Sütnöm kellene a férjem munkatársai számára is?
Ha sütök süteményt (hetente 1 alkalommal vagy kéthetente 1 alkalommal), akkor a férjem rám szól, hogy úgy süssek, hogy tudjon adni bőven a munkatársainak is.
Nem az első alkalom, hogy mondja. Nincs semmi alkalom, csak édesszájú a család ezért sütök. De jogosan várja el, hogy süssek a munkahelyére is? 8-10-en dolgoznak egy helyen, együtt ebédelnek. Ennyi embernek süteményt készíteni nem gyerekjáték, ez már mennyiség.
Jogos a felháborodásom?
Ez nem egy óvoda, hogy mások kinézzék a szájából, amit eszik. Felnőtt emberek, ha valaki édeset kíván, vesz magának.
Miért akarja etetni a kollégáit?
Már nem azért de felnőtt emberekről beszélünk nem gyerekekről.
Most komolyan több sütit kéne vinnie a férjednek hogy szegény munkatársai ne nézzék ahogy eszi? :D
Hát a munkatársak is vigyenek magukkal sütit. Vagy a férjed ne vigyen ha ilyen ingatag a lelkivilága.
Én még ilyenről nem hallottam, volt hogy a párom megkínálta a sütiből a kollégáját, adott neki egy falatot vagy elfelezte vele, de eszébe nem jutott volna szólni hogy süssek többet.
Mert még alkalomra persze, de hogy állandóan?
Eszem megáll...
Az milyen gesztus, hogy süttetek sütit, hogy egyenek a többiek, én meg learatom a babérokat?
Vegyen mindenkinek krémest munka előtt egy cukrászdában. Az már fura lenne.
Ne háborodj fel rajta, csak nevesd ki, és mondd meg neki, hogy süssön ő, ha akar vinni.
Mondd meg neki, hogy vállaljon pluszmunkát, mert szeretnél minden héten valamilyen ajándékot adni a barátnőidnek.
"Gesztus"
A gesztus az, amikor a férj odamegy, megsüti a sütit és beviszi a kollégáknak. Az, hogy a feleséges cs*szteti, hogy hadd etethesse már a munkatársait is, az nem gesztus.
Maradék süti meg akkor van csak, amikor már 1-2 napon belül megromlik és láthatólag nem fog elfogyni, mert túl sok van. De alapjáraton egy 4 tagú család egy hétvégén megbirkózik könnyen egy tortával vagy egy tálca sütivel, szóval annyi nehézkesen marad, hogy még 8-10 embernek jusson belőle.
És igaza van annak, aki szerint pénz is. Nem vagyok kicsinyes, de egy 8 szeletes torta vagy 8 normális szeletes sütibe is belemegy 6 tojás, liszt, vaj, cukor - és akkor még az egyéb pl. kakaó, dió, gyümölcs, túró, a fenetudja mi ízesítésnek. Pár havonta jószívűségből lehet, de nem rendszerességgel.
"Rám szól" - nekem ez nagyon nem szimpi.
Max. kérdezze meg, h sütnél-e esetleg többet, h meg tudja kínálni a kollegáit?!
Egyébként a kollegák is visznek magukkal alkalmanként sütit, h körbe kínáljanak mindenkit? Ha igen, akkor lehet, hogy ezért mondja a férjed, de akkor sem ez a módja, h téged rávegyen a plusz munkára.
Páromék 5en vannak egy irodában. Én úgy szoktam tenni, hogy a többieknek is jusson egy. De nem minden hétvégén visz be. A többiek ugyanígy csinálják. A hétfő ilyen sütis nap :) Van hogy süti nélkül maradnak, van hogy három fajtát is esznek.
Míg dolgoztam (most gyeden vagyok) ugyanígy volt nálunk is. Egyszer ő vitt, egyszer én. Máskor megettük otthon:)
Nem volt ilyen elvárás. Inkább csak alkalmazkodtunk, mert a többiek is így csinálták. De az előző munkahelyemen nálunk nem volt ilyen szokás, igaz nem is voltunk annyira "összenőve", mint ahonnan gyedre jöttem
Nálunk is szokás volt és a férjem munkahelyén is előfordul, hogy ha aprósütit, kis pogácsákat, vagy hasonlót visz valaki, azt a pár embert, akivel jóban van, együtt esznek, megkínálja, ez olyan 6-8 személy. De azért nem mindegy, hogy egy-egy szem aprósütit kóstol meg a társaság, vagy mondjuk egy-egy nagy szelet csokitortát, amiből már kellene vagy kettőt sütnöd, hogy a családot is, meg a díszes kollektívát is jóllakasd.
Lehet, hogy a férjed munkatársai is mindig megkínálják és ezért kínálgat ő is.
De akkor is jogos amit írsz, azért azt nem várhatja el, hogy egy bonyolult sütiből több tepsivel állíts össze hetente többször a kollégái kedvéért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!