Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Én vagyok a szemét vagy anyám?

Én vagyok a szemét vagy anyám?

Figyelt kérdés
A szüleim elváltak. Először anyunál voltam elhelyezve, de összejött egy pasival akit nem bírtam, terhes lett, ezután rám alig maradt pénz. Megszületett a gyerek, nagyon idegesített, hogy ő állandóan sír, és anyám is egyre idegesebb. Ezért szóltam az apámnak, hogy átköltöznék hozzá. Anyám kiakadt, apámnak addig beszélt míg ő nem kér gyerektartást, merthogy ő nem tud kisbaba mellett fizetni, eddig utánam is kapott pénzt, most az is megszűnik, még adni is nem tud. Végül is megértettem. Szerencsére apám el tud viszonylag normálisan tartani. Hétvégén voltam náluk, örömmel újságolta, hogy gyereket vár. Felpattantam, otthagytam. Nem is akarok többet oda menni. Nem igaz, hogy rám nincs egy forintja sem, de egy másik gyereket el tud tartani. Nem is csak a pénzről van szó, hanem úgy az egészről. K.-ra nem érdekli mi van velem, elég hogy kéthetente lát, szülinapomon kiszúrta a szemem egy kb. kétezerforintos ajándékkal.

2013. febr. 28. 14:27
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:

Oké, mindegy, hagyjuk.

Örülök, hogy mindenki szerint normális, hogy ha valakinek van egy új családja a régi gyereket lesz.rja. Biztos én vagyok a h.lye, hogy már most úgy gondolom, hogy annyi gyerekem lesz amennyit fel tudok nevelni. Ha kettő akkor kettő. Ha egy akkor egy.

2013. febr. 28. 15:18
 12/28 anonim ***** válasza:
31%
Egyreszt 5000ezer az pontosan otmillio, masreszt annak a gyereknek anyadon kivul ott van az apja is.
2013. febr. 28. 15:18
 13/28 anonim ***** válasza:
65%
Én azért nem esnék neki így a kérdezőnek. Lehet nem jó a stílusa, de van abban valami amit mond. Én is elváltam, van egy 12 éves lányom, van egy párom 5 éve. Nem tudom, hogy lesz a közös gyerek. Szerencsére ő sem ragaszkodik a sajáthoz. Még kettőt biztos nem vállalnék be.
2013. febr. 28. 15:24
 14/28 anonim ***** válasza:
16%
mind a ketten
2013. febr. 28. 15:26
 15/28 anonim ***** válasza:
21%

Az új gyerek a te rokonod, a féltestvéred. Vagy ikrek?

A te eseted tipikusan mutatja, hogy félig-felnőtt korban már képtelenek a gyerekek egy nevelőapát elfogadni, egy új testvért és új családot is.

Én minden bizonnyal feláldoztam volna magad érted és nem házasodom újra, nem szülök második gyereket.

Viszont gondolj bele milyen lenne neked hasonló cipőben, amiben anyukád jár. Egyedül maradt veled, lelki és anyagi támasz nélkül. Nemi élete nulla lett, még egy ölelést sem kapott senkitől, nem kapott nőnapra többet virágot, nem kapott egy bókot sem soha többet. Elvártad volna, hogy mindezt örömmel viselje és kb. 40 éves korától mondjuk újabb 40-50 évig teljesen egyedül élje le az életét.

És annak viszont örüljön, hogy te társat találsz, szülsz, karriered lesz, rá viszont elfelejted rányitni az ajtót.

A helyzeted nem lett megfelelően kezelve, anyád és a nevelőapád turbékolása lehettett zavaró, a hozzáállásuk nem eléggé intelligens.

Viszont benned is van anyukádból jócskán önzés, meg nem értése a másik helyzetének.

A te esetedben valóban az volt a legjobb ha elmentél apukádhoz. Egyszerűen, ha nem tudsz beilleszkedni a megváltozott körülmények közé, akkor éld a saját életed. Nemsokára nagy leszel és jobban megérted az egészet.

Anyukádat is, nem maradhatott örökké egyedül. Én megtettem volna ilyen önző gyerekért, (de az én vagyok) de mi lett volna a hála??? Lett volna érte tisztelet? Szeretet öreg koromban, amikor egyedül csoszogok? Vagy azt mondtad volna, hogy a vén h. ulye anyám rajtam lóg, azt akarja hogy vele foglalkozzak, miért nem keres magának egy pasit?

2013. febr. 28. 15:33
 16/28 anonim ***** válasza:
78%
ma 15:15 - "Jól tette." - aha... ha a Kérdező az anyjával élne, és az apjáról írná le, hogy új gyereke született és nem fizet egy fillér tartásdíjat se, a férfi már valószínűleg a pokol legsötétebb ördögévé lenne lakkozva, és 10-en írták volna már le, hogy "minek vállal újabb gyereket, ha a meglévőt se...".... azért ennyire nem kellene részrehajlónak lenni akkor se, ha a Kérdezőnek valóban kissé bicskanyitogató a stílusa... ettől még az igazság marad az igazság, és a Kérdező anyjának bizony kutya kötelessége lenne tartásdíjat fizetni a Kérdező után, ha ő az apjával él...
2013. febr. 28. 15:44
 17/28 anonim ***** válasza:
81%

Írtátok, hogy rendben van a második gyerek is, mert neki ott van az anyja és az apja is, hogy eltartsa! De könyörgöm, a kérdezőnek az a nő nem az anyja? Neki nem lenne szüksége az anyjára és az apjára is?

Lehet, hogy ingerülten, néhol tiszteletlenül írt, de attól függetlenül igaza is van.

Az anyának 3 gyereke van, nem csak az a 2 akit az új párjának szül(t). Mind a 3-ról kötelessége lenne gondoskodni, ha máshogy nem, hát anyagilag. Ja, hogy az nem megy, nem baj majd szül még 4-5 gyereket az új pasinak és akkor majd kapja a segélyt és családit, mert abból aztán mesésen el lehet indítani a gyerekeket az életbe...

Amikor az apuka nem akar gyerektartást fizetni, mert nincs miből, akkor szinte habzó szájjal támad mindenki neki, de ha egy anya nem fizet, és emellé még gyártja a gyerekeket, akkor minden rendben van. Ez csak szerintem furcsa?

2013. febr. 28. 15:47
 18/28 anonim ***** válasza:
43%
Úgyhogy Kérdező, majd én leírom, amit fordított szereposztásban szintén páran már leírtak volna: a tartásdíjat ugyan a szülő kapja, de a gyerek után, arról nem lehet lemondani. Szépen be kell perelni anyukádat tartásdíj fizetésre, ha most nem tud fizetni, majd az állam megelőlegezi, és utólag szépen behajtják rajta... ennyi. A tartás kötelezettsége tök független attól, hogy nőről vagy férfiről beszélünk, az egyféle.
2013. febr. 28. 15:51
 19/28 A kérdező kommentje:

Örülök, hogy azért vannak akik megértették a lényeget.

Lehet túl ingerültnek tűnök, de hogy ne lennék az, amikor sz.rik a fejemre.

Ha a kistesómat nem tudnák MIATTAM eltartani, ezért nincs rám pénz, akkor az a másik gyerek levegőn fog élni és falevélből lesz a ruhája? Nekem, vagy apámnak egy ezrest nem ad havonta, de gondolom egy újszülött olcsóbb lesz. Tényleg ezt tapasztaltam mikor megszületett a kistesóm...

2013. febr. 28. 15:52
 20/28 A kérdező kommentje:

19

Apám nem fog vele szemétkedni. Ha tényleg lesz még két gyereket pláne nem. Én sem azt akarok, csak h.lyén gondolkodik. Vagyis rám nem gondol egy percet sem, ez tuti.

2013. febr. 28. 15:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!