17 éves fiú vagyok. Anyukám kidobott otthonról, mert
csi9náltattam egy eléggé vallásellenes tetoválást. Mit
tudok tenni hogy lenyugodjon?
Figyelt kérdés
most a legajobb barátom szüleinél vok, de ez így nem mehet tovább. itt nem maradhatok. max nagymamámhoz mehetek, de ő meg szintén mérges mert anyukám felhívta, de ő nem dobna ki, csak piszkálna:( megbántam . de egyszerüen nem tudtam már elviselni a sok süketelést, és ezért csináltattam egy ilyen jézusos figurát motoron. tudom hogy gyerekes és bunkó, de 1 gyerek vagyok, 2 elegem lett a vallásból, és a templomosdiból, mert meleg vagyok. mit tudnék tenni?
NE bánd amit tettél nincs abban semmi rossz...Az Anyukád az egyetlen hibás hogy ilyen középkori dolgokban hisz mint a vallás.Az emberek nem látják hogy ennek a mai társadalomban nincs helye.Az ő szülei is erőltették és az ővé is.A melegség abból következik hogy ott lázadsz ahol tudsz.Ha nem firkálsz falakat akkor inkább más szabályokat szegsz meg.Ez az én véleményem.Amúgy nem vagyok melegellenes.
2013. jún. 3. 21:20
32/43 Bohács Gergely válasza:
Anyukád felháborodása érthető, de a tette nem. Keresztény ember vagyok, és ilyet sosem tennék! Egyébként léteznek vallásos melegek is. Én például keresztényként abszolút toleráns vagyok a melegekkel szemben, semmi bajom velük. Az utolsó hozzászóló azonban szégyellhetné magát, hogy egy olyan vallást kritizál, amely sziklaszilárd történelmi bizonyítékokon alapszik. Könyvtárnyi szakirodalom áll erről rendelkezésre, csak olvasni kell!
18/F
2014. jún. 28. 00:01
33/43 Kvasnika László1973 válasza:
Szeretnék neked tanácsot adni ha még aktuális. Kicsit ülj le egyedûl egy parkban vagy otthon, és értékeld át mindazt ami szerinted gondot okoz neked. 17évesen tudsz már hasznos döntést hozni. Azt írod meleg vagy. Ez legyen az első amit végig gondolsz. Mert lehetetlen hogy ebbe bele nyugodj. Férfi vagy ne feledd. Lehet hogy sokan azt mondják neked hogy ez nem baj és ne szégyeld. Én azt írom neked hogy ne tartsd magad melegnek. Zárd le ezt a részt az életedben. Arra gondolj férfi vagy. Nő a párod lesznek majd gyerekeid. És a homoszexualitás nem betegség. Nem egy beállitottság hanem bún. Szakits a bűnnel. A templomot felejtsd el de Istenhez ragaszkodj. Ő szeret téged a legeslegjobban. Fordulj oda Istenhez imában. Kérd meg arra hogy vezessen ki ebből az ördögikörből. Kérd hogy adjon az életedben vezetést útmutatást és kérd hogy töltön be a Ő szentszellemével. Szia
2014. júl. 1. 11:02
34/43 anonim válasza:
Akármilyen László, ha leírnám, hogy mit gondolok rólad és az állítólag szeretetre és toleranciára épült vallásodről, a moderátorok úgy rúgnának ki engem innen, hogy a lábam se érné a földet...
2014. júl. 1. 16:08
35/43 Kvasnika László1973 válasza:
Miért? Mert azt írtam a srácnak hogy szakitson azzal a gusztustalan életfelfogással hogy meleg elnézést a kifejezésért de nem kell becézgetni a bűnt. A fajtalanság az az amit melegségnek becéznek. Azt tanácsoltam a fiúnak hogy felejtse el azt hogy ő meleg vagyis legyen férfi . Szakitson a templommal a bálványaival együtt de ragaszkodjon az Istenhez. Mert Isten soha nem fogja cserbenhagyni. Ezen te mi kivetni valót látsz? Mit kellett volna tanácsolnom egy 17 éves srácnak. Talán azt hogy ne szomorkodj legyél meleg továbbra is mert a világban ez az elfogadott??? Ez nem az én világom. Én azt tanácsolom neki hogy legyen erős bizzon Istenben hagyja a sok kamú álbarátokat és azokat az embereket akik álszenteskednek és e helyett legyen férfi igenis forduljon oda Istenhez mert egyedül Ő tudja megváltoztatni ennek a fiúnak az életét hogy soha többet ne akarjon férfival szexuális kapcsolatot létesíteni. Apa akarjon lenni és férj olyan aki egykor gyenge volt de megerősödött aki majd tudd tanácsot adni 30év mulva olyan srácoknak akik hasonló helyzetben lesznek mint most Ő.
2014. júl. 1. 20:01
36/43 anonim válasza:
"Talán azt hogy ne szomorkodj legyél meleg továbbra is mert a világban ez az elfogadott??? Ez nem az én világom.(...) bizzon Istenben hagyja a sok kamú álbarátokat és azokat az embereket akik álszenteskednek(...) forduljon oda Istenhez mert egyedül Ő tudja megváltoztatni"
Ki álszenteskedik itt???
Ha nem a te világod, minek szólsz bele? Ez a szegény gyerek már amúgy is elég mélyen van, miért kell még jobban belenyomni a szr-ba?
Mellesleg a kérdés sem erről szólt!
Kérdező, mi történt azőta, mióta nem írtál? Sikerült valahogy rendbehozni a dolgot anyukáddal?
Ne törődj az ilyen búbánatos szentfazekakkal, próbálj meg békét kötni a családdal... 18 éves korodig, ahogy már előttem is írták, nem tehetnek ki a szüleid. (Édesanyád sem.)
De el tudom képzelni, hogy ilyen helyzetben nem szívesen hivatkozik az ember a törvényre...
Hát remélem, hamarosan minden rendbe jön.
2014. júl. 1. 20:40
37/43 kovpet válasza:
Kvasnika László1973: azt nem választja az ember, hogy meleg, heteró vagy épp aszexuális. Ahogy azt sem, hogy magas, alacsony vagy épp balkezes. Ezt dobja a gép és kész.
Ellentétben a homofóbiával, hiszen azt te választottad. Rosszul választottál...
2014. júl. 1. 21:58
38/43 Kvasnika László1973 válasza:
szerintem az mindig választhat. én nem megszóltam a srácot csak azt javasoltam neki hogy gondolkodjon el önmagán hiszen a jövőjét pont az határozza meg hogy most 17 évesen mennyire lesz erős jelleme. mivel a szülei kidobták kiszolgáltatott lett például meleg öreg uraknak akik csupa jó szándékból befogadják. persze csak játékszernek a beteges ferdehajlamuk kiéléséhez. ezért azt tanácsolom most is a srácnak üljön le és pár percet szánjon arra hogy átgondolja minek is érzi magát ne engedje az elméjébe azt a gondolatot hogy ő meleg olyan helyzetbe került sajnos amiből csak úgy tudd kikerülni épp lélekkel ha erőt vesz magán és ráébred arra hogy férfi akinek nő a párja. és igenis bizzon istenben ne templomba járjon hanem elöször is hivja be a szivébe jézust és bizza rá az életét ebből a gondból is kisegiti de látom ez pár embernek nem tetszik. pedig ,,fiú,, hidd el nekem ahoz hogy az életedben le tudj küzdeni olyan nehézségeket mint pl. az hogy kidobnak a szüleid magada maradsz úgy érzed senki nem szeret....stb lelkierő kell. és ne hidd azt hogy senki nem szeret mert isten igenis szeret téged is ahoz hogy erős legyél rá kell ébredned arra hogy ha 17 évesen inkább melegnek vallod magad a helyett hogy belásd azt hogy ez valójában fajtalanság akkor pontosan olyan erös leszel harcolni magadért mint amilyen gyenge vagy ahozz hogy ne legyél fajtalan neharagudj ezekért a sorokért de nem mindig a sajnálkozás segit néha fáj az igazságot elfogadni szivleld meg ezeket a sorokat mert hiába kerülsz vissza a szüleihez vagy máshoz. ott van még az a rész ami te vagy mert olyan lesz a jövöd amilyenek te alakitod a belső énedet. én azt mondom egyél férfi alakitsd ki agadban azt a vágyat hogy apa legyél és mutasd meg ennek a beteg világnak hogy te nem hagyod magad megfertözni és legyél jó férj és jó apa szia kis ember áldjon meg az isten akaraterővel és egy olyan kedves lánnyal aki ráébrezt arra hogy nem is vagy meleg
2014. júl. 2. 13:42
39/43 kovpet válasza:
Ember! Egy hetero férfi azért találja meg a párját egy nőben, mert HETERO! Egy meleg magát csapja be, ha nőben keresi a párját. Sőt. Nem csak magát, hanem azt a szerencsétlen nőt is. Miért biztatod a kérdezőt arra, hogy egyszerre több ember életét tegye tönkre? Miért fáj neked az, hogy nem mindenki olyan mint te? Hogy más ember mást érez és máshogy gondolkodik?
Költői kérdés, régebben meg is égettétek az ilyet, ma már csak szóban ítélitek el...
2014. júl. 2. 14:11
40/43 Kvasnika László1973 válasza:
nem célom megégetni senkit és nem fáj az hogy én nem vagyok meleg, illetve az sem fáj ha más az. De egy 17 éves fiút hagy biztassak már arra hogy gondolja végig azt hogy valóban meleg e vagy esetleg érez magában annyi erőt hogy ezt megtagadja és férfi akarjon lenni ne pedig korcs. Se te se más nem írhatja elő nekem hogy egy kidobott gyereket ne biztassak arra hogy szánjon pár percet arra hogy végig gondolja azt hogy mit is érez valójában. És én arra biztatom a srácot hogy igenis bizzon Istenben mert Isten szereti és nem fogja cserben hagyni. Erre azt kapom nyilvánosan hogy milyen érzéketlen vagyok persze ezt gondolom olyan emberek vélik úgy akik férfi létükre szívesen kihasználnák a srácot. / akinek nem inge nem veszi magára/ akik eddig engem meg szóltak azért mert probálom a srácot helyes mederbe terelni még egy jó tanácsot nem írtak annak a fiúnak. És természetesen Istenben se hisznek. De nem számit nem azoknak írok akiknek mindegy hogy a gyerek meleg marad. Én a srácnak írok hogy akarjon családot akarjon jó férj és jó apa lenni. Bizonyítsa be önmagának hogy ő jó szülő lesz és soha nem fogja eldobni a gyerekét. Természetesen a srácfog dönteni, senki más. De ha hozzájárulhatok ahoz hogy helyesen döntsön és rendbe jöjjön az élete akkor továbbra se fogom azt a véleményt osztani ami ebben a beteg világban ,,trendinek,, számít. Kivánom neked te fiú hogy az Isten adjon neked bölcsességet a döntéseidhez, töltsön be az Ő szeretetével. Én hiszem hogy rendbe jön az életed mert az Isten téged is szeret ez a Szeretet pedig több minden emberi szeretettől.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!