Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elveheti a férjem az ujszülött...

Elveheti a férjem az ujszülött gyerekemet?

Figyelt kérdés
Nagyon kétségbe estem. Kettö napja szültem meg a gyerekemet, a kórházban vagyok még. A férjem eddig ellátott mindennel itt bent is laptopot, telefont, ételt hozott be. Ma látogatáskor közölte, hogy beadta a válást. A gyereknek mindene meglesz nála én meg mehetek ahova akarok. NINCS HOVA MENNEM! Olyan hirtelen történt hogy megbolondulok. Mit tehetek?
2013. márc. 4. 18:11
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/351 anonim ***** válasza:
91%
Ha sem lakásod, sem munkahelyed, akkor hogyan akarod felnevelni a babádat? Ha van is hely az anyaotthonban, ott csak legfeljebb egy évig maradhatsz. Akkor viszont már a Bíróság odaítélheti az apának.
2013. márc. 4. 18:52
 32/351 anonim ***** válasza:
67%
Újszülöttet is ítélhetnek apának - azt nézik, hol jobb a gyereknek. Csak ezt itt egyesek nem képesek felfogni, pedig sokszor leírtuk már. Elmúlt az az idő, amikor automatikusan az anyáknak ítéltek.
2013. márc. 4. 18:53
 33/351 anonim ***** válasza:
96%
Ok. A torveny szerint az apa -mivel teljes jogu szulo- siman hazaviheti a gyereket a korhazbol a lakasba, ahol eddig anyukaval eltek. Az a gyerek allando lakhelye. A korhaz nem tagadhatja meg a gyermek kiadasat. Az apa, ha o a kizarolagos tulajdonosa az ingatlannak, bizony megtilthatja, hogy az anya hazamenjen. Az egyetlen megoldas, ha most azonnal fogod magad, felhivod a birosagot, gyamhivatalt, elmondod hogy mi tortent -ugyved meg jobb lenne- es kered a gyermek ideiglenes elhelyezeset nalad. Kerdes, hogy hova tudnal menni... Az anyaotthonok is varolistasak, de krizishelyzetben be szoktak fogadni az embert.
2013. márc. 4. 18:55
 34/351 A kérdező kommentje:
Akkor vége az életemnek. Nem szép történet az enyém mert én gyermekotthonból kerültem a munkahelyemre és egy néninél laktam aki kiadta az egyik szobát. A szüleim után csak adósságot örököltem most pedig kihasználtak. Legalábis ezt érzem. Kihasznált akit szerettem.
2013. márc. 4. 18:57
 35/351 anonim ***** válasza:
92%
Senki ismeros nincs, akihez mehetnel?
2013. márc. 4. 18:59
 36/351 A kérdező kommentje:

Vannak (voltak) barátnőim és a néni akinél laktam, talán nincs másik albérlő.

Ráadásul a babám kicsit sárga, a nővér azt mondta ne aggódjak kicsit ha hazamegyünk napoztassam az ablak mellett. Erre a férjem hogy arra majd neki lesz gondja hogy az ő drágája tökéletesen egészséges legyen.

2013. márc. 4. 19:04
 37/351 anonim ***** válasza:
88%
Hivd fel a gyamhivatalt.
2013. márc. 4. 19:05
 38/351 anonim ***** válasza:
16%
Ha sárga, napoztasd az ablak mellett. Na ezt még az éltben nem hallottam, érdekes, azt hittem a sárgasága vizelettel ürül.
2013. márc. 4. 19:09
 39/351 anonim ***** válasza:
70%

Nem vagyok járatos gyerek témában, ezért kérdezem.

Amit írnak többen, hogy elveheti az apa, az hogy működik a gyakorlatban, olyan gyereknél, akit még szoptatással (is) lehet etetni?

Azért adják apukának az anya ellenében, hogy tápszeren nőjön fel?

Mielőtt letámadnátok, nem vagyok elvakult szoptatáspárti, babám sincs (valószínű nem is lesz) csak ezen most elgondolkoztam, hogy nem az lenne a gyermek érdeke, hogy ha tudja, akkor szoptassa az anyukája legalább egy ideig?

Kérdező én is azt tanácsolom, hogy keress valami hivatalos utat, mert mi itt csak ötletelni tudunk, hogy hogyan tovább, de megoldani nem tudjuk sajnos a problémát. Kérdezd meg az orvosodat, a nővéreket, gyámügyet, stb....

Sok sikert és ha lehet ilyet mondani ebben a helyzetben, akkor fel a fejjel, és tarts ki.

Talán, ha nagyobb lesz a pici és tényleg az apukája neveli, mert mindent meg tud neki adni, akkor sem tilthatnak el tőle, és hidd el, ha a gyereked tudni fogja, hogy mi történt, akkor egy életre hátat fordít majd a "kedves" apukájának, aki lehetőséget sem adott neki, hogy boldog VÉRSZERINTI családban kezdje el kicsi életét.

2013. márc. 4. 19:11
 40/351 A kérdező kommentje:
Azt mondta ne nyissam rá az ablakot de ablakon keresztül napoztassam. A nővér mondta. Akkor nincs is így? Bár nem tudom lesz-e valaha lehetőségem nemhogy napoztatni hanem vele lenni szerdától.
2013. márc. 4. 19:13
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!