Tényleg lehet fontosabb egy macska a szerelmednél?
E kérdés alapján nagyon elgondolkoztam:
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
Nekem mindig azok a vénlányok , egyedül élő nők jutnak az eszembe, akiknek senkijük nincs, se férjük, se gyerekük, ezért egy állatot tartanak társként.
Nem olvastam végig csak az elejét, már ott a kulcsmondat: "ha talal neki olyan helyet ahol befogadjak es olyan szeretettel gondozzak es nevelik mint en akkor megvalok tole, de az utcara meg menhelyre nemfogom kitenni"
Tudom hogy emberek vagyunk, de miért kell mindent visszájára forgatni és szabadon bugyogtatni a "jobbak vagyunk az állatoknál" életérzést?!!
Nem azt mondta a nő hogy a macskáját választja, hanem hogy megválik tőle ha találnak neki megfelelő helyet.
Ezt úgy hívják, hogy FELELŐS ÁLLATTARTÁS.
Csak ilyen embernek kéne lennie, nem kövezni kéne őket...
Én tartottam macskát is és kutyát is. Tudom milyenek a macskák és nem csak "olvastam" róluk. (Szánalmas ez a kijelentés az egyik válaszolótól) Öntörvényű, maguknak való állatok. Én imádtam a macskámat, a seggét is kinyaltam, de ő semmi szeretet nem viszonzott. Az összes macska ilyen akit ismerek. Ez nem baj, nem hiba, ők ilyenek. Nem lettek olyan embercentrikusak, mint a kutyák.
Szeresse az ember az állatot, de felháborítónak tartom, mikor valaki azt mondja, hogy még a tengerimalac is többet és egy gyereknél. (Az eredeti kérdésben ezt írta valaki).
Aki így gondolkodik, az keressen olyan párt, aki szintén állatbolond és nem állítja ilyen borzalmas és megbocsájthatatlan kérdés elé mi szerint én (allergiától szenvedő társ) vagy a macska.
Nah,akkor azt hiszem,ezt a kérdést nekem találták ki. Szőrallergiás (is) vagyok,és a páromnak két kutyája van,és volt is,mikor összeköltöztünk anno. Rengeteget foglakozik velük,tulajdonképpen a kutyázás a hobbija (és mostmár nekem is) . SOHA nem kértem volna ilyet tőle,de mégcsak a fejemben sem fordult meg,hogy adjon tovább az állatain azért mert összeköltözünk.
Ez nem arról szól,hogy melyik a fontosabb. 5-10 éve a társa ,a szeretett kedvencei ,és én nem vagyok olyan önző ,hogy választás elé állítsam! Senki nem halt még bele ,hogy allergia gyógyszert szedett .. Ahogy azt sem kérem a szomszédoktól,hogy vágja ki a cseresznyefákat a kertben ,mert attól meg tavasszal vagyok rosszul (ha nem szedem az antihisztamint,ha szedem semmi bjaom nincs. Ha valakinek nem hazsnál az allergiagyógyszer váltani kell ,én is többfélét próbáltam mire meglett a jó) .
Nálam rögtön repülne,aki azt kérné ,váljak meg akármiylen állatomtól akiért felelősséget vállaltam,hozzám tartoznak ,velem együtt járnak és kész. Valaki elfogadja ezt ,vagy nem . Nálunk az állatok egyenértékűek a gyerekeinkkel (nem úgy bánunk velük,mivel nem arra van szükségük) .
Ez azért macskától is függ. Nekem nagyon sok macskám volt már, a születésemtől fogva mindig is macska társaságom volt, nagyon szeretem őket. Nekem már volt néhányszor olyan macskám, aki bizony vetekedett ragaszkodásban a kutyákkal (kutyám is volt már egy pár és van is). Viszont tény, hogy sok olyan macskám is volt, akit hiába szelídítettem, soha nem lett igazán ragaszkodó.
De ez nem változtat a véleményemen, hogy természetesen én is a páromat választanám ha muszáj lenne választani.
26-os teljesen korrekten megfogalmazta a lényeget.
Egyébként pedig akik vitáznak a macskákon... ez olyan mint hogy létezik-e Isten vagy sem :D
Én mindkét oldalról láttam példát.
A nagymamám szomszédjában meghalt az idős néni, valahol úton.
Tehát nem ment haza.
A macskája 2 hetet! ült a kapuban, nem evett, nem ivott, utána is halt szegény.
A saját befogadott macskám nem volt hajlandó velem költözni albérletből albérletbe, lehúzta az összes bőrt a kezemről amikor fel akartam venni a földről.
Pedig előtte hozzám volt nőve.
Ő úgy gondolta, jobb neki ott ahol eddig élt mintsem velem jöjjön.
Erősen macskafüggő a dolog, azt hadd döntse el mindenki hogy az ő saját macskája melyik csoportba tartozik.
Akinek pedig nincsen saját macskája, az ne hirdessen ítéletet mások felett :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!