Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Csak én fújom fel, vagy mást...

Csak én fújom fel, vagy mást is zavarna?

Figyelt kérdés
Arról van szó, ahogy anyósom az unokájához hozzááll. Már laktunk vele együtt 5 hónapot, akkor sem foglalkozott vele, hazajött munkából és bevonult tv-zni a szobájába vagy újságot olvasni. Elköltözés előtt 2 héttel kezdett el játszani a kislányommal és foglalkozni vele. Most kb. 2 hónapja otthon van, mert nincs állása. Férjemmel megbeszéltük, hogy szól az anyjának, hogy mivel otthon van és ráér, nyugodtan jöjjön unokázni hétköznap is. Ennek már majdnem 2 hete, de nem jött. Belegondolok, hogy anyukámék annyira imádják az unokájukat, hogy minden nap idebuszoznak hozzánk, hogy lássák hogy fejlődik, miket csinál már, ha egy napot nem jönnek, már minden bajuk van. Anyóshoz hétvégente (általában 2 hetente) megyünk, de mindig mi. No jó, most meghívtuk őt is és anyuékat is hétvégére, akkor eljött, de ha a férjem nem tudja őt furikázni kocsival akkor nem jön? Engem ez nagyon bánt. Mi nem vagyunk túl jóba, vagyis egymással szemben megadjuk a tiszteletet a másiknak, de egy régi sérelem ma is köztünk van, de azért az unokájára kíváncsi lehetne! Én örülök, ha nem látom, de az unokája hétvégén se akart odamenni hozzá és sírt, ha meglátta. Anyuékkal meg persze huncutkodik! Milyen nagymama az ilyen?
2009. szept. 10. 14:07
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
78%

Az én anyósom is ilyen volt, pedig tőlünk pár km-re lakott. A fiamat még csak csak elfogadta, de a lányomat ki nem állta, és ezt meg is mondta, hogy neki 2 fia van, és nem tud mit kezdeni egy lánnyal. Na, én sem erőltettem a dolgot, a gyerekek nem is törődtek vele, ellenben anyumékkal, akik nagyon messze laknak, őket a mai napig imádják, hívják, látogatják, az ittenit nem sűrűn. (Azóta az én gyermekeim már felnőttek) Engem is bántott a dolog mindig, ha nem is mutattam. És láss csodát, a másik fiának 2 éve született gyereke, és éjjel nappal azt nyalja falja, szinte már ő neveli. Pedig lány!

Ez még rosszabbul esett, sőt, a lányom is megjegyezte, hogy ő milyen boldog lett volna, ha a mamáék vele is így foglalkoztak volna. Hát, ez van, pedig én sosem bántottam a 20 év alatt őt, a másik menye felé sem megy, és mégis ők a mindenek!!! Anyagilag, mindenhogy őket támogatja. Ez van, ezt kell elfogadni.

2009. szept. 10. 17:15
 42/47 anonim ***** válasza:
90%
bocsánat, kivételesen nem olvastam el az összes kommentet, de kedves kérdező...minek írsz ki egy eldöntetndő kérdést, ha kizárólag megerősítésre vársz? Igen, ezekszerint igenis te fújod fel a dolgot, gondolkozz el ezeken a válaszokon (melyekhez ezúton csatlakoznék), és próbáld meg más szemszögből vizsgálni a helyzetet. Csak a saját életedet nehezíted, hogy valami olyanon puffogsz, amin felesleges. És még a tanácsokat is mereven elutasítod. Menj, babázz inkább, a többi meg fog oldódni magától :)
2009. szept. 10. 17:24
 43/47 anonim ***** válasza:
92%

Istenem de irigyellek! Már bocsi. Az enyém folyton a nyakamon van, beleszól mindenbe, nem hagy élni addig amig minden úgy nincs ahogy ő akarja (mármint a gyerekkel kapcsolatban).

Szerintem ne foglalkozz vele. HA őt nem érdekli minek erőlkiödnél? Ez az ő szegénységi bizonyítványa, majd később megbánja hogy nem látta az unokáját felnőni. Magának ássa az árkot, ő fog beleesni.

2009. szept. 10. 18:14
 44/47 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Valójában itt nagyrészt a hozzászólók kerítettek az egészből nagy problémát, mintha én ezzel kelnék, feküdnék, pedig írtam, hogy csupán bánt. De nem fogom az anyósomat pórázon iderángatni, ha nem akar nem jön, de bocsánat, hadd legyen már meg a jogom ahhoz, hogy ne tetszen.... Nem fújom fel a dolgot, ezek után tanultam is az építő jellegű hozzászólásokból, viszont a bunkó stílusúakat kikérem ezúton is, senkinek semmi joga nincs, hogy ismeretlenül bántson! Továbbiakban hasonlóakra nem reagálok, csak az építő jellegű, moderált hangnemben íródott hozzászólásokra. Köszönöm! Ja még annyit, hogy én kizárólag a hangnemben nem tetsző hsz-eket pontoztam le, mert ezek nem voltak számomra hasznosak, inkább rombolóak. A kritikus, de építő jellegűeket mind hasznosnak ítéltem meg!
2009. szept. 10. 19:10
 45/47 anonim ***** válasza:
50%
Szerintem senkit nem erdekel,h miert pontoztad le az embereket, de nem is a kerdesed,hanem a kommentjeid alapjan kaptad a valaszokat es hat valljuk be,h nem epp kecsegteto hangnemben irtal az anyosodrol,akinek inkabb halat adhatnal,h nem jar oda allandoan, mivel nem vagytok joban.
2009. szept. 11. 11:18
 46/47 anonim ***** válasza:
63%

Szia!

Hát én megértelek.

Az én anyósom a lányomat sz@rja le és most 6 hónapos terhes vagyok, ezt meg nem is akarták, semmit soha nem kérdez, hogy jól vagyok-e, még keresztbe is rak ahol tud.

Máson, de összevesztem velük 1 hónapja, azóta néha küld valamit a gyereknek, de csak ha férjem elmegy hozzájuk. ha nincs itthon be nem jön, és nem érdeklődik semmit.

A másik unokáját meg imádja, arról le nem lehet vakarni...

Tudod én meg nem fogom sajnálni, ha a halálos ágyán egyedül lesz egyáltalán, mert ő akarta így.

Egyébként ők is akkor látják a lányt, ha mi visszük, vagyis már csak a férjem, mert én nem megyek. Velem nagyon szemét módon viselkedtek, és még kamuznak is rólam a hátam mögött...

A lányom szereti őket (még) ezért néha ha kérik mehet, de nem tudom meddig lesz ez így.

Mert ez is milyen már, hogy ők rendelik oda magukhoz, mikor kénye-kedve szolgálja, szóval érdekesen gondolkodnak.

2009. szept. 12. 13:18
 47/47 A kérdező kommentje:
Utolsó: köszönöm a válaszod. Én majd azért szeretném, ha a lányomnak szorosabb lenne a kapcsolata az apai nagyanyjával is, de ez mindkét félen múlik. Azóta már beszéltünk a férjemmel erről, kérdeztem, hogy miért nem akar jönni az anyja, pedig meg lett "híva" hogy bármikor jöjjön unokázni és ez láthatólag a férjemet is feszélyezte, hogy annak ellenére, hogy szólt az anyjának, ő mégsem jött. Megbeszéltük, a férjem le fog ülni vele beszélgetni, mert elképzelhető, hogy a régi sérelem, ami köztünk van, azért érzi magát az anyósom feszélyezve a jelenlétemben, mert belátta, hogy anno tévedett. Úgyhogy talán anno nem ok nélkül haragudtam meg rá.....
2009. szept. 12. 21:21
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!