Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Csak én fújom fel, vagy mást...

Csak én fújom fel, vagy mást is zavarna?

Figyelt kérdés
Arról van szó, ahogy anyósom az unokájához hozzááll. Már laktunk vele együtt 5 hónapot, akkor sem foglalkozott vele, hazajött munkából és bevonult tv-zni a szobájába vagy újságot olvasni. Elköltözés előtt 2 héttel kezdett el játszani a kislányommal és foglalkozni vele. Most kb. 2 hónapja otthon van, mert nincs állása. Férjemmel megbeszéltük, hogy szól az anyjának, hogy mivel otthon van és ráér, nyugodtan jöjjön unokázni hétköznap is. Ennek már majdnem 2 hete, de nem jött. Belegondolok, hogy anyukámék annyira imádják az unokájukat, hogy minden nap idebuszoznak hozzánk, hogy lássák hogy fejlődik, miket csinál már, ha egy napot nem jönnek, már minden bajuk van. Anyóshoz hétvégente (általában 2 hetente) megyünk, de mindig mi. No jó, most meghívtuk őt is és anyuékat is hétvégére, akkor eljött, de ha a férjem nem tudja őt furikázni kocsival akkor nem jön? Engem ez nagyon bánt. Mi nem vagyunk túl jóba, vagyis egymással szemben megadjuk a tiszteletet a másiknak, de egy régi sérelem ma is köztünk van, de azért az unokájára kíváncsi lehetne! Én örülök, ha nem látom, de az unokája hétvégén se akart odamenni hozzá és sírt, ha meglátta. Anyuékkal meg persze huncutkodik! Milyen nagymama az ilyen?
2009. szept. 10. 14:07
1 2 3 4 5
 11/47 A kérdező kommentje:
14.23-asnak: Ha elolvasod a kommentjeimet és magát a kérdésem alatt leírt dolgokat figyelmesen, akkor ott látod, le is írtam, hogy nem magamat, hanem az unokáját nézem. Ne hozzám jöjjön (ha innen nézzük én annak örülök, ha nem látom), hanem az unokájához. Arra az időre felvesszük mindketten a pléhpofát. De egyébként ha együtt vagyunk normálisan el szoktunk beszélgetni. A másik, hogy én nem a segítsége miatt szeretném, hogy eljöjjön, hanem az unokája miatt. De valószínűleg annak lesz igaza, aki azt mondta, hogy majd később megeszi, amit most főz, és ha nagy lesz a lányom, nem fog foglalkozni az apai mamájával.
2009. szept. 10. 14:36
 12/47 anonim ***** válasza:
78%
Engem ez nem zavarna. Semmi beleszólásom nincs abba, hogy a kedvesem szülei mit gondolnak, még akkor sem, ha az én gyermekemről van is szó. Ha nem kíváncsiak rá, hát nem kíváncsiak; szívük joga így dönteni. Mi pedig nem azért nemzünk és szülünk gyereket, hogy a szüleink, illetve az após-anyós örömét keressük vele, nem igaz? Üdv! Zsoel (26)
2009. szept. 10. 14:36
 13/47 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Ezek szerint én kiemelten érzékeny vagyok. Lehet, hogy azért, mert velem mindig is nagyon törődtek a szüleim és a nagyszüleim is, ezért ez számomra fájdalmas. Csak nekem ezek után nincs kedvem menni anyósomhoz minden második hétvégén, no persze akkor meg én lennék a rossz, mert eltiltom a nagyanyjától, de legszívesebben megmondanám ilyenkor, hogy csak akkor szeretne unokázni, ha mi megyünk, máskor nem?
2009. szept. 10. 14:39
 14/47 A kérdező kommentje:
14.28-as: Sajnálom, ami a nagyiddal történt.
2009. szept. 10. 14:40
 15/47 anonim ***** válasza:
73%

Második vagyok ismét. No, beletrafáltál, mert szerettem volna azt írni eked (csak végül lebeszéltem magamat róla..), hogy én a helyedben nem mennék kéthetente hozzá, ha akar, akkor jöjjön ő.

No, ezek szerint te is így látod. Ne menjetek, majd jön, ha akar valamit. Kötelességből badarság mennetek. Szerintem.

2009. szept. 10. 14:43
 16/47 anonim ***** válasza:
75%
az vagyok, akinek meghalt a nagyija. vki írta, hogy majd idővel megeszi amit főzött, azaz az unoka, ha nagyobb lesz, nemfogja látogatni. pont ezvolt nálunk is. megehette amit főzött...de én nagyon nagyon sajnálom, ésha jobban belegondoltam volna ekkor, ha tudom h mennyire fog ez neki fájni a halála előtti napokban, akkor nemhagyom ezt az egészet. hiába nem látogatott, hiába nemmutatott túlnagy érdeklődést irántunk, ha tehetném, megváltoztatnám az egészet, és én közeledtem volna hozzá, h ne így haljon meg. ezt azért mondom, hogy sztem ne így állj hozzá, h majd megeszi, amit főzött, mert ez elég fájdalmas lesz majd.
2009. szept. 10. 14:51
 17/47 anonim ***** válasza:
72%
14.16-ossal értek egyet teljes mértékben! Hiába egy vérből van az unokáddal, nem ő akarta, hogy megszülessen, ez nem az ő dolga!Ő már felnevelte a gyerekét, és most mást szeretne csinálni. Ha a saját gyereke lenne, csak akkor lenne kötelező foglalkozni vele, mivel arról ő dönött. De ez már a te életed. Az ilyen elvárásokkal csak saját magad marcangolod. Lehet hogy jó szüleid voltak. De egyvalamit biztos nem tanítottak meg: elfogadni ha valaki nem olyan mint ti és nem úgy gondolkozik. Te se menj hozzá, de nem azért hogy majd később megszívja hanem akkor ha nem kéri. Már ne haragudj de óvodás hozzáállás, hogy "hehe, madj később sírhat a szája és megbánja..."
2009. szept. 10. 14:54
 18/47 A kérdező kommentje:
Utolsónak: Én nem akarom befolyásolni majd a lányomat, hogyan viselkedjen a mamájával. Én csak az általánosságot írtam, mert ugye az esetek 90%-ában szerintem az van, hogy nem lesz később szoros a kapcsolat és az unoka nem látogatja a nagyszülőt. Neked nagy szíved van, ezért bánt ez így utólag Téged!
2009. szept. 10. 14:54
 19/47 anonim ***** válasza:
75%

Az én anyósom sem látogatja az unokáját. December óta nem is látta, nem is kérdezte mi újság Vele, sz.napjára még annyit sem mondott,hogy "fapapucs". Egyébként nagyon elfoglalt nőci. Jógatáborba jár, tekézik a barátaival, távkapcsolatot tart fent, elhiszem,hogy nehéz időt szakítani az unokára. Össz-vissz 3-szor találkozott a már 19 hónapos kislánnyal, a karácsonyi ajándékot elküldte a párom munkahelyére. Nos, az iróniát félretéve: Tudom,hogy mit érzel, és nemcsak Te vagy érzékeny nagyon,hanem úgy tűnik én is. Mert ami számodra csodálatos a kicsid fejlődésével kapcsolatban, amiről örömmel beszélsz, arra Ő nem kíváncsi, amire Te büszke vagy arra nagy ívben tesz. (magamból indulok ki) Én megvallom őszintén, hogy nem értem miért nem tud egy icipici szeretet adni annak a kicsinek,aki számomra és a páromnak is egy csoda.

De egyet megtanultam: Beletörödni. Nem érdekel, Ő sem jön, én dafke nem megyek.

2009. szept. 10. 14:55
 20/47 anonim ***** válasza:
44%

Vidd el a kicsit te a nagyihoz, es hagyd ott nala. Ha ugysem birjatok egymast anyosoddal, akkor neked nem kell ott lenned, visszamesz par ora mulva a kicsiert.

Addig eljatszogatnak, de nem kell eroltetned, ha mondjuk a kicsi nem akar menni.

2009. szept. 10. 14:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!