Párkapcsolatban ti hogy csináljátok, közös vagy külön kasszán vagytok?
mazsolázzál az ugyanezen témában milliószor feltett kérdés válaszaiból:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kereses.php?keres=k%F6z%F6s+ka..
Ilyen helyzetben szerintem amolyan félig közös kassza a megoldás. :) Mivel nem vagytok házasok, nem vagy köteles a hiteleit fizetni, amivel ugyebár az ő magánvagyonát növeled.
A saját hiteletek menjenek külön pénzből, a rezsire, étkezésre, esetleg szórakozásra pedig adjatok bele mindketten ugyanakkora összeget a közösbe. A közösön felül persze lehet költeni a másikra, de az maradjon mindenkinek a saját számláján, ne rendelkezzetek egymás keresetével.
A párod jó eséllyel meg fog ezen sértődni. Erre elmondhatod válaszul, hogy a benzinbe beszállsz, mivel használod az autót, de az egyéb költségeket neki kell viselnie, mint ahogy gondolom ő sem fizeti a Te cuccaidat.
Tökmindegy, mennyit keres, ha ilyen mentalitása lenne, hogy elnézi, hogy nő létedre Te dolgozz pluszban, hogy neki ki legyen fizetve mindene, én keresnék jobbat, vagy az ilyennél egyedül is jobb. Egy nő legyen független, álljon meg a lábán, de vannak olyan élethelyzetek, amikor tudnia kell támaszkodnia a férfire, mint családfenntartóra (pl. gyerekvállalás+utána). Ilyen pasi max szórakozásra van, komolyan tervezni nem lehet vele.
Fizessétek az albit, meg a rezsit közösen, a többi meg maradjon mindenkinek a zsebében, és ő is a maradékból fizesse a hitelét, kocsiját, egyéb dolgait. Ha nem elég neki, akkor emelje fel a hátsóját, és keressen másodállást, vagy jobban fizetőt. Eszembe nem jutna valakit patronálni, egyszer már megtettem, az volt a hála, hogy még jól le is nyúlt, megalázott, társkeresőzött, és ha nem dobom ki, valószínűleg addig élősködött volna, amíg nem talál egy másik hülyét, akin élősködhet.
Mi közös kasszán vagyunk,szerintem ez a természetes. Bár nálunk ilyen nincs,hogy Ő autóhitele,Ő fizujának kiegészítése. Az autó is közös,mint minden.
Bár szerencsére hitelünk nincs,de azt is együtt fizetnénk,ha lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!