Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A férjem számomra elviselhetet...

A férjem számomra elviselhetetlenül bánik a kisfiunkkal. Volt már valaki hasonló helyzetben, mit tehetnék?

Figyelt kérdés
Eleven a gyerek,sőtt,még lehet finoman fogalmaztam,de ahogy az apja bánik vele,nekem nagyon fáj..Ha rosszalkodik,ok,nevelje,legyen szigoru,de sokszor a semmiségekért is olyan durván szól rá,szinte eltorzul a feje,ijesztő és sajnos "gyakran" bántja is..A nevelési tanácsadóban azt mondta az orvos hogy a fiu-apa kapcsolatban vannak a gondok,javasolták a büntetést és az apai törődést,szeretet kimutatást.de semmi nem változott,azóta eltelt egy év..szánalmasnak tartom hogy valakinek könyörögni kell hogy magátol játszon a saját fiával,vagy csináljanak közös programokat,vagy hogy egyáltalán szeretgesse..szerintem nem is szereti őt.már a váláson gondolkozok,csak nem tudom hogy a gyerekkel jot teszek-e,mert ezektől a dolgoktol függetlenül,ragaszkodik az apjához
2013. febr. 21. 11:45
1 2 3 4 5
 11/48 anonim válasza:
91%

Egy 6 éves bármilyen is az apja, ragaszkodik...de nem biztos, hogy megjön a magához való esze akkor is így lesz e majd. Nagy családi cirkuszt és sérüléseket kerülhetsz el, ha próbálsz kilépni ebből a házasságból...ha most ilyen a férfjed milyen lesz idősebb korába?

Ver téged is? Vagy rosszabb? És ez már kiskorú bántalmazása amit művel a férjed.

2013. febr. 21. 12:10
 12/48 A kérdező kommentje:
még kisebb volt nem bánt igy vele,ahogy most még a kisebb gyerekkel sem..és velem sem volt soha agressziv..a napi gondokat a nagyobb gyereken vezeti le,a nagyobb fiam pedig a kisebb fiamon:/
2013. febr. 21. 12:10
 13/48 A kérdező kommentje:
csak ettől félek hogy még nagyobb törést okozok benne és majd engem fog hibáztatni hogy az apját elzavartam
2013. febr. 21. 12:12
 14/48 anonim ***** válasza:
91%

Nagyon jó ötletnek tartom hogy felveszed a dolgot, hátha belátja, sokszor nem látjuk önmagunkat.

Egyébként jól teszed ha menekülsz, és a felvétel később is jól jöhet majd a bíróságon mikor majd azt bizonygatja hogy alkalmatlan vagy az anyaságra ő meg milyen jó apa.

2013. febr. 21. 12:13
 15/48 A kérdező kommentje:
volt már rá példa hogy más okbol kifolyolag külön voltunk és igen akkor nagyon ragaszkodott a látogatáshoz meg az ide visz oda visz apa majd..sokszor mondom is neki hogy nem akkor kéne már megjátszani magát és akkor jo apának lenni meg ragaszkodni hozzájuk,hanem most vigye ide oda..nem várok nagy dolgokat,csak mint apa és fiai együtt focizni kint,vagy biciklizni vagy bármi,nem tudom,de ahogy irtam az elején is ez szánalmas hogy én kérem és nem belülről jön
2013. febr. 21. 12:18
 16/48 anonim ***** válasza:
91%

Arra gondoltál már, hogy a fiad talán azért "eleven" amire gyanítom hogy inkább nagyon rossz mert az apja így bánik vele??

Elsősorban az apukának kéne változtatni a hozzáállásán.

Végül is ő a felnőtt, az erősebb ember.

Tudod én elég szánalmasnak tartom azt az embert aki nevelési indokkal ordít, verekszik egy nála sokkal kisebb és gyengébb emberrel.

A férjednek nyugodtan el lehet mondai, hogy eleged van az agresszív viselkedésével mert amit csinál az minden de nem gyereknevelés.

Ha nem változik meg, akkor elhagyod őt a gyerekkel együtt.

Bár nem kell jósnak lennem hogy elmondjam mi lesz a következménye.

Veled is ordibálni fog, hozzád vágja hogy akár takarodhattok is stb.

Ha elmész és új életet kezdesz a fiaddal, elején nem lesz könnyű. De idővel a fiad is megnyugszik, rájön hogy az életet nem csak úgy lehet átélni hogy rettegjen mert az apja megint ordít, hanem lehet nyugisan is élni. Így az ő elevensége vagy más szóval rosszasága is jelentősen csillapodni fog. Megtanul szép lassan normálisan élni..

De húzhatod évekig ezt az állapotot amiben most vagy. Az idő gyorsan elrepül, és egy nap arra ébredsz hogy a fiad 18 éves, már messze nem szereti az apját hanem gyűlöli, és az anyját is lenézi a gyengesége miatt. Mert hogy nem volt képes a pokolból elmenni a fiával együtt. Akkor fogsz majd sírni amikor egy nap a 2 felnőtt férfi közé kell állnod mert összeverekszenek..

Melyik a jobb lehetőség számodra?????

2013. febr. 21. 12:19
 17/48 anonim ***** válasza:
89%

Oh jesszus,

mondjam azt, hogy amit itt leírtál, mind testi mind lelki bántalmázás a gyereknek?

Ha elváltok a gyereknek csak egy jobb életet fogsz kínálni.

Ahogy írod a nagynak sajnos ez már normális dolog, öneki már bele rögzödött, hogy ha valamit elront akkor rögtön ordítanak vele, és verik. ezért már ö is ezt teszi a kicsivel.

Férjemet ütötték gyerekként, és azt vallottam, hogy az úgy jó. Aztán kb 12 hós lányunk birizgálta a virágot, amikor apuka rácsapott a kezére. Felkaptam a vizet oda mentem, és mikor a gyerek megint birizgálta volna a virágot (mert ugye kézre csapás nem müködik), megmutattam hogy nem letépjük, hanem simogatjuk. lányom innetöl kezdve csak simogatta, de nem tépkedte. Apuka elcsodálkozott ezen, és megmondtam, hogy soha de soha nem akarom azt, hogy olyan rossz szülök legyünk, hogy verni kelljen vagy akár kézre csapni is. Legyünk okos, és következetes szülök, neveljünk és ne terrorizáljunk.

A férjem soha de soha többet nem ütött a gyerek kezére sem. Ügyesen csinálja, és hallgat rám. Látja, hogy mivel érek el a gyereknél valamit, így ö is ezt teszi.

èn csal´donék egy ilyen emberben és nem hiszem hogy tisztelném tovább, és szeretni sem tudnám.

2013. febr. 21. 12:20
 18/48 hawkbill ***** válasza:
40%
25 évesen nincs ugyan gyerekem, de mondok valamit. 12 voltam amikor megszületett a húgom, akit nagyon vártam szerettem, szeretek a mai napig. testvéri féltékenységről szó nem volt, annak örültem hogy nagyobb szabadságot kapok hogy anyám a kicsivel foglalkozik. mára jóanyánk annyira elkényeztette a következetlenségével és az utyuluputyulu hozzáállásával, hogy egy vinnyogó mamakedvence lett, akitől fél perc alatt felmegy az agyvizem, ha meg szólok, hogy ez nem oké, kapásból áll a bál. remélem érted mi mondok.
2013. febr. 21. 12:20
 19/48 A kérdező kommentje:
de gondoltam rá irtm is előbb: "hogy nagyrészt apja miatt ilyen,mert bár tudja hogy kikap de az ő figyelmét akarja magára felhivni"
2013. febr. 21. 12:21
 20/48 A kérdező kommentje:
próbálja belém beszelni hogy ez igy jo mert egy ilyen rossz gyereket csak verni lehet:Spersze nem veri rendszeresen mert akkor már..........ritka amikor kap egy nagyobbat,inkább az a rendszeres hogy durva vele szavakban és közben rángatja vagy levágja az ágyra pl és közben fujja a magáét
2013. febr. 21. 12:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!