Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak, ha anyám nem...

Mit csináljak, ha anyám nem adja ide a pénzem? Mindjárt nagykorú vagyok, erre elkezdett velem szívózni

Figyelt kérdés

Az édesapám meghalt 2 éve, azóta kapom az árvaságit ami a számlámra megy. Abból szoktam levenni ha valami nagyobb dolgot veszek, vagy ha kevés zsebpénz ad az anyám. Most elkezdett velem kiabálni, hogy milyen sok pénzt költöttem, és számon kérte hogy mire, olyanokkal vádol, hogy drogozok vagy valami, mert amúgy ő is vesz nekem dolgokat, meg ad is pénzt nem költhetek ennyit. Pedig tényleg csak úgy elmegy. Ezt neki is mondtam. Nem tudom elhitte e, de elkezdett keménykedni, elvette a kártyákat, és azt mondta ezentúl kevesebb pénzt is kapok.

Nem értem miért csinálja ezt, nem hiányzik neki az én pénzem, illetve amit rám költ.

17 vagyok, félév múlva 18. Mondtam neki, hogy onnantól úgyis én kapom a pénzt, erre a képembe röhögött, hogy oké akkor majd költözzek el. Komolyan elveheti még akkor is a pénzem? Illetve kirakhat ha meg akarja mutatni hogy ő a főnök. Míg tanulok nem köteles eltartani?

2013. jan. 25. 21:10
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:
Eddig anyukád pénzét költötted, (mert az neki jár, az az övé). Most ezt korlátozza. Köszönd meg, hogy eddig költhettél belőle.
2013. jan. 26. 10:09
 42/45 anonim ***** válasza:

kicsit gondolkodj előre, bár most nehéz. a pénzügyi kultúra is a neveltetés része, úgy tűnik, anyud ezt kihagyta, és most már későn kapkod.

tedd meg neki, vagyis inkább saját magadnak azt a szívességet, h kicsit lejjebb csúsztatod az életszínvonaladat. mégis mi a fittyfenére kell egy gimisnek annyi pénz? kocsmába jársz? mindig új telefont veszel? ruhamániás vagy? cigizel?

ha most elcseszed a pénzt, és később nagy szükséged lesz rá, akkor már hiába vakarod a fejed.

menj el dolgozni csak 1 hónapra. nézd meg, h milyen sokat kell azért a vacak egy ezresért is gürizni, amit te fél perc alatt elköltesz.

na, utána megtanulod értékelni.

én anno se a gyerektartást, se a CSP-t nem kaptam meg, de azért volt zsebpénzem. beosztottam, ha kellett spóroltam egy nagyobb dologra. de nem feneketlen pénzeszsáknak néztem anyámat.

2013. jan. 26. 12:23
 43/45 anonim ***** válasza:
Nagyon szerencsés vagy, hogy ilyen anyukád van. El is költhetné az árvaságidat a ruháidra, könyveidre, élelmezésedre, de ehelyett félreteszi neked. Azaz csak tenné, ha te nem engednéd kifolyni a kezed közül. Gyerekes a gondolkodásmódod. Nézd meg, hogy él ma Magyarországon az emberek jó része, hogy a napi ennivaló is gondot okoz. Luxushiszti, amit csinálsz...
2013. jan. 26. 13:40
 44/45 anonim ***** válasza:
Félt Téged az anyukák. Én megértem őt. Egyszer talán Te is megérted majd.
2013. jan. 26. 15:00
 45/45 anonim ***** válasza:
"anyukád
2013. jan. 26. 15:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!