Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Még túl fiatal vagyok, nem...

Még túl fiatal vagyok, nem tudom majd felnevelni ezt a gyereket. A barátom sem segít. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
16 éves vagyok és 2,5 hónapos terhes. Védekeztünk, de az óvszer elszakadt és ezt csak később vettük észre. Csináltam tesztet, pozitív lett, elmentem orvoshoz, megmondták, hogy mi a helyzet. Mikor a szüleim megtudták, nagyon ki voltak készülve, azt mondták, hogy vetessem el, de aztán átgondoltam és rájöttem, hogy nem akarom megölni ezt a gyereket a saját felelőtlenségünk miatt. Joga van élni.A barátom 18 éves, halálosan szeretem, de egyszerűen nem áll mellettem. Azt mondta, hogy tartsuk meg, de tudom, hogy tönkremenne a kapcsolatunk és látom, hogy még fel sem fogta, hogy mi a helyzet. Ha baja van, akkor elmegy az elvont barátaival és nem is érdekli, hogy mi van velem..ráadásul egy féléve furcsábban viselkedik a megszokottnál is, arra gyanakodtam, hogy drogozik vagy belépett valami szektába, de ő tagadja..pedig nagyon ijesztő emberekkel találkozik mostanában. Teljesen ki vagyok készülve, elrontottam az egész életemet. Külföldre akartam menni egyetemre, karriert akartam, egész életemben arra törekedtem, hogy legyek valaki, most viszont mindennek vége. Úgy érzem, egyedül kell megbirkóznom a feladattal, de képtelen vagyok rá. A szüleim folyton csak sírnak, hogy miért pont az ő lányukkal történt ez. Még gyerek vagyok, eddig nem jártam bulizni, csak a tanulással foglalkoztam. A barátomat 1 éve ismertem meg, akkor teljesen beleszerettem és először fél éve feküdtünk le egymással. Mindig védekeztünk, mindig tudtam, hogy mire kell figyelni, de most észre sem vettük az egészet, csak mikor már megtörténtek a dolgok. Rosszul vagyok mind fizikailag, mind lelkileg. Még a 6,5 hónapot sem tudom végigcsinálni, mert egyszerűen ki vagyok készülve. Bennem fejlődik valaki, akiért nekem kell vállalnom a felelősséget, de még én is gyerek vagyok. Az anyagi körülmények meglennének részemről és a barátom részéről is, de még ő is csak gimnazista és túl fiatalok vagyunk a szülő szerephez. Kétségbe vagyok esve, legszívesebben meghalnék, de tudom, hogy akkor nem csak magamat ölném meg. Nem nézek ki többnek a koromnál, most csak egy sápadt kislánynak látszom, de közben gyerekem lesz. Annyira felfoghatatlan. Örökbe adjam vagy mi legyen? Szeretnék továbbtanulni és valóra váltani az álmaimat. De mit fog szólni a gyerek, hogy eldobtam? Mindig is bennem lesz, hogy van egy ember a világon, aki soha nem fog megbocsátani nekem.
2009. szept. 12. 22:37
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/118 anonim ***** válasza:
76%
nem akarok kotekedni, meg semmi, es ennaz abortusz mellett vagyok, altalaban. de nem latom be hogy a gyerek miatt miert kene feladnod az almaidat. volt nem egy osztalytarsam (egyebkent angliaban lakom) aki a sajat orszagaban szult egy gyereket, meg 18 eves kora elott, es amint a gyerek egy kicsitt nagyobb lett kikoltozott angliaba, hogy a gyereknek jobb legyen. most 18 vagyok, eppen erettsegire keszulok, es van egy 19 eves osztalytarsam akinek gyonyoruszep 2 eves ikerlanyai vannak.es hidd el, neki nem olyan jo a csaladi hattere, kulonfele segelyekbol el, de most keszul az egyetemre, szerintem ha valamit el akarsz erni azt el is fogod, legfeljebb nehany ev csuszassal, es? szerintem meg igy is megeri
2009. szept. 12. 23:50
 22/118 anonim ***** válasza:
43%
megkonnyeztem a helyzetedet:( en is kismama vagyok jol gondold at az abortuszt en nem tennem a helyedbe meg! de nagyon sok olyan fiatal kismamakrol hallotam mint amilyen te vagy megtartottak es most mindenert karpotolja oket az acsopseg! jolgondold meg!!!
2009. szept. 12. 23:51
 23/118 anonim ***** válasza:
78%

A, te egy tok ertelmes csajnak tunsz, tobbnek is tunsz mint 16 igy az irasod alapjan. Es a te csaladod biztosan egy nagyon jo csalad. Szerintem ne cseszd el az eletuket!

Ha az en 16 eves lanyom teherbe esne, nem is lenne kerdes az, hogy megtartsuk-e a babat, vagy sem. Nem tartanank meg. Nekem nagyszulokent nincs szuksegem meg kisunokara, meg a 16 eves gyerekemet is rendezni kell meg, nem melleje meg egy kicsi.

Irtak neked ide kulonfele storykat, de nem kell hogy 16 evesen osszehasonlitsd magadat barkivel is, pl. egy 20 21 22 evessel, akik hazassagban elnek. Te megcsak 16 eves vagy, senkid es semmid nincs. Szoval???

2009. szept. 12. 23:58
 24/118 anonim ***** válasza:
90%

Bocsesz, lehet hogy már írtak hasonlót, mert én sem olvastam el minden kommentet! Mielőtt végleg eldöntenéd mi lesz a babával, mindenképpen beszélj a szüleiddel (és olvastam van egy bátyád is (ha olyan mint az enyém, biztos segít ő is)), hogy ha esetleg úgy döntenél nem veteted el, de nem is adod örökbe, akkor nevelik-e amíg te rendet raksz az életedben! (Szerintem (ha vállalják) ez a legjobb megoldás)! El tudom képzelni hogy mit érezhetnek, de biztos vagyok benne, hogy akármijen szülők, támogatni fognak bárhogy döntesz is! Aztán ha jó helyen van náluk, van még időd tanulni, és megbeszélni a partnereddel is hogy hogyan folytassátok! Végülis egy gyerek nem nő fel egyik pillanatról a másikra!

Végül a következőket csak azért írom, hogy hátha mások is elolvassák, és tanulnak az esetedből (és remélem nem bántalak meg vele): Bármelyik fogamzásgátló módszer csődöt mondhat, és emellett 16 évesen még nem is a nem kívánt terhesség az egyetlen, amiért veszélyes szexuális életet élni! Nem játszok sem apát, sem tv-t nem mondok konkrét évet hogy 18, vagy 20 év, de aki úgy érzi hogy az ilyen és ehhez hasonló váratlan dolgokkal még nem tudna megbírkózni, az várjon vele! Megéri!

2009. szept. 13. 00:02
 25/118 A kérdező kommentje:
Fáradt vagyok egy kicsit, reggel kiültem a rakpartra gondolkodni erről a dologról, aztán egész nap sétálgattam meg sírtam. Láttam velem egykorúakból álló kisebb társaságokat imitt-amott és arra gondoltam, hogy akármi is lesz, én már nem leszek ilyen boldog.
2009. szept. 13. 00:05
 26/118 anonim ***** válasza:
34%
Az a baba nagyon ki szeretne jönni, ha átszakadt a gumi és egészségesen fejlődik, nem tudom, h a sürgősségi tablettát is túlélte-e, de az mellékes. Ne így fogd fel, lesz egy kisbabád nagyon fiatalon, különlegesebb életed lesz, mint a többieknek, de nem kell emiatt semmiről lemaradnod. Bizonytalan vagy, szerintem csak azután dönts a baba sorsáról, h megszülted, abban a pillanatban tudni fogod mi lesz a legjobb neki. A barátod is mondta, h tarts meg, le is léphetett volna szó nélkül. Nem írtad az ő korát, de gondolom ő sem sokkal több nálad, ráadásul fiú még szoknia kell a helyzetet, ő így reagálja le, nem hiszem, h drogozna v szektázna. Továbbtanulhatsz így is, akárhogy alakul. Szüleid biztos vagyok benne, h támogatni fognak, amint megszületik a baba.
2009. szept. 13. 00:07
 27/118 anonim ***** válasza:
82%
Nem ítélem el az abortuszt, azt hiszem a helyedben elvetetném. Gyerekkel nagyon nehéz lesz. Akkor is, ha mindenki melleted áll. Azért majd írd meg, hogyan döntöttél. Nehéz lesz így is, úgy is.
2009. szept. 13. 00:07
 28/118 anonim ***** válasza:
86%

Nem ertelek. Abszolut nem vagy boldog, hogy terhes vagy, akkor miert gondolkodsz hogy mit kellene tenned??? Erzed es tudod, hogy el kell vetetned, akkor miert nem mesz?

16 evesen elni, tanulni, bulizni, oltozkodni, pasizni, kulfoldre menni, nyaralni kell, nem pedig gyereket szulni. Ennyi.

2009. szept. 13. 00:10
 29/118 anonim ***** válasza:
41%
Szerintem az ember személyiségén múlik, hogy képes lenne-e örökbeadni, mert vannak, akik könnyen veszik a dolgokat. Az abortusz nekik semmi, de te nem ilyen vagy. Ez látszik az írásodból. Én a helyedben megtartanám még ha a fiú nem is támogat. Férfiből van elég, de a gyereked örökre a gyereked lesz. Én nagyon értékelem, hogy te nem akarod könnyen elintézni egy abortusszal. Mikor én szültem, a kórházban voltak abortuszra várók és akkor szembesültem azzal, hogy az valami borzasztó dolog. Ne legyél olyan, mint ők. Az nagyon önző dolog. Mindent meg lehet ám oldani, ha nem is könnyű, de nem mindig a legkönnyebb út a legjobb hosszú távon, nem igaz? Én is elég fiatalon estem teherbe, de akkor már házas voltam. Közben egyetemre jártam. Be tudtam fejezni az iskolákat gyerek mellett is. Azért írom ezt, mert végülis rajtad múlik, hogy mit érsz el az életben. Ha pedig a szüleidre is számíthatsz, szerintem megoldható a továbbtanulás. Vagy ha nem most, akkor kicsit később, mikor a gyerek már nagyobb lesz. Szerintem megbánnád az abortuszt később és ha még az anyagiak is meg vannak, szerintem nem kérdés, hogy mi a helyes ilyen helyzetben.
2009. szept. 13. 00:14
 30/118 A kérdező kommentje:
Mert lehet, hogy pár év múlva megbánnám. Én igazából sosem akartam gyereket, de lehet, hogy 30 évesen majd úgy döntök, hogy szeretnék és akkor bánni fogom, hogy elvetettem. Meg nehéz lenne olyan tudattal élni, hogy nem engedtem, hogy megszülessen egy ember. De ahogy olvasom a válaszokat és közben azon gondolkodom, hogy mennyi álmom dőlne romba, talán mégis az abortusz felé hajlom. De ez nem ilyen egyszerű, az egész életem megváltozik ettől a döntéstől és ha rosszul döntök, akkor örökre bűntudattal fogok élni. Mivel ebben az esetben szinte csak rossz döntés van, ezért túl nehéz megtalálni a lehető legjobbat.
2009. szept. 13. 00:17
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!