Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Sütnöm kellene a férjem...

Sütnöm kellene a férjem munkatársai számára is?

Figyelt kérdés

Ha sütök süteményt (hetente 1 alkalommal vagy kéthetente 1 alkalommal), akkor a férjem rám szól, hogy úgy süssek, hogy tudjon adni bőven a munkatársainak is.

Nem az első alkalom, hogy mondja. Nincs semmi alkalom, csak édesszájú a család ezért sütök. De jogosan várja el, hogy süssek a munkahelyére is? 8-10-en dolgoznak egy helyen, együtt ebédelnek. Ennyi embernek süteményt készíteni nem gyerekjáték, ez már mennyiség.

Jogos a felháborodásom?

2013. márc. 20. 14:17
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
73%

Ez nem egy óvoda, hogy mások kinézzék a szájából, amit eszik. Felnőtt emberek, ha valaki édeset kíván, vesz magának.

Miért akarja etetni a kollégáit?

2013. márc. 20. 14:52
 12/47 anonim ***** válasza:
59%
Ez nem etetés hanem gesztus.
2013. márc. 20. 14:52
 13/47 anonim ***** válasza:
77%
A másik meg az, hogy nincs olyan, hogy maradék süti. A család megeszi, ami van.
2013. márc. 20. 14:53
 14/47 anonim ***** válasza:
87%

Már nem azért de felnőtt emberekről beszélünk nem gyerekekről.

Most komolyan több sütit kéne vinnie a férjednek hogy szegény munkatársai ne nézzék ahogy eszi? :D

Hát a munkatársak is vigyenek magukkal sütit. Vagy a férjed ne vigyen ha ilyen ingatag a lelkivilága.

Én még ilyenről nem hallottam, volt hogy a párom megkínálta a sütiből a kollégáját, adott neki egy falatot vagy elfelezte vele, de eszébe nem jutott volna szólni hogy süssek többet.

Mert még alkalomra persze, de hogy állandóan?

Eszem megáll...

2013. márc. 20. 14:54
 15/47 anonim ***** válasza:
89%

Az milyen gesztus, hogy süttetek sütit, hogy egyenek a többiek, én meg learatom a babérokat?

Vegyen mindenkinek krémest munka előtt egy cukrászdában. Az már fura lenne.

2013. márc. 20. 14:54
 16/47 anonim ***** válasza:
89%

Ne háborodj fel rajta, csak nevesd ki, és mondd meg neki, hogy süssön ő, ha akar vinni.

Mondd meg neki, hogy vállaljon pluszmunkát, mert szeretnél minden héten valamilyen ajándékot adni a barátnőidnek.

2013. márc. 20. 14:55
 17/47 anonim ***** válasza:
89%

"Gesztus"

A gesztus az, amikor a férj odamegy, megsüti a sütit és beviszi a kollégáknak. Az, hogy a feleséges cs*szteti, hogy hadd etethesse már a munkatársait is, az nem gesztus.

Maradék süti meg akkor van csak, amikor már 1-2 napon belül megromlik és láthatólag nem fog elfogyni, mert túl sok van. De alapjáraton egy 4 tagú család egy hétvégén megbirkózik könnyen egy tortával vagy egy tálca sütivel, szóval annyi nehézkesen marad, hogy még 8-10 embernek jusson belőle.

És igaza van annak, aki szerint pénz is. Nem vagyok kicsinyes, de egy 8 szeletes torta vagy 8 normális szeletes sütibe is belemegy 6 tojás, liszt, vaj, cukor - és akkor még az egyéb pl. kakaó, dió, gyümölcs, túró, a fenetudja mi ízesítésnek. Pár havonta jószívűségből lehet, de nem rendszerességgel.

2013. márc. 20. 14:58
 18/47 anonim ***** válasza:
77%

"Rám szól" - nekem ez nagyon nem szimpi.

Max. kérdezze meg, h sütnél-e esetleg többet, h meg tudja kínálni a kollegáit?!

Egyébként a kollegák is visznek magukkal alkalmanként sütit, h körbe kínáljanak mindenkit? Ha igen, akkor lehet, hogy ezért mondja a férjed, de akkor sem ez a módja, h téged rávegyen a plusz munkára.

2013. márc. 20. 14:59
 19/47 anonim ***** válasza:
86%

Páromék 5en vannak egy irodában. Én úgy szoktam tenni, hogy a többieknek is jusson egy. De nem minden hétvégén visz be. A többiek ugyanígy csinálják. A hétfő ilyen sütis nap :) Van hogy süti nélkül maradnak, van hogy három fajtát is esznek.

Míg dolgoztam (most gyeden vagyok) ugyanígy volt nálunk is. Egyszer ő vitt, egyszer én. Máskor megettük otthon:)

Nem volt ilyen elvárás. Inkább csak alkalmazkodtunk, mert a többiek is így csinálták. De az előző munkahelyemen nálunk nem volt ilyen szokás, igaz nem is voltunk annyira "összenőve", mint ahonnan gyedre jöttem

2013. márc. 20. 14:59
 20/47 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is szokás volt és a férjem munkahelyén is előfordul, hogy ha aprósütit, kis pogácsákat, vagy hasonlót visz valaki, azt a pár embert, akivel jóban van, együtt esznek, megkínálja, ez olyan 6-8 személy. De azért nem mindegy, hogy egy-egy szem aprósütit kóstol meg a társaság, vagy mondjuk egy-egy nagy szelet csokitortát, amiből már kellene vagy kettőt sütnöd, hogy a családot is, meg a díszes kollektívát is jóllakasd.

Lehet, hogy a férjed munkatársai is mindig megkínálják és ezért kínálgat ő is.

De akkor is jogos amit írsz, azért azt nem várhatja el, hogy egy bonyolult sütiből több tepsivel állíts össze hetente többször a kollégái kedvéért.

2013. márc. 20. 15:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!