A férjem számomra elviselhetetlenül bánik a kisfiunkkal. Volt már valaki hasonló helyzetben, mit tehetnék?
Egy 6 éves bármilyen is az apja, ragaszkodik...de nem biztos, hogy megjön a magához való esze akkor is így lesz e majd. Nagy családi cirkuszt és sérüléseket kerülhetsz el, ha próbálsz kilépni ebből a házasságból...ha most ilyen a férfjed milyen lesz idősebb korába?
Ver téged is? Vagy rosszabb? És ez már kiskorú bántalmazása amit művel a férjed.
Nagyon jó ötletnek tartom hogy felveszed a dolgot, hátha belátja, sokszor nem látjuk önmagunkat.
Egyébként jól teszed ha menekülsz, és a felvétel később is jól jöhet majd a bíróságon mikor majd azt bizonygatja hogy alkalmatlan vagy az anyaságra ő meg milyen jó apa.
Arra gondoltál már, hogy a fiad talán azért "eleven" amire gyanítom hogy inkább nagyon rossz mert az apja így bánik vele??
Elsősorban az apukának kéne változtatni a hozzáállásán.
Végül is ő a felnőtt, az erősebb ember.
Tudod én elég szánalmasnak tartom azt az embert aki nevelési indokkal ordít, verekszik egy nála sokkal kisebb és gyengébb emberrel.
A férjednek nyugodtan el lehet mondai, hogy eleged van az agresszív viselkedésével mert amit csinál az minden de nem gyereknevelés.
Ha nem változik meg, akkor elhagyod őt a gyerekkel együtt.
Bár nem kell jósnak lennem hogy elmondjam mi lesz a következménye.
Veled is ordibálni fog, hozzád vágja hogy akár takarodhattok is stb.
Ha elmész és új életet kezdesz a fiaddal, elején nem lesz könnyű. De idővel a fiad is megnyugszik, rájön hogy az életet nem csak úgy lehet átélni hogy rettegjen mert az apja megint ordít, hanem lehet nyugisan is élni. Így az ő elevensége vagy más szóval rosszasága is jelentősen csillapodni fog. Megtanul szép lassan normálisan élni..
De húzhatod évekig ezt az állapotot amiben most vagy. Az idő gyorsan elrepül, és egy nap arra ébredsz hogy a fiad 18 éves, már messze nem szereti az apját hanem gyűlöli, és az anyját is lenézi a gyengesége miatt. Mert hogy nem volt képes a pokolból elmenni a fiával együtt. Akkor fogsz majd sírni amikor egy nap a 2 felnőtt férfi közé kell állnod mert összeverekszenek..
Melyik a jobb lehetőség számodra?????
Oh jesszus,
mondjam azt, hogy amit itt leírtál, mind testi mind lelki bántalmázás a gyereknek?
Ha elváltok a gyereknek csak egy jobb életet fogsz kínálni.
Ahogy írod a nagynak sajnos ez már normális dolog, öneki már bele rögzödött, hogy ha valamit elront akkor rögtön ordítanak vele, és verik. ezért már ö is ezt teszi a kicsivel.
Férjemet ütötték gyerekként, és azt vallottam, hogy az úgy jó. Aztán kb 12 hós lányunk birizgálta a virágot, amikor apuka rácsapott a kezére. Felkaptam a vizet oda mentem, és mikor a gyerek megint birizgálta volna a virágot (mert ugye kézre csapás nem müködik), megmutattam hogy nem letépjük, hanem simogatjuk. lányom innetöl kezdve csak simogatta, de nem tépkedte. Apuka elcsodálkozott ezen, és megmondtam, hogy soha de soha nem akarom azt, hogy olyan rossz szülök legyünk, hogy verni kelljen vagy akár kézre csapni is. Legyünk okos, és következetes szülök, neveljünk és ne terrorizáljunk.
A férjem soha de soha többet nem ütött a gyerek kezére sem. Ügyesen csinálja, és hallgat rám. Látja, hogy mivel érek el a gyereknél valamit, így ö is ezt teszi.
èn csal´donék egy ilyen emberben és nem hiszem hogy tisztelném tovább, és szeretni sem tudnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!