Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A férjem számomra elviselhetet...

A férjem számomra elviselhetetlenül bánik a kisfiunkkal. Volt már valaki hasonló helyzetben, mit tehetnék?

Figyelt kérdés
Eleven a gyerek,sőtt,még lehet finoman fogalmaztam,de ahogy az apja bánik vele,nekem nagyon fáj..Ha rosszalkodik,ok,nevelje,legyen szigoru,de sokszor a semmiségekért is olyan durván szól rá,szinte eltorzul a feje,ijesztő és sajnos "gyakran" bántja is..A nevelési tanácsadóban azt mondta az orvos hogy a fiu-apa kapcsolatban vannak a gondok,javasolták a büntetést és az apai törődést,szeretet kimutatást.de semmi nem változott,azóta eltelt egy év..szánalmasnak tartom hogy valakinek könyörögni kell hogy magátol játszon a saját fiával,vagy csináljanak közös programokat,vagy hogy egyáltalán szeretgesse..szerintem nem is szereti őt.már a váláson gondolkozok,csak nem tudom hogy a gyerekkel jot teszek-e,mert ezektől a dolgoktol függetlenül,ragaszkodik az apjához
2013. febr. 21. 11:45
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
67%
Miket csinál a gyerek amivel kivívja így az apja "törődését"? Lehet a papa nem tudja kezelni a helyzetet és kétségbeesésében ilyen a reakciója. Lehet számára sem ártana egy nevelési tanácsadó, aki elmagyarázza, hogy bizonyos gyermeki viselkedésekre mik a helyes reakciók, amik eredményre vezetnek. Nem mindenkinek ösztönös a dolog. Sőt...nem vagyok biztos benne, hogy nem szereti, egyszerűen tehetetlen is lehet. Férfiak meg nem igazán beszélnek a gyengeségeikről és nem kérnek segítséget. Ez a nagyobb baj.
2013. febr. 21. 12:30
 22/48 A kérdező kommentje:
volt már rá példa hogy a fiam nagyszülőknél volt,és ugye ha nem volt otthon,nem volt vita és akkor mindig megjegyezte hogy látod,miatta veszekszünk mindig?! és ezt a gyerek előtt is hangoztatta nem egyszer már.és az az érdekes hogy ő támadja én védem és utána gyerek még ellenem fordul és kimagyarázza az apját,annyira fél szerintem hogy miatta külön megyünk:( mindenképp elviszem őt dokihoz,segiteni akarok rajta hogy kijöjjünk ebből és hogy kiderüljön hogy mi zajlik igazábol a kislelkében,amit ugye sejtek,de megerősitést akarok és talán az orvos felnyitja az apja szemét is
2013. febr. 21. 12:31
 23/48 A kérdező kommentje:
hát pl hisztizik,csunyán beszel nem fogad szót stb de nem az a baj hogy ezekért fegyelmezi(ha normális modon teszi)de apróságokért,semmiségekért,amikre normális ember azt mondja hogy hát gyerek!!állandoan szolingatja,cseszegeti ahelyett hogy pl játszana vele valamit.ha ráveszem hogy foglalkozzon vele,már megfigyeltem hogy béke van itthon.
2013. febr. 21. 12:34
 24/48 anonim ***** válasza:
80%
Így áldozatot fog nevelni a fiatokból. Ami otthon még kevésbé gond, de olyan mentalitást nevel belé, hogy az iskolában őt fogják cikizni, a munkahelyén rá fognak sózni egy csomó feladatot és ha bárki bármit elront, ő lesz a bűnbak... nem hiszem el, hogy a férjed ezt nem képes felfogni :(
2013. febr. 21. 12:43
 25/48 A kérdező kommentje:
bár az utóbbi időben nem dob fel a pénz minket,de igy sem szenvedünk hiányt semmiben,legalábbis a gyerekek nem,inkább igy fogalmaznék.a fiam az utóbbi időben hol ezzel állitott elő hol azzal,cserélgetett cimszó alatt.aztán gyanus lett,kiderült hogy az osztálytársaitol lop..ennek több oka lehet és nem akarom az apjára kenni ezt is,de utána olvasgattam és azért is teheti hogy örömöt okozzon magának,elismerést hogy sikerült elcsennije,mert otthon csak a lehordást kapja,mindenért hülye egyből..és ez volt az utolsó csepp ahhoz hogy felvegyem egy szakértővel a kapcsolatot és segitsen,hogy vajon ezt is miért tette?!
2013. febr. 21. 12:48
 26/48 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is voltak ilyen gondok.

Aztán egyszer rácsaptam az asztalra, és kijelentettem a férjemnek, hogy vagy prihológus, vagy vasárnapi apuka.

Elvállalta a terápiát, először csak félvállról, majd belemelegedett.

Kiderült, hogy generációs agresszióról van szó. Az én tündi-bündi madárcsontú anyósom a sz@rt is kiverte a fiából, ha olyanja volt.

A férjem mostanában attól retteg, hogy visszaesik. Gyakran van, hogy felpattan és kimegy az udvarra. Sétálgat, fát hasogat, bütyköl valamit.

Ilyenkor tudom, hogy rájön a dili, ezért inkább kimegy és fúj egyet.

Sőt, ő maga kérte, hogyha látom rajta, hogy ideges, zavarjam ki.

Sok lelki erő kell, de azóta sokkal jobb a kapcsolat közte és a lányom között.

2013. febr. 21. 13:05
 27/48 hawkbill ***** válasza:
4%
kedves kérdező, ha elmegyek hozzátok és az ajtó elé sz.rok, azért is a párod lesz a hibás? görcsösebben nem is próbálhatnád hibáztatni mindenért. nálunk most szép idő van, de ha nálatok esetleg nem, szerintem add be a válókeresetet, mert csak a férjed tehet arról is... :P
2013. febr. 21. 13:07
 28/48 A kérdező kommentje:
kedves válaszoló!elfogadom a véleményed mégha abbol árad is a negativitás,hisz ez egy ilyen oldal..csak nem nagyon érdekel:)előbb irtad hogy nin is gyereked,tehát tapasztalatos sem..szóval kimélj meg,köszi:) a többieknek köszönöm a válaszokat:)
2013. febr. 21. 13:14
 29/48 anonim ***** válasza:
79%

Had adjak egy tanácsot VÁLJ EL!

Azt hiszem rosszabb körülmények között nőttem fel, 12 éves koromban végre elváltak a szüleim.

Most 35 éves vagyok és szívemből gyűlölöm apámat (20 éve nem láttam)

Ami még fontos hogy felnőttként tudom milyen lehetőségei lettek volna anyámnak, és most őt is utálom hogy hagyta hogy megtörténjenek velem ezek a dolgok!

Ha akarod beszélhetünk privátban.

2013. febr. 21. 13:14
 30/48 hawkbill ***** válasza:
24%
kedves kérdező, nem, sajnos ez egy olyan oldal, ahová az emberek inkább megerősítésért járnak... :/ és ha valaki esetleg rámutat arra, hogy talán, kihangsúlyozom: TALÁN nincs igazuk, akkor persze kezdődik a beszólogatás, meg a lepontozás, amik ugyan hidegen hagynak, csak néha, kihangsúlyozom: NÉHA azért elgondolkodom azon, hova tart a világ ilyen szemellenzős emberekkel a hátán... amúgy a fiad lop a suliban tudtad? próbáld te is nevelni pl, hátha az segít... :P
2013. febr. 21. 13:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!