Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Még túl fiatal vagyok, nem...

Még túl fiatal vagyok, nem tudom majd felnevelni ezt a gyereket. A barátom sem segít. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
16 éves vagyok és 2,5 hónapos terhes. Védekeztünk, de az óvszer elszakadt és ezt csak később vettük észre. Csináltam tesztet, pozitív lett, elmentem orvoshoz, megmondták, hogy mi a helyzet. Mikor a szüleim megtudták, nagyon ki voltak készülve, azt mondták, hogy vetessem el, de aztán átgondoltam és rájöttem, hogy nem akarom megölni ezt a gyereket a saját felelőtlenségünk miatt. Joga van élni.A barátom 18 éves, halálosan szeretem, de egyszerűen nem áll mellettem. Azt mondta, hogy tartsuk meg, de tudom, hogy tönkremenne a kapcsolatunk és látom, hogy még fel sem fogta, hogy mi a helyzet. Ha baja van, akkor elmegy az elvont barátaival és nem is érdekli, hogy mi van velem..ráadásul egy féléve furcsábban viselkedik a megszokottnál is, arra gyanakodtam, hogy drogozik vagy belépett valami szektába, de ő tagadja..pedig nagyon ijesztő emberekkel találkozik mostanában. Teljesen ki vagyok készülve, elrontottam az egész életemet. Külföldre akartam menni egyetemre, karriert akartam, egész életemben arra törekedtem, hogy legyek valaki, most viszont mindennek vége. Úgy érzem, egyedül kell megbirkóznom a feladattal, de képtelen vagyok rá. A szüleim folyton csak sírnak, hogy miért pont az ő lányukkal történt ez. Még gyerek vagyok, eddig nem jártam bulizni, csak a tanulással foglalkoztam. A barátomat 1 éve ismertem meg, akkor teljesen beleszerettem és először fél éve feküdtünk le egymással. Mindig védekeztünk, mindig tudtam, hogy mire kell figyelni, de most észre sem vettük az egészet, csak mikor már megtörténtek a dolgok. Rosszul vagyok mind fizikailag, mind lelkileg. Még a 6,5 hónapot sem tudom végigcsinálni, mert egyszerűen ki vagyok készülve. Bennem fejlődik valaki, akiért nekem kell vállalnom a felelősséget, de még én is gyerek vagyok. Az anyagi körülmények meglennének részemről és a barátom részéről is, de még ő is csak gimnazista és túl fiatalok vagyunk a szülő szerephez. Kétségbe vagyok esve, legszívesebben meghalnék, de tudom, hogy akkor nem csak magamat ölném meg. Nem nézek ki többnek a koromnál, most csak egy sápadt kislánynak látszom, de közben gyerekem lesz. Annyira felfoghatatlan. Örökbe adjam vagy mi legyen? Szeretnék továbbtanulni és valóra váltani az álmaimat. De mit fog szólni a gyerek, hogy eldobtam? Mindig is bennem lesz, hogy van egy ember a világon, aki soha nem fog megbocsátani nekem.
2009. szept. 12. 22:37
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/118 anonim ***** válasza:
95%
Ha már megszülöd, nem fogod odaadni.
2009. szept. 13. 00:57
 42/118 anonim ***** válasza:
78%
Hol vagy kerdezo???
2009. szept. 13. 00:59
 43/118 A kérdező kommentje:
Nem írtam még soha egy "kamusztorit" sem sehova. Igenis vannak céljaim, mindig is voltak, már 14 évesen is olyan iskolába jelentkeztem, amit hasznosnak tartottam és értelmesnek. Lehet, hogy Te, kedves válaszoló céltalannak tartod a 16 éveseket, de akkor magamat a kivétel kategóriába sorolnám. Nem tengődöm céltalanul a nagyvilágban, vannak konkrét elképzeléseim, mindig is voltak. Mindent úgy alakítok az életemben, hogy annak ne legyenek negatív következményei a jövőmre nézve. És igen, hálás vagyok a családomnak, mert sokat foglalkoztak velem. Leültek velem tanulni, mikor kellett, különórákra járattak, megkaptam azt, amit szerettem volna, de nem engedtek meg mindig mindent. A most 21 éves bátyámmal is végigcsinálták ezt, de mikor ő abbahagyta az egyetemet, mert fontosabb volt neki a bulizás meg a szabadság, akkor nagyot csalódtak benne. És most bennem is. Most még mindenki feszült, de talán sikerül normális döntést hoznunk. Tavaly a bátyám elkezdett füvezni és mikor kiderült, állandóak lettek a veszekedések. Most meg az én ügyem..Egyszerűen elegem volt. Sosem voltam erős, de most már teljesen kivagyok. Eddig mindig a céljaim tartották bennem a lelket, régebben bajom volt a beilleszkedéssel meg túl könnyen kiborultam minden apróság miatt, de arra gondoltam, hogy nem kell, hogy érdekeljenek az emberek, elég ha nekem vannak vágyaim, amiket próbálok megvalósítani. A környezetemben is elég sokan akarnak egyetemre menni, meg jó karriert kiépíteni, de alig tesznek érte.
2009. szept. 13. 00:59
 44/118 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem te már döntöttél. Az lesz a helyes választás.
2009. szept. 13. 01:00
 45/118 anonim ***** válasza:
87%
Ahogy most magadat sorvasztod, és bánkódsz, úgy feszeng a magzat és vegetál a hasadban. Amit te érzel, azt érzi, hiszen még a te testeddel egy.Végig ez lenne! Ne tedd ki ennek! majd megszületik egy jó életre. Már a magzat léte is feszültséggel erősen teljes lenne, és aztán is így folytatódna. Ne tégy ekkora terhet egy emberre. Boldogságra kell szülni, nem szenvedésre!
2009. szept. 13. 01:01
 46/118 anonim ***** válasza:
83%

De miert akarod megszulni a babat, ha tudod, hogy nem ez lenne a helyes dontes??? En ezt az egyet nem ertem.

Te csak a karrieredrol tudsz irni, akkor mi a kerdes? Menjel el a dokihoz hetfon, es kesz. Elfelejted a dolgot, epitheted a karrieredet.

2009. szept. 13. 01:03
 47/118 A kérdező kommentje:
Én nem pontozgattam, ha jól nézem, 2 válaszoló lett lepontozva, akik azt írták, hogy tartsam meg. Más is írta ezt, akkor ennyi erővel őket is lepontoznám, de miért tenném. Basszus..ezt már nem bírom. Kész. Elegem van. Bárcsak ez az egész nem történt volna meg és most nem kéne itt szenvednem meg értékelgetnem az életemet. 16 éves vagyok könyörgöm! Én nem akarom ezt az egészet. A 20 éves barátnőm szerint vetessem el és felejtsem el a dolgokat. De áh...hogy éljek így?? Rohadtul nem bírom már ezt az egészet. Bocs, ha kibuktam, de legszívesebben elásnám magam
2009. szept. 13. 01:08
 48/118 anonim ***** válasza:
95%

Menj erre az oldalra:

[link]

És töltsd le ezt:

Dethlefsen, Thorwald:

A sors mint esély - Eredendő tudás a teljességről PDF, 801 kbyte

És olvasd el a születésről szóló részt, az eleje felé!

És nyugodj meg! Ne sírj! Nem vagy bűnös, nem vagy hibás. Az óvszer volt hibás, ennyi.

Minden rendbe fog jönni, és minden jól fog alakulni végül! Csak tarts ki! nyugodtan imádkozhatsz segítségért, ha nem is vagy vallásos, ilyen esetekre (is)van az ima kitalálva!

Legyen úgy, ha lehet, Atyám, ahogy szeretném, de legyen úgy, a legjobb legjobb lesz! És adj erőt Istenem! - ezt kell mondani, akár magadban.

2009. szept. 13. 01:10
 49/118 anonim ***** válasza:
35%
"Az óvszer volt hibás". Azért ne mondjunk már ilyet! Ő tette, ő felelőssége. Egyébként én vagyok az egyik válaszoló, akit lepontoztak és azt írta, hogy tartsd meg. Most már, hogy többet írtál, én is azt mondom, hogy vetesd el. Nem való neked gyerek. Szerintem baromi szar élete lenne és még így jár jobban. Te pedig építsd a karrieredet...
2009. szept. 13. 01:14
 50/118 anonim ***** válasza:
60%
Ez a kérdés kamu, le merném fogadni. diplomamunkára készülő jogász, védőnő, vagy szociálpedagógus hülyíti a népet. melyik vagy?
2009. szept. 13. 01:15
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!