Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Még túl fiatal vagyok, nem...

Még túl fiatal vagyok, nem tudom majd felnevelni ezt a gyereket. A barátom sem segít. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
16 éves vagyok és 2,5 hónapos terhes. Védekeztünk, de az óvszer elszakadt és ezt csak később vettük észre. Csináltam tesztet, pozitív lett, elmentem orvoshoz, megmondták, hogy mi a helyzet. Mikor a szüleim megtudták, nagyon ki voltak készülve, azt mondták, hogy vetessem el, de aztán átgondoltam és rájöttem, hogy nem akarom megölni ezt a gyereket a saját felelőtlenségünk miatt. Joga van élni.A barátom 18 éves, halálosan szeretem, de egyszerűen nem áll mellettem. Azt mondta, hogy tartsuk meg, de tudom, hogy tönkremenne a kapcsolatunk és látom, hogy még fel sem fogta, hogy mi a helyzet. Ha baja van, akkor elmegy az elvont barátaival és nem is érdekli, hogy mi van velem..ráadásul egy féléve furcsábban viselkedik a megszokottnál is, arra gyanakodtam, hogy drogozik vagy belépett valami szektába, de ő tagadja..pedig nagyon ijesztő emberekkel találkozik mostanában. Teljesen ki vagyok készülve, elrontottam az egész életemet. Külföldre akartam menni egyetemre, karriert akartam, egész életemben arra törekedtem, hogy legyek valaki, most viszont mindennek vége. Úgy érzem, egyedül kell megbirkóznom a feladattal, de képtelen vagyok rá. A szüleim folyton csak sírnak, hogy miért pont az ő lányukkal történt ez. Még gyerek vagyok, eddig nem jártam bulizni, csak a tanulással foglalkoztam. A barátomat 1 éve ismertem meg, akkor teljesen beleszerettem és először fél éve feküdtünk le egymással. Mindig védekeztünk, mindig tudtam, hogy mire kell figyelni, de most észre sem vettük az egészet, csak mikor már megtörténtek a dolgok. Rosszul vagyok mind fizikailag, mind lelkileg. Még a 6,5 hónapot sem tudom végigcsinálni, mert egyszerűen ki vagyok készülve. Bennem fejlődik valaki, akiért nekem kell vállalnom a felelősséget, de még én is gyerek vagyok. Az anyagi körülmények meglennének részemről és a barátom részéről is, de még ő is csak gimnazista és túl fiatalok vagyunk a szülő szerephez. Kétségbe vagyok esve, legszívesebben meghalnék, de tudom, hogy akkor nem csak magamat ölném meg. Nem nézek ki többnek a koromnál, most csak egy sápadt kislánynak látszom, de közben gyerekem lesz. Annyira felfoghatatlan. Örökbe adjam vagy mi legyen? Szeretnék továbbtanulni és valóra váltani az álmaimat. De mit fog szólni a gyerek, hogy eldobtam? Mindig is bennem lesz, hogy van egy ember a világon, aki soha nem fog megbocsátani nekem.
2009. szept. 12. 22:37
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 91/118 anonim ***** válasza:
82%
Le a kalappal előtted! Vedd egy jelzésnek ezt, sokkal jobban oda kell figyelni mindenre. Több felelősséget. Ezt neked és minden nem kívánt kismamának üzenem, gumiszakadás, vagy baleset után sürgőssi tabletta! Max 1 napig sírsz no abortusz fíling. Aki gyereket akar vállalni, az 3 évvel előtte már éljen kiegyensúlyozott éltet és biztosítsonmegfelelő hátteret a gyereknek, ha lehet ne egyedül, hanem a férjével / párjával. Amit te átélsz vagy átszenvedsz terhesség alatt azt a baba 3-szorosan, később fog előjönni és nem fogja tudni mitől!
2009. szept. 13. 17:40
 92/118 anonim ***** válasza:
85%
irtad,hogy hogy élnél ugy ha elvetetnéd..és hogy tudnàl élni hogy örökbeadtad??én akkkoris alehetö "legjobb"megoldäsnak az elvetetéSt lätom.
2009. szept. 14. 10:38
 93/118 anonim ***** válasza:
25%

Szia, csak anyukadra hallgass, hidd el hogy o akarja neked a legjobbat!!! Beszelgess vele, legyel nyitott hozza, a kerdeseidet tedd fel nek mindig, mindenben, fordulj hozza mindig oszinten es bizalommal!

Remelem minden jol alakul, es ha lesz idod irjal nekunk!:0

Gondolunk rad, pusszancs!

A baratodat felejtsd el, fogamzasgatlo tablettat irattassal a dokival, es tole is kerdezzel meg mindent amit tudni szeretnel.

Csak egy jo tanacs meg: ezt az abortuszos dolgot ne mondd el senkinek (bar mar gondolom tudjak paran), ezen nem kell senkinek sem csamcsognia. Ez maganugy, ilyen mindenkivel elofordul.

Vigyazz magadra!

2009. szept. 14. 12:09
 94/118 anonim ***** válasza:
84%
Nagyon nehéz a helyzeted. A leveled alapján érettnek tűnsz de anyának lenni nagyon nehéz dolog. Én is édesanya vagyok és nagy családban nőttem fel. Anyukám fiatalon szült, 16 évesen. Imádott minket de tudom, hogy mi mindenről mondott le értünk. Neki ez nem esett nehezére, de ma már másképp csinálná saját bevallása szerinte is. Neki is volt egy abortusza amit nehezen dolgozott fel. Én 28 évesen lettem anyuka. Nem szégyen az sem, ha nem akarod megtartani a babát. Viszont ha megszülöd és másnak adod, egy életen át gyötör a lelkiismeret hogy valahol ott van a világban. A szüleid segítségével és sok sok idővel feldolgozol majd mindent ha úgy döntesz nem tartod meg.
2009. szept. 14. 12:39
 95/118 anonim ***** válasza:
20%

Sajnálom a döntésed. De anyukáddal igy döntöttetek akkor ez lesz a legjobb! Holnap gondolni fogok Rátok!

Keresztanyumnak szintén volt 16évesen abortusz, azóta se lehet gyereke.Mondjuk ez nem tegnap volt.(86ban)S azóta fejlödött a technika!

2009. szept. 14. 13:27
 96/118 anonim ***** válasza:
85%
Tégy belátásod szerint, sok sikert!
2009. szept. 14. 14:33
 97/118 anonim ***** válasza:
58%
Na mi lett végül a sorsa?
2009. szept. 15. 14:42
 98/118 anonim ***** válasza:
67%
Szia, gondolom mar jobban vagy a mutet ota.
2009. szept. 15. 17:31
 99/118 anonim ***** válasza:
91%
Remélem minden jól ment.Most már előre tekints.Ne rágodj semmin.Sok Boldogságot!
2009. szept. 15. 22:07
 100/118 anonim ***** válasza:
70%
Irjal majd, jo???
2009. szept. 16. 14:14
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!