadtam a címet. Elment megcsinálta. Ingyen, mert a lánya ismerőséről van szó. Nem várok viszonzást, de tudom, hogy ha nekem lenne szükségem olyan segítségre amin ők tudnak segíteni megtennék. Na ugyanilyen alapon én is tudok úgy sütni, hogy a férjem is bevigyen kéthavonta egy szelet sütit, csak mert egy szép gesztus. A munkatársainkkal össze vagyunk zárva talán évekig, évtizedekig, normális kapcsolatot kell kialakítani, mert egyébként ülhetünk ott mint valami besavanyodott vénasszonyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!