A férjem számomra elviselhetetlenül bánik a kisfiunkkal. Volt már valaki hasonló helyzetben, mit tehetnék?
Ritka undorító egy férjed van! Én nem ismerem ennek a pszichológiai hátterét,mert nem vagyok pszichológus,de sokat tudok mesélni a hatásairól,hogy milyen ez egy gyereknek! Nekem is ilyenek voltak a szüleim,először anyám,mert apámmal rossz volt a házasságuk és rajtam töltötte ki az idegességét/mérgét. Most,hogy sok év után találkoztunk,mondta nekem,hogy nem érti,miért nem értem meg,hogy ez tök normális,hogy engem ő bántott,merthogy az,hogy apám megverte,amikor velem terhes volt,egyenes út ehhez. Megvert minden apró sz@rság miatt úgy,hogy az esetek 95%-ában nem csináltam semmi büntetni való dolgot. Pl. hogy kishúgom rendetlenséget csinált és ezért én kaptam ki. Aztán ha megkérdeztem,hogy ha nem én csináltam a kupit,hanem hugi,miért én kapok ki?(Megjegyzem,ezért is kikaptam) Válasz: "mert ő még kicsi,nem tud összepakolni". Emiatt megutáltam anyámat és egy kicsit a húgomat is. Mert minden balhét én vittem el,mert a "kicsit sosem bántjuk". Aztán anyámék elváltak,én kis idő múlva apukámhoz költöztem,mert anyámmal nem jöttünk ki. Apám meg a munkahelyi gondokat hazahozta mindig és bár nem vert,de úgy bánt velem,mint valami ronggyal,csak azért,mert ő stresszelt. Bár 2x azért ő is elvert kamaszkoromban úgy,hogy aztán másnap előadhattam (a szemem alatti mokkámmal) a Megfejeltem a szekrényajtót című színdarabot. Nos,bár felnőttem,normális ember vagyok,viszont önbizalmam alig van,mindig,de mindig magamban keresem a hibát,szeretetéhes vagyok,párkapcsolataimban előfordult,hogy a pasi durva volt velem(megütött,lökdösött),én hülye meg eltűrtem és inkább mentegettem magamban,hogy biztos bennem volt a hiba. Küzdök azellen,hogy ne legyek ennyire mártír,meg meghunyászkodó és a szüleimet hibáztatom.
Nos,ha nem akarod végignézni,hogy lesz egy virgonc kisfiúból lelkileg sérült ember,akkor szerintem válj el. Már ha nem változik,mert egy esélyt mindenki megérdemel,szoktam mondani. Egy kicsi gyerek,aki még csak most szocializálódik,nem érdemel ilyen bánásmódot. Meg kell nevelni,de nem így,mert ezzel csak elront dolgokat a gyerekben is,meg a gyerekkel való kapcsolatában is. Nem hiszem el,hogy nem érzi magát sz@rul amiatt,ahogy bánik a gyerekkel!
22L
Helo!
Úgy gondolom ,hogy :
-Bánj úgy a férjeddel mint egy gyerekkel !
1 .Vagyis:magyarázd el neki mit csinál.
2.Értesd meg vele ,ez így nem megy tovább
3. Amikor fegyelmezni akarja a gyereket ,mond neki hogy előbb ültesse a gyereket az ölébe, és normális hangon magyarázza el a gyereknek ,hogy mit gondol a viselkedésről.
(fiam ezt nem szabad,ezért meg ezért stb)
Ne engedd hogy el szabaduljon a férjedben az indulat ,,
Remélem segít ez a pár tanács ,de persze nem mi vagyunk benne ,mi lehetünk okosak , ezt is megértem
Hogy a gyerek rossz, az egy dolog.
A bátyám is az volt, még sem verték sohasem.
A fiad jellemfejlődését károsítja, ha valaki veri. Azt fogja gondolni, hogy az agresszió mindent megold. A férjednek valószínűleg valami baja van, amin csak pszichológus segíthet.
A fiad idővel meg fogja érteni, hogy helyesen cselekedtél, én azt ajánlom, hogy válj el tőle.
Ha bántja a fiadat, védd meg!
Addig cselekedj, amíg téged is el nem kezd ütni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!