Sütnöm kellene a férjem munkatársai számára is?
Ha sütök süteményt (hetente 1 alkalommal vagy kéthetente 1 alkalommal), akkor a férjem rám szól, hogy úgy süssek, hogy tudjon adni bőven a munkatársainak is.
Nem az első alkalom, hogy mondja. Nincs semmi alkalom, csak édesszájú a család ezért sütök. De jogosan várja el, hogy süssek a munkahelyére is? 8-10-en dolgoznak egy helyen, együtt ebédelnek. Ennyi embernek süteményt készíteni nem gyerekjáték, ez már mennyiség.
Jogos a felháborodásom?
17
Nem is írta a kérdező még hogy mennyit kell sütnie, mennyit visz be a férje. Az meg hogy nálatok nem marad az egy dolog nálunk marad és azt viszi be. Pl egy zserbónak nem lesz baja 1 hetes állás után sem. Nálunk még a krémes sem romlik meg 1-2 nap után ha megfelelően van tárolva.És akkor még nem beszéltem a keltekről és almás pitéről.
Nálunk igen is egy gesztus hogyha épp úgy van akkor viszek sütit. És szerintem ezeknek a munkahelyi sütizéseknek nem az a lényege hogy beviszel egy tortát vagy kettőt, nem sütivel kell jóllakni, hanem ebéd után esznek egy kicsit. És feltételezhető hogy a férj is kap sütit másoktól és ezért szeretne ő is vinni. És ilyenkor egy normális feleség összedob egy gyors sütit, aminek nem a mennyisége a lényeg.
Egy normálisabb férj meg a nem a feleségétől kéri, hogy ugyan, süssön már a munkatársaknak, hanem süt ő, ha annyira akar.
Mi csak ketten vagyunk, de péntektől vasárnapig simán megeszünk egy tortát (no nem 15 centi magasat), mert van annyi eszem, hogy annyit sütök, amennyi elfogy (mert minek is pazaroljam az alapanyagot?).
Pénteken készült süteményt nekem meg nem lenne pofám hétfőn bevinni, de ez a te dolgod. Igen, a zserbó és társai lassan romlanak, de ha visz valamit az ember, akkor az legyen friss és ne több napos. Szerintem.
Az meg a másik, hogy HA MARAD, akkor SZÉP DOLOG, ha visz az ember, de az, ha ELVÁRJÁK az csöppet sem szép. Ezt vésd bele a kicsi agyadba, mert itt erről van szó, nem arról, hogy annyi sütemény van, hogy bőven jutna, csak adni nem akar vagy hasonlók.
23
Az én férjem pl. fantasztikusan főz, de nem tud sütni. Nem értem, hogy csinálja, mi az eget tud elrontani, de egyszerűen nem tud. Ő használta magára a szerencsétlen szót ez ügyben, de igazat adok neki:D (pedig szebben szoktam róla beszélni) Kókuszgolyót, hasonlókat megcsinál a gyerekkel, de ha sütőt lát átmegy bénázásba. Az anyja is próbálta megtanítani, én is. Egyszerűen elrontja valahogy. Úgyhogy nálunk az lenne pazarlás, ha ő kezd el sütögetni. Inkább megcsinálom én, és nem sajnálom néha a munkatársaitól sem (mert tudom, hogy ő is kap). Meg szerintem kihajítanák a munkahelyéről, ha az ő sütijével mérgezné a népet :D
Én sem sütnék 8-10 embernek.
Süssön a férjed, ha meg akarja kínálni a kollégáit.
Ha nem tud, mutasd meg neki, egy egyszerű sütire mindenki képes, ha akar.
Nem tudom, hogy ez az "elvárja" nálatok mit jelent, de ha nekem a férjem normális hangnemben szólna, vagy megkérne, sütnék. Akár havonta egyet, akár kéthetente. Persze csak ha megvan rá az anyagi keret, de ha nincs, azt gondolom a férj is megérti. Én szívesen csinálnám, hagy egyenek, örüljenek, én is örülök, ha munkahelyemen hoz be pl kolléganőm sütit, vagy veszünk csokit, vagy bármit. Jól tudni esni munka közben.
8-10 ember az még egy tepsi. Nem annyira nagy ügy. (számomra)
"Jól tudni esni munka közben."
Ez kétségtelen, de ehhez mi köze a feleségnek?
Az én munkahelyemen is összeülünk ebédszünetben, mindenki hozza a saját kis ennivalóját, és ugyanúgy élvezzük, mintha közös sütit ennénk. A "jólesést" az ember magának is tudja biztosítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!