Attol, hogy fiatalok vagyunk lehetunk jo szulok?
Terhes lett a baratnom, nem terveztuk de hosszu beszelgetesek es gondolkodas utan ugy dontottunk, hogy megtartjuk es megprobaljuk normalisan felnevelni a szuleink segitsegevel. Nem akarom, hogy a szuleim vegig penzeljenek meg ilyenek mert szeretnem magamnak felipiteni az eletemet amennyire lehetseges. Persze meg elfogadom a segitseget foleg a gyerek miatt. Meg tanulunk mindketten, o jovore fog erettsegizni (tovabb akar tanulni, en nem) en most fogok es ha minden jol megy ott fogok dolgozni ahol mar 4 eve minden nyaron, ha megsem jonne ossze akkor a nagyapam cegenel.
Mindig azt hallom, hogy ez nem mukodik, osszevesznek, szakitanak, a gyerek szareletu lesz, orokbe kell adni. Mi 4 eve ismerkedtunk meg es akkor ossze is jottunk, vannak kisebb vitak kozottunk de amugy eleg jo a kapcsolatunk.
Tudom, hogy nem kene meg gyerek de nem lehet mit tenni, mi hibaztunk de attol o ugyanugy megerdemli az eletet mint mas ember. Szerintetek van ra esely, hogy egy csalad lehetunk majd attol, hogy fiatalok vagyunk? Es lehetunk jo szulok?

Igen lehettek jó szülők és működhet a kapcsolat is, ha nem engeded, hogy manipuláljon a külvilág (rokonok).
Két példát is tudok a szűkebb környezetemben. Egyik a nagyanyám testvérének a lánya, ő 14 évesen maradt terhes, a fiú 18 volt. Van 3 szép gyerekük, még most is együtt vannak, ő varrónő lett végül, mert azt szereti csinálni.
A másik a barátnőm, ő 17 évesen lett terhes a férje akkor 19 volt. Már van négy gyerekük a lány most fejezi be az egyetemet mert közben felvételizett, gyereket szült, nevelt, háztartást vezetett a fiú meg dolgozott. Szülésznő lesz nemsokára :)

Nagyon dicséretes, hogy így állsz hozzá a dologhoz! Elárulom, hogy a kor nem minden, egy 17-18 éves ugyanúgy lehet érett gondolkodású, egy 40 éves meg hülye mint a tök.
Örülj neki, hogy lesz egy saját kis családod ilyen fiatalon (főleg, ha egyben is marad), szerintem sokan cserélnének veled....
25/L

Nekem nemsikerult leeretsegiznem ,mert terhes lettem egy evel eretsegi elott. tavuton ment volna biztos,de nemcsinaltam meg.... ugyh nekunk is fiatalon lett babank.
ennek ellenere szerintemjo szulok vagyunk. annyi elonye van fiatal szulonek lenni :) van energiad a picihez, tudsz vele futkosni ,jokat jatszani .
en anyasagin vagyok ,paromnak biztos munkahelye van. alberletbe lakunk kolon mindenkitol, nem kerunk segitseget a szuleinktol.
ha ugyvan a mamak szivessen vigyaznak ra,eddig egy ev alatt ketszer kertuk meg oket,h jojjenek el hozzank ester ,h mi eltudjunk menni valahova. szoval otthon sem kell ulnotok ,itt ott kilehet mozdulni.
amugy ha ilyen szepen mindent megtudtok beszelni biztos h nagyon jo szulok lesztek :) ez nem azon mulik ,egy 40 eves friss apuka is siman lelep, nemkell ahhoz 20evesnek lenni ,h szar szulo legyel...ugyanugy egy 40eves no is megtud orulni ,nemkell 18evesnek lennie...
sok sikert nektek :)
Ismerek egy lányt aki 13 évesen (!) esett teherbe egy 19 éves fiútól. A lány 14 volt amikor szült, és a fiúval azóta is együtt vannak, a lányuk pedig immár 10 éves és van egy kisöcsse is. Boldogan élnek, és az ő példájuk a kivétel a szabályra. :)
Több ilyen pozitív példa kéne. Hajrá, én szurkolok nektek!

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!