Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miert jobb minden amit az...

Miert jobb minden amit az anyós csinál-föz-mondd?!?!?!

Figyelt kérdés
2009. szept. 11. 11:15
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%
Ha ez vigasztal, akkor apám legjobb szava minden ételre, hogy EHETŐ! Pedig anyu aztán igazán kiválóan süt és főz, hivatásosokat is megszégyenítően jó a konyhában, néha zavarja, hogy apám jobb szót sose tud annál, hogy ehető, de úgyse tud vele mit kezdeni. Apám mindent megeszik, nagyon szegény családban nőtt fel, ez az oldala még elviselhető, mert erre legalább van magyarázat (a többi viselkedése meg nem ide tartozik).
2009. szept. 11. 11:53
 12/29 anonim ***** válasza:
89%

Ha egyébként jól megvagy az anyosoddal, akkor kérdezd meg, hogy a férjed kedvenceit hogy csinálja és fözd te is úgy. Ha akkor is teszi a megjegyzést, akkor közöld vele, hogy a mama receptje alapján csináltad...

Egyébként nem biztos, hogy rosszat akar mondani, vele is megbeszélheted, hogy ez téged zavar.

2009. szept. 11. 12:15
 13/29 anonim ***** válasza:
100%
Nalam pont forditva tortent, mi kulfoldon elunk es mikor hazamentunk mondta anyukajanak a parom,h hogy csinalja maskepp a vacsorat (amit mar evek ota megszokott modon csinaltak)csak mert en is ugy csinalom es ugy sokkal finomabb, na a baratom anyjanak se tetszett...
2009. szept. 11. 12:36
 14/29 anonim ***** válasza:
51%
Nézd, ha anyuka főztjét még nem tudtad felülmúlni, akkor ott a hiba nem az anyukában vagy a párodban van. Ha más van a háttérben akkor meg úgyis mindegy, nem? Mi az a minden, amiben nem vagy elég jó? Főzöl, de ezek szerint az ő ízlésének a szempontjából nem elég ügyesen, mindig lehet tanulni valamit.
2009. szept. 11. 12:39
 15/29 A kérdező kommentje:
igyekszem a fözésemet érdekesebbé és ízletesebbé tenni-rengeteg receptet néztem már a neten is!tényleg!lehet hogy én vagyok a kényes-nem kellene mindent meghallanom:)
2009. szept. 11. 12:44
 16/29 anonim ***** válasza:
63%
Ne a netről nézz recepteket, hanem anyóstól. Lehet, hogy pont itt rontod el, mert az internetes ízvilág nem ízlik neki (amibe én is mindig belenyúlok, mert nem az igazi, pedig én még csak 24 vagyok).
2009. szept. 11. 12:54
 17/29 anonim ***** válasza:
100%

Barátnőméknél ugyanez a helyzet főzés-terén. A barátnőm párja mindig rossz kritikával illeti a barátnőm egyébként igenis finom főztjét. Van, aki máshogy szokja meg az ízeket, más ízvilág a "jó". Kérdezd meg a párod, hogy ő mégis hogyan csinálná a vacsorát vagy kérd meg, hogy készítse el úgy, ahogy ő szeretné. Mivel a kedves mamával nincs kifejezetten probléma, rá nem kell haragudni. Esetleg kérj "főző-leckét" a párodtól, hogy megtudd, hogy bizonyos ételeket ő hogyan szeret. Bár kerestem, sajnos, nem láttam, hogy konkrétan mi a baj a főztöddel? Túl fűszeres? Kevésbé fűszeres? Más eljárással főzöl? Ezeken mind lehet változtatni.

Nálunk pl. a párom nagyon fűszeresen szereti az ételeket, én nem. Emiatt én úgy főzök, hogy a párom utána tudjon ízesíteni, hogy neki is jó legyen.

Ha esetleg elmondanád, hogy konkrétan mi a probléma a párodnak az ételek kapcsán, akkor esetleg tudnék konkrét tippeket adni.

2009. szept. 11. 12:56
 18/29 A kérdező kommentje:
én szeretek az ízekkel játszani nemcsak a sót és borsot ismerem!lehet tényleg el kell mennem a mamához és félretenni a büszkeségemet!?és a fözölecke is jól hangzik:)
2009. szept. 11. 13:04
 19/29 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Nem tudom, hogy amit írtál (hogy nem csak a sót, borsot ismered) azért írtad-e, mert anyósod nem fűszerez túlságosan? Ha így van, akkor szerintem azzal, hogy extra fűszereket használsz, lehet, hogy nem jó úton haladsz, hogy megszerettesd a férjeddel a főztödet. Hiszen akkor világ életében nem túl fűszeresen evett. Mindenképpen próbálj olyan ételeket csinálni, mint anyós, nem szégyen az, hiszen a férjed ezen nőtt fel, ezeket ette, ezeket szereti.
2009. szept. 11. 13:10
 20/29 anonim ***** válasza:
94%
Mondd meg a férjednek, hogy mutassa meg hogyan kell jobban főzni. Ha nem tudja tovább ne reklamáljon, vagy menjen az anyjához enni.
2009. szept. 11. 13:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!