Hogyan lehetne leszoktatni anyámat a depressziós siránkozásról?
Azt mondja: Jajj mennyit kellett túlóráznom!!!!! Milyen fáradt vagyok!!! (A munkahelye közel van a házunkhoz) Jajj hogy fáj a térdem!!! (59 évesen van egy kis reumája) Jajj most meg kell főznöm ezt a disznóhúst...Jajj most meg mosnom kell (a saját gatyáját kézzel) egész délután mint a hegedűszó jön a fülembe a nyavajgás...
Szerintem inkább az a baj hogy e közben megiszik 6 pohár bort mivel rá van szokva...
Nem úgy tűnik az írásodból, hogy az Ő érdekében szeretnéd leszoktatni.
Ha komolyan úgy szeretnéd, akkor meg ideírtad volna, hogy eddig mit tettél ez érdekében.
Ha tényleg depressziós, arról kb. annyira tudod "leszoktatni", mint az asztmáról vagy cukorbetegségről. Ehhez orvosi segítség kell, persze az meg csak akkor megy, ha ő is belátja.
Ha nem depressziós, csak nyavalygós, akkor próbálj beszélni vele, bár nem tudom, aki ennyire pesszimista, azon lehet-e változtatni. Lehet, hogy a "kis reuma" fájdalmasabb, mint kívülállóként gondolod, nem lehet kezeltetni valahogy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!