Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Párkapcsolatban ti hogy...

Párkapcsolatban ti hogy csináljátok, közös vagy külön kasszán vagytok?

Figyelt kérdés
Együtt élek a párommal, közös kasszán vagyunk, de az anyagiak nekem fontosabbak,lány létemre sokkal többet teszek meg érte, egész nap dolgozom, reggeltől estig, a barátom meg nem szeret 8 óránál többet dolgozni. Neki van autóhitele, meg közös albérletünk, sokszor én egészítem ki a fizuját,mert nem elég neki, az autótörlesztő és albérlet túl sok együtt. Ti elviselnétek, hogy ő otthon pihizik,amikor én gürizek, de amikor kevés a lóvé, akkor jól jön, hogy van pénzem.

2013. febr. 1. 10:27
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Hát, ha így áll a helyzet és ilyeneket mond, hogy sajnáltatod magad stb., meg meg sem próbál másodállást találni, akkor az a véleményem, hogy alaposan gondold át, hogy ilyen embernek akarsz e gyereket szülni. Mert ha gyerek van, akkor sokkal nehezebb kiszállni. Még most minden nagyobb veszteség nélkül megteheted.
2013. febr. 1. 12:17
 12/23 anonim ***** válasza:
Istenem, hány ilyen kérdés lesz még? Na mindegy, végülis nem lenne muszáj válaszolni. A férjem szeretne közöset, de az áldott jó anyuci változatlanul szorgalmazza a külön kasszát, ami engem természetesen nem zavarna. Megélek a férjem keresete nélkül is. Sőt képes lett volna házassági szerződést is aláíratni, de azért a párom úgyis begurult volna, mert én sem a s.ggemet vakartam a munkahelyen napi 10-12 órában, de most sem gyeden a két gyerekkel. De még írhatunk, ha ettől jobb kedvre derül a kedves mama.
2013. febr. 1. 12:56
 13/23 anonim ***** válasza:
Utálom az ilyen anyósokat. Most komolyan, mi köze hozzá?????? De mondjuk, ehhez kell a gyerek is, aki hallgat rá. Ha elkezdené mondani magát a mama, én egyszerűen leállítanám, hogy ez nem az ő dolga és nem lennék hajlandó vele ilyesmikről beszélni és semmiféle információt sem megosztani a pénzügyi dolgainkról.
2013. febr. 1. 13:14
 14/23 anonim ***** válasza:

Én 12 éve vagyok a férjemmel, ebből 3 évet leszámítva mindig én kerestem többet.

soha nem volt téma közöttünk, ha mégis, inkább őt nyomasztotta, engem nem érdekelt.

Ha igazán szeretitek egymást, és hosszú távra terveztek, ez ne legyen téma.

2013. febr. 1. 13:28
 15/23 anonim ***** válasza:

Én 12 éve vagyok a férjemmel, ebből 3 évet leszámítva mindig én kerestem többet.

Soha nem volt téma közöttünk, ha mégis, inkább őt nyomasztotta, engem nem érdekelt.

Ha igazán szeretitek egymást, és hosszú távra terveztek, ez ne legyen téma.

2013. febr. 1. 13:29
 16/23 anonim ***** válasza:
Bocs a duplázásért.....
2013. febr. 1. 13:30
 17/23 anonim ***** válasza:

Közös minden, a pénzforrásainkat osztjuk be a mindenféle költségre. Az Ő fizuja elmegy a hitelre (nekem nincs közöm hozzá, előző kapcsolata miatt vette fel) és rezsire, így az enyémből élünk. Lehet, hogy ez valaki szemében kihasználás, de tudtam az elején is, hogy így lesz és nekem ez nem okoz gondot. Amúgy hamarosan lejár a törlesztő, így hamarosan könnyebb lesz. :)

24N

2013. febr. 1. 16:31
 18/23 anonim ***** válasza:

nálunk inkább külön kassza van, mint közös. szerencsére egyikünknek sincs hitele. az autó az övé, ő tankolja, szervízbe viszi ha kell.

a lakás az enyém, annak meg én állom a költségeit.

kaját közösen veszünk, ha szórakozni megyünk, akkor összedobjuk a pénzünket.

kölcsönadunk egymásnak, ha épp nagyobb kiadásra kell, mert pl egyikünk sem várja el a másiktól, h csak úgy vegyen egy telefont, laptopot ajándékba.

beosztjuk a pénzt, én még félre is teszek minden hónapban szigorúan. igaz, nekem nincsenek olyan nagy kiadásaim, és az igényeket is leszorítottam.

2013. febr. 1. 18:17
 19/23 anonim ***** válasza:

Mi még külön kasszán vagyunk, de gyakorlatilag így is közösen gazdálkodunk. Még kicsit frissnek érzem az együttélést ahhoz, hogy összedobjuk mindenünket, amink van.

Az albérletet, illetve rezsit felesben fizetjük, ez a közös kiadásunk. Emellett a párom fizeti a diákhitelét, ebben én vettem rá, hogy minél nagyobb részletekben fizessen, hogy gyorsan túl legyünk rajta, de így is jól kijövünk viszonylag. Én nőként többet keresek, kicsit többet is adok bele pl. a kajába. Ez nem zavar, révén hogy tudom a párom áldozatot vállalt értem a nagyobb törlesztőrészletekkel, hát én is vállalok érte egy kis áldozatot. :) A kaja háromnegyed részét nagyjából én állom, egyedül a káros szenvedélyeit nem vagyok hajlandó fizetni, néha egy-egy sorsjegy, energiaital, baráti összejöveteleikhez alkoholos ital, stb. Ezt egyelőre mindenki fizeti magának. Ha közösen megyünk, akkor hol ő vesz, hol én. Értéktárgyakat is felezünk, új tv, hűtő, vagy bármi...

Egyébként én pl. nem vállalnám, hogy a hitelét én állom és azt sem, hogy eltartom, amikor ő lenullázza magát és nem tud spórolni. Megértem, hogy ez neked így nem jó, kicsit én is önérzetes vagyok és szeretem, ha nem kell hó végén gondolkodni a pénz helyén. Nem sajnálom rá, de ha ő két kézzel szórja azt, amit én kemény munkával keresek meg, akkor igen, az egy kicsit nekem is csípné a szememet!

2013. febr. 1. 18:47
 20/23 A kérdező kommentje:
Még annyit,hogy egyébként ő jobban keresne,ha időben annyit dolgozna,mint én,sokszor előfordul,hogy napi 16 órát munkával töltök
2013. febr. 1. 19:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!