Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg lehet fontosabb egy...

Tényleg lehet fontosabb egy macska a szerelmednél?

Figyelt kérdés

E kérdés alapján nagyon elgondolkoztam:

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..

Nekem mindig azok a vénlányok , egyedül élő nők jutnak az eszembe, akiknek senkijük nincs, se férjük, se gyerekük, ezért egy állatot tartanak társként.

2013. febr. 13. 10:57
1 2 3 4 5 6
 11/59 anonim ***** válasza:
80%

Nekem kutyám van,de volt macskám és egy szeretetben nevelt cica van olyan hűséges mint egy kutya.

Hazaértem mindig üdvözölt,minden reggel dörgölődzve dorombolva keltett,mindig szorosan mellettem aludt.

Földszinten laktam akkor,imádott az ablakba napozni,csak sajnos néha rosszul lépett aztán leesett(alacsony földszint). Addig ott nyávogott míg valaki be nem emelte,sose futott volna el.

Én 5 éve vagyok együtt a vőlegényemmel,közösen akartunk állatot,de ha allergiás lenne rá,ő biztos szedné a gyógyszert. És tudod miért? Mert szeret engem és tudja mennyire fontos nekem a kutyám,nálunk ő is családtag,és nem ajándékozom el azért mer van egy lehetőség amit lehet kezelni is.

Ha igazán szeretné a srác,nem nyavajogna azon hogy be kell szednie egy gyógyszert. Hány embernek kell szednie nap mint nap?

És nem azért tartok társként állatot mert magányos lennék. Ez olyan sztereotípia amit sose fogsz megérteni,sose fogod megtudni míg nem éli át az ember.

Az önzetlen szeretet,a folytonos hűség, a rajongás ezt egy ember nem tudná adni neked 0-24-be míg egy macska vagy kutya igen.

Volt is egy kérdés, honnét tudod hogy a feleséged vagy a Kutyád szeret jobban?

Zárd be külön csomagtartóba őket pár órára,mikor kiengeded figyeld meg a reakciókat:)

2013. febr. 13. 11:44
 12/59 A kérdező kommentje:

Itt most nem a macska hűségessége volt a kérdés. Én speciel a kutyákat jobban szeretem, de kutya esetében sem lenne kérdés a választás.

Arra is gondoltam, hogy esetleg hajadon lányok adják a csak a macskám az első válaszokat?

Bár nekem van olyan vénlány ismerősöm, akinek soha nem volt párkapcsolata, így ma ötvenesen egyedül él macskájával, kutyájával, együtt esznek, együtt alszanak....ő meg is mondta, nem szereti az embereket, csak az állatokat.

De rá úgy néznek a szomszédok, mint egy csodabogárra, és csak macskás vénlánynak csúfolják a háta mögött, és kinevetik(:

De ezek szerint ez nem olyan egyedi eset, mint én gondoltam...

2013. febr. 13. 11:44
 13/59 anonim ***** válasza:
68%

Lehet fontosabb egy macska a pasimnál, a barátomnál, az aktuális partneremnél (ha lenne ilyenem), de a szerelmemnél, a társamnál, annál, aki mellett le akarom élni, meg akarom osztani az életemet, akivel meg akarok öregedni, aki gyerekét meg akarom szülni, nála nem.

Ez nem azt jelenti, hogy kidobnám, vagy az utcára tenném az állatot, hanem ha kell a fél világot mozgósítanám, hogy jó gazdit találjak neki.

2013. febr. 13. 11:46
 14/59 anonim ***** válasza:
47%

Le lehet pontozni, attól még igaz, amit leírtam. :-)

Aki nem tartja hűségesnek a macskákat, az csak azért mondja, mert:

1. Sose tartott még macskát

2. Olvasta és persze elhiszi, hogy így van

3. Nem is akar más szemszöget elfogadni

4. Nem tetszik neki, hogy szabadakaratú és nem akkor játszik, amikor fütyül

Persze, hogy a kutyákat tartjátok hűségesebbnek, mert behódol nektek, meg egyből jön, nyal, simi-simi és úgy ugrál, ahogy fütyültök. Ellentétben a macska nem. De ettől még ki lehet állítani, hogy nem hűséges a macska?

Félreértés ne essék, én imádom mindkét állatot, de van példa bőven a kutyák hűtlen viselkedésére is.

Nem akartam vitázni, de elborzaszt, hogy az emberek tényként kezelnek egy hülyeséget és meg se hallgatják az ellenérveket. Akkor se, ha azok észérvek.

Egy kicsit más: Statisztikák szerint jó sok férfi hűtlen. Most akkor sose ismerkedtek férfiakkal sem, mert, hogy ők hűtlenek? Vagy elfogadjátok, hogy van akire ez NEM IGAZ?! :-)

2013. febr. 13. 11:47
 15/59 anonim ***** válasza:
34%

14.

akárcsak a kérdésben szereplő lány. mégis lehet rajta fröcsögni

az embernél nincs viccesebb élőlény

2013. febr. 13. 11:48
 16/59 anonim ***** válasza:
100%

13-as, azért nem is lehet talán annyira csodálkozni. Amennyire rossz kapcsolatokat lehet látni manapság, én elhiszem, hogy sokan a háziállatukat is többre értékelik. De egy igazán komoly párkapcsolatban szerintem nem kérdés a választás.

Azért nem mindig ilyen egyszerű a helyzet, más az, ha a párom csak hisztiből nem akarja elfogadni a macskámat és más az, ha tényleg komoly allergiája van.

2013. febr. 13. 11:52
 17/59 anonim ***** válasza:
45%

Most már nem bírom megállni, hogy ne szóljak hozzá...

"És szerintem igenis a pasi is hibás. Tudta, hogy van a nőnek macskája, elvileg így kellett volna őt elfogadni.

Nem egyből azt kijelenteni, hogy megy a macska, vagy én nem költözök veled össze."

Igen, a pasi is hibás, nyilván. De fordítsuk is már meg: a csaj is tudta, hogy a pasi meg allergiás a macskákra, akkor ő is minek kezdett a sráccal? Mert ez oda-vissza működik.

És ne felejtsük már el, hogy itt nem egyszerűen csak arról van szó, hogy a pasas nem szereti a macskákat, hanem beteg tőlük! Nem ugyanaz!

Én nagyon nagy kutyás vagyok. A férjem pollenallergiás, szóval tudom mivel jár, egész nyarakat szenved végig, hiába szed gyógyszert olyankor. De ha a kutyákra lenne allergiás egy pillanatig nem gondolkodnék azon, hogy a kutyáim vagy a férjem. Nyilván nem az utcára tenném ki őket, de igenis keresnék egy köztes megoldást - mert nekem az eredeti kérdésnél nem az jött le, hogy a csaj TÉNYLEG próbál gazdit keresni a macseknak. Nem várnám el, hogy a párom egész évben úgy szenvedjen, mint nyaranta szokott.

Szerintem ott ők egyszerűen nem egymáshoz valók. Mert a csaj nyilván nem szereti annyira a pasit, hogy hajlandó legyen megválni a macskájától, inkább még ki van akadva, hogy hogy állíthatja így választás elé (és furcsamód a válaszadók többsége is - számomra ez felfoghatatlan). Neki egy macskás pasi kell. A fiú pedig olyat érdemel, aki nem lamentál azon, hogy őt vagy a macskáját válassza...

2013. febr. 13. 11:53
 18/59 anonim ***** válasza:
77%

"Nekem mindig azok a vénlányok , egyedül élő nők jutnak az eszembe, akiknek senkijük nincs, se férjük, se gyerekük, ezért egy állatot tartanak társként."

Azok nem a macska miatt lettek vénlányok.

Nagyon sok férfiból lehet válogatni és lehet olyat találni, akinél nem kell választani, hogy macska vagy férfi. Mindenki saját belátása szerint választ, de emiatt senki sem fog örökre magára maradni. Majd jön másik, amelyikkel nem lesz ilyen gond.

Sokkal nagyobb problémákkal, ötödik kerekekkel stb. találnak emberek párt maguknak, olyan esetben is, ahol nem is lehetséges, a kompromisszum, odaajándékozás, gyógyszerrel eltüntetés.

2013. febr. 13. 11:56
 19/59 anonim ***** válasza:
44%
18-as, ez így korrekt.
2013. febr. 13. 11:56
 20/59 anonim ***** válasza:
73%

Véleménye mindenkinek lehet, ahogyan se..lyuka is.

Én is írtam a kérdéshez, lehet együtt élni macskával úgy, h az egyik fél allergiás. Mi tudunk, milyen érdekes.

Se nem vénlány, se hajadon nem vagyok már. Csak épp nem mindenkinek a gyerek az első... Én is tiszteletben tartom azt, hogy valaki gyűlöli a macskákat. Az én családom olyan amilyen, kevés barátom van, amikor itthon vagyok ,a macska a társam.

Felesleges szítani a tüzet a kutya-macska ellentéttel. Azt tartasz, amihez kedved van. Én 100 E Ft-os macskát tartok, mert idegesítenek az ugató, patkány méretű kutyák. Szeretem a páromat is, ő pedig elfogadja a cicámat, mert kedveli, de nem várom el tőle, hogy hetekig összezárva legyen vele. Szerencsére ez nálunk jól meg van oldva, nem kell folyton a szőrt szívnia.

A Te döntésed, hogy kirakod-e a macskát/kutyát, de én nem tudnék együtt élni az érzéssel, hogy a cicámat kidobtam, mert valaki nem viseli el.

2013. febr. 13. 12:03
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!