Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A férjem számomra elviselhetet...

A férjem számomra elviselhetetlenül bánik a kisfiunkkal. Volt már valaki hasonló helyzetben, mit tehetnék?

Figyelt kérdés
Eleven a gyerek,sőtt,még lehet finoman fogalmaztam,de ahogy az apja bánik vele,nekem nagyon fáj..Ha rosszalkodik,ok,nevelje,legyen szigoru,de sokszor a semmiségekért is olyan durván szól rá,szinte eltorzul a feje,ijesztő és sajnos "gyakran" bántja is..A nevelési tanácsadóban azt mondta az orvos hogy a fiu-apa kapcsolatban vannak a gondok,javasolták a büntetést és az apai törődést,szeretet kimutatást.de semmi nem változott,azóta eltelt egy év..szánalmasnak tartom hogy valakinek könyörögni kell hogy magátol játszon a saját fiával,vagy csináljanak közös programokat,vagy hogy egyáltalán szeretgesse..szerintem nem is szereti őt.már a váláson gondolkozok,csak nem tudom hogy a gyerekkel jot teszek-e,mert ezektől a dolgoktol függetlenül,ragaszkodik az apjához
2013. febr. 21. 11:45
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
86%
38 Azért látszik, hogy te még nem jártál ilyen cipőben. Amúgy is kész szánalom az a pasi, aki egy nála gyengébbet, akár egy nőt, akár egy gyereket képes bántani. Kezdjen a saját súlycsoportjával, ne egy gyereken verje le a port. Ez akkor is szánalmas és olyan nincs, hogy nem tudja kezelni a helyzetet, olyan van, hogy nem is akarja, vagy esetleg ez az igazi énje, amit eddig titkolt.
2013. febr. 21. 14:10
 42/48 anonim ***** válasza:
91%

Ritka undorító egy férjed van! Én nem ismerem ennek a pszichológiai hátterét,mert nem vagyok pszichológus,de sokat tudok mesélni a hatásairól,hogy milyen ez egy gyereknek! Nekem is ilyenek voltak a szüleim,először anyám,mert apámmal rossz volt a házasságuk és rajtam töltötte ki az idegességét/mérgét. Most,hogy sok év után találkoztunk,mondta nekem,hogy nem érti,miért nem értem meg,hogy ez tök normális,hogy engem ő bántott,merthogy az,hogy apám megverte,amikor velem terhes volt,egyenes út ehhez. Megvert minden apró sz@rság miatt úgy,hogy az esetek 95%-ában nem csináltam semmi büntetni való dolgot. Pl. hogy kishúgom rendetlenséget csinált és ezért én kaptam ki. Aztán ha megkérdeztem,hogy ha nem én csináltam a kupit,hanem hugi,miért én kapok ki?(Megjegyzem,ezért is kikaptam) Válasz: "mert ő még kicsi,nem tud összepakolni". Emiatt megutáltam anyámat és egy kicsit a húgomat is. Mert minden balhét én vittem el,mert a "kicsit sosem bántjuk". Aztán anyámék elváltak,én kis idő múlva apukámhoz költöztem,mert anyámmal nem jöttünk ki. Apám meg a munkahelyi gondokat hazahozta mindig és bár nem vert,de úgy bánt velem,mint valami ronggyal,csak azért,mert ő stresszelt. Bár 2x azért ő is elvert kamaszkoromban úgy,hogy aztán másnap előadhattam (a szemem alatti mokkámmal) a Megfejeltem a szekrényajtót című színdarabot. Nos,bár felnőttem,normális ember vagyok,viszont önbizalmam alig van,mindig,de mindig magamban keresem a hibát,szeretetéhes vagyok,párkapcsolataimban előfordult,hogy a pasi durva volt velem(megütött,lökdösött),én hülye meg eltűrtem és inkább mentegettem magamban,hogy biztos bennem volt a hiba. Küzdök azellen,hogy ne legyek ennyire mártír,meg meghunyászkodó és a szüleimet hibáztatom.

Nos,ha nem akarod végignézni,hogy lesz egy virgonc kisfiúból lelkileg sérült ember,akkor szerintem válj el. Már ha nem változik,mert egy esélyt mindenki megérdemel,szoktam mondani. Egy kicsi gyerek,aki még csak most szocializálódik,nem érdemel ilyen bánásmódot. Meg kell nevelni,de nem így,mert ezzel csak elront dolgokat a gyerekben is,meg a gyerekkel való kapcsolatában is. Nem hiszem el,hogy nem érzi magát sz@rul amiatt,ahogy bánik a gyerekkel!

22L

2013. febr. 21. 14:23
 43/48 anonim ***** válasza:
86%
A férj nem fog változni. Majd jön sorba a legkisebb gyerek is, utána meg az asszony.
2013. febr. 21. 17:20
 44/48 anonim válasza:

Helo!

Úgy gondolom ,hogy :

-Bánj úgy a férjeddel mint egy gyerekkel !

1 .Vagyis:magyarázd el neki mit csinál.

2.Értesd meg vele ,ez így nem megy tovább

3. Amikor fegyelmezni akarja a gyereket ,mond neki hogy előbb ültesse a gyereket az ölébe, és normális hangon magyarázza el a gyereknek ,hogy mit gondol a viselkedésről.

(fiam ezt nem szabad,ezért meg ezért stb)

Ne engedd hogy el szabaduljon a férjedben az indulat ,,

Remélem segít ez a pár tanács ,de persze nem mi vagyunk benne ,mi lehetünk okosak , ezt is megértem

2013. febr. 21. 17:39
 45/48 anonim ***** válasza:

Hogy a gyerek rossz, az egy dolog.

A bátyám is az volt, még sem verték sohasem.

A fiad jellemfejlődését károsítja, ha valaki veri. Azt fogja gondolni, hogy az agresszió mindent megold. A férjednek valószínűleg valami baja van, amin csak pszichológus segíthet.

A fiad idővel meg fogja érteni, hogy helyesen cselekedtél, én azt ajánlom, hogy válj el tőle.

Ha bántja a fiadat, védd meg!

Addig cselekedj, amíg téged is el nem kezd ütni...

2013. febr. 21. 19:07
 46/48 anonim ***** válasza:
100%
Hát tudod kérdező, csak a 2. oldalig tudtam elolvasni mert rosszul lettem attól hogy miket csinál az apuka a gyerekkel. Azt kell hogy mondjam, rossz anyuka vagy ha ezt még egy percig is eltűröd. Az én anyám is az mert hagyta hogy így bánjon velem az apám, aztán meg a mostoha apám. Annak a gyereknek jobb lesz enélkül a vadállat nélkül. Tapasztalatból írom...
2013. febr. 21. 19:17
 47/48 anonim ***** válasza:
Érdekes hogy aki egy kicsit is átélte, amit a gyerekeid átéltek, és fognak átélni, mindenki azt mondja hogy válj el! Szerintem nem vagyok egyedül , aki azt mondja válj el... Soha nem fog megváltozni! Bár kíváncsi vagyok mit mond a doki!
2013. febr. 21. 20:25
 48/48 A kérdező kommentje:
az első alkalom ami ugye 1óra volt,nagyon gyorsan elrepült,sokkal okosabb nem lettem,csak megerősitett abban az orvos,amit én is tudtam.még párszor el kell menni,legközelebb az apukával is beszelni szeretne,mert most nem tudott ott lenni.
2013. febr. 27. 09:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!