Milyen feladatokat tettetek az adventi naptárba ami az egész család számára élmény lehet? (10 feletti gyerekekkel)
kimegyünk szánkózni
társasozunk
palacsintát sütünk
11 és 12 éves gyerekeink vannak. Már egy ideje úgy készítjük az adventi naptárat, hogy felosztjuk. Régen csak a férjem és köztem, idén már a gyerekeknek is jutott. így mindenkinek 8 feladatot kellett kitalálni. A fiúk hamar megvoltak vele, így jövőre már ők is külön csinálják. (még jó hogy 24 ennyi számmal osztható :))
Írok pár példát.
Idén férjem kezdte:
- Egy aktualitással kezdtük a decembert, sikerült éppen összekapnunk, így kicserélt erre valamit: Bírósági per apa ártatlanságáról. (egyik gyerek az ügyvéd, a másik az ügyész, én a bíró, ő a vádlott :))
- Bowlingozni megyünk
- Végigcsináljuk anya egyik fitnesz kazettáját
- Maratoni pókermeccs
- Készítsünk egymásról karikatúrát
- Csináljunk ékszereket egymásnak amit másnap viselni kell (én szoktam ilyeneket készíteni, ezért mindig van itthon alapanyag)
- Dvd-zés bealvásig (péntekre- szombatra időzítsd)
- Süssünk valamit, anya nem szólhat bele, csak személődhet,
A fiúk még egy estét adtak:
- Teszt a szülők műveltségéről. A könyveikből állítottak össze 60 kérdést. Az összeállítást akár ki lehet adni hétvégére nekik
Az enyém még nincs teljesen kész idén:
- Írjunk humorral spékelve levelet a Jézuskának miért vagyunk hálásak az évben, mit értünk el, mire vágyunk (aztán felolvasni egymásnak)
- Vegyen mindenki elő két alapanyagot a konyhában és főzzünk valamit
- Menjünk moziba
- Készítsünk karácsonyra díszeket
Régebbiek:
- Rajzold le akit húztál
- írjuk le saját jó tulajdonságainkat
- Írjunk a másikról vicces kritikát
- összeírni 10-15 szót, abból története kreálni, előtte ők is összedobják közösen a te szavaidat is.
Lehet aktualitást belevinni:
- kérdezzük ki x-t a témazáró dolgozatból,
- lapátoljunk havat kis lapáttal, -
- menjünk el szánkózni apa húz,
- csináljunk kettesével csini hóembert
Mindig lehet főzni valamit, vagy valami társast játszani, kártyázni
Köszönöm a tippeket!
Kettes! Nagyon tetszik ez a módszer, bár a férjem nem tudom mennyire lenne kreatív :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!