A szüleim elváltak. Először anyunál voltam elhelyezve, de összejött egy pasival akit nem bírtam, terhes lett, ezután rám alig maradt pénz. Megszületett a gyerek, nagyon idegesített, hogy ő állandóan sír, és anyám is egyre idegesebb. Ezért szóltam az apámnak, hogy átköltöznék hozzá. Anyám kiakadt, apámnak addig beszélt míg ő nem kér gyerektartást, merthogy ő nem tud kisbaba mellett fizetni, eddig utánam is kapott pénzt, most az is megszűnik, még adni is nem tud. Végül is megértettem. Szerencsére apám el tud viszonylag normálisan tartani. Hétvégén voltam náluk, örömmel újságolta, hogy gyereket vár. Felpattantam, otthagytam. Nem is akarok többet oda menni. Nem igaz, hogy rám nincs egy forintja sem, de egy másik gyereket el tud tartani. Nem is csak a pénzről van szó, hanem úgy az egészről. K.-ra nem érdekli mi van velem, elég hogy kéthetente lát, szülinapomon kiszúrta a szemem egy kb. kétezerforintos ajándékkal.
Kérdező, elkérni azt, ami törvény szerint jár, az nem szemétkedés. Hidd el, fordított szereposztásban a nők 90+%-a ragaszkodna a tartásdíjhoz, hiába születik a tartásra kötelezhető férfinek gyereke az új kapcsolatból.
2013. febr. 28. 15:59
22/28 A kérdező kommentje:
Hát jó, én hiába mondok bármit ha apám nem hajtja be a pénzt rajtuk. Csúnya válásuk volt, nem akar újra cirkuszolni. Legalábbis azt mondja nem éri meg.
2013. febr. 28. 16:04
23/28 anonim válasza:
Nézd Kérdező, csak a szándék kell, egyébként neki nem kell "cirkuszolni" egy szót se, egy gyerektartási pert a világ legbalfácánabb ügyvédje is szimplán megnyer a bíróságon, a jogosultnak oda sem kell mennie, ugyanis csak egyféle kimenetele lehet, a törvény szerint kötelezettet kötelezik. Itt meg az összeg se tét, úgyis a minimumot fogják megítélni...
2013. febr. 28. 16:14
24/28 anonim válasza:
Hogy lehetnek olyan primitív válaszolók egyesek, hogy elkezdik agyba-főbe szidni a kérdezőt, és támadni? Gratulálok nekik!
Kedves kérdező, valóban, örülj annak a 2ezer forintos ajándéknak is, van aki annyit sem kap. Viszont én azon akadnék ki nagyon, hogy elég lenne neki, hogy kéthetente lát... sajnos ez sokszor megtörténik, hogy az egyik szülőnek van 'új' családja, az idősebb gyerekét pedig elfelejti :( Örülj, hogy apukádnál lakhatsz, ő tényleg szerethet. A két féltestvéred pedig semmiről sem tehet... Próbáltál már erről beszélni anyuddal is?
2013. febr. 28. 18:12
25/28 anonim válasza:
Én megértem a kérdezőt az ember annyi gyereket vállaljon amenyit el tud tartani.
Se a kérdezőnek se a többi gyereknek nem tudja majd fizetni az egyetemet, nem tud nekik 1 jogsit, nyelvvizsgát adni vagy csak részben segiteni....
Pár év múlva a kérdező nagykorú lesz anyuci meg ahelyet hogy néha feltöltené a hütöjét majd megy pénzkunyerálni
mert kiskorú gyerekeit nem tudja eltartani pláne hogy ha mostoha apú lelép.
2013. febr. 28. 20:48
26/28 anonim válasza:
Igazad van, megértelek.
"Anyám kiakadt, apámnak addig beszélt míg ő nem kér gyerektartást, merthogy ő nem tud kisbaba mellett fizetni, eddig utánam is kapott pénzt, most az is megszűnik, még adni is nem tud." Amit eddig utánad kapott, azt rád kellett költenie. Ha elköltözöl ugye, akkor téged nem kell eltartania, viszont amit eddig hozzá kellett (volna) tennie a nevelésed költségeihez, azt oda tudná adni...
Amúgy én sem értem, minek vállal még egy gyereket, ha kettőt sem tud eltartani.
2013. febr. 28. 21:40
27/28 anonim válasza:
Kérdező, sajnos csak az együttérzésemről biztosíthatlak. A gyerektartást nem kellene annyiban hagyni, ha nem tud fizetni, kérni kell az állam általi megelőlegezést, amit majd levonnak tőle. Kötelessége hozzájárulnia a tartásodhoz, és apukád, ha másért nem, hát azért kérje, hogy elrakja neked egy számlára, másrészt anyád is láthatná, hogy a gyereket nemcsak megcsinálni kell, hanem felelősséggel tartozik érte. Undorító, ha a szülő elfelejti az előző "alomból" származó gyerekét, mintha azzal szemben nem lenne semmi kötelessége. Csak annyit tehetsz, hogy felé se nézel.Biztos fáj, hogy neked ilyen sz..r anyát dobott a gép, de te majd annyival jobb leszel a sajátodnak, és igaza volt egy előttem szólónak: fogja ő még a te küszöbödet rágni, mikor a két kisgyerekkel nyomorog, te meg rávághatod az ajtót, hogy oldja meg, neked másra kell költened, ahogy te sem fértél bele az ő költségvetésébe valamikor.
2013. márc. 1. 06:58
28/28 anonim válasza:
Anyad a szemet, hogy aszörcsomónak el a laba közt es nem törödik az elsoszulöttjevel, igazi patkany, mar megbocsass, egy felelotlen!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!