Miért van az, hogy ha egy nőnek van egy gyereke, de annak az apjától elválik, talál egy új férfit, akivel összeházasodik, szül neki 2 gyereket, akkor az első gyerek megszűnik számára létezni?
Ez nem törvényszerű, csak hát sajnos mégis megesik. Sajnálom, hogy így érzed, nem hiszem, hogy tudatosan, szándékosan ilyen az anyukád, de ettől még az érzéseid jogosak. Szerintem valami olyasmi lehet a dolog hátterében, hogy amikor a közös gyerek megszületik, akkor az valamilyen újrakezdés az anyukának, szeretne mindent jobban csinálni, mint az előző házasságában, szeretne egy tökéletes családot, amihez most minden feltétel adott (úgy értem, van egy új párja, akivel ezt meg tudja valósítani), és így sajnos elterelődik a figyelem a nagyobbról.
Mondjuk én például egyedül neveltem a fiamat sokáig, ő sem ismeri a vér szerinti apját (és tényleg jobb így), a mostani párommal ketten neveljük, és szeretnénk majd kistestvért, de már számtalanszor megbeszéltük, hogy arra nagyon fogunk figyelni, hogy ne legyen ez a helyzet, hogy "régi" gyerek, "új" gyerek. Persze a testvérféltékenység természetes jelenség, emlékszem, én is totál ki voltam akadva, amikor az öcsém megszületett, pedig nekünk ugyanazok a szüleink, de hát attól még én három évesen úgy érzékeltem, hogy én már senkinek nem vagyok érdekes, mert nem én vagyok az "új". Pedig így visszagondolva, foglalkoztak velem eleget a szüleim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!