Mit csináljak, ha anyám nem adja ide a pénzem? Mindjárt
nagykorú vagyok, erre elkezdett velem szívózni
Figyelt kérdés
Az édesapám meghalt 2 éve, azóta kapom az árvaságit ami a számlámra megy. Abból szoktam levenni ha valami nagyobb dolgot veszek, vagy ha kevés zsebpénz ad az anyám. Most elkezdett velem kiabálni, hogy milyen sok pénzt költöttem, és számon kérte hogy mire, olyanokkal vádol, hogy drogozok vagy valami, mert amúgy ő is vesz nekem dolgokat, meg ad is pénzt nem költhetek ennyit. Pedig tényleg csak úgy elmegy. Ezt neki is mondtam. Nem tudom elhitte e, de elkezdett keménykedni, elvette a kártyákat, és azt mondta ezentúl kevesebb pénzt is kapok.
Nem értem miért csinálja ezt, nem hiányzik neki az én pénzem, illetve amit rám költ.
17 vagyok, félév múlva 18. Mondtam neki, hogy onnantól úgyis én kapom a pénzt, erre a képembe röhögött, hogy oké akkor majd költözzek el. Komolyan elveheti még akkor is a pénzem? Illetve kirakhat ha meg akarja mutatni hogy ő a főnök. Míg tanulok nem köteles eltartani?
De te semmire sem becsülőd a pénzt. Nem megköszöni kellett volna, hogy eddig neked adta.
2013. jan. 25. 21:45
22/45 A kérdező kommentje:
Soha nem gondoltam rá, hogy meg kellene köszönje, mert ha neki is szüksége lett volna rá akkor nem adja nekem. Azt meg soha nem mondta, hogy ne nyúljak hozzá. Amikor először levettem pénzt akkor is tudta, még én mondtam neki abból akarom megvenni amit akkor akartam. Szóval nem magamtól kezdtem leszedegetni a pénzt. Onnantól meg nyilván a sajátomnak éreztem.
2013. jan. 25. 21:57
23/45 anonim válasza:
Ideje lenne felnőnöd és nem ovisként viselkedni. Jó, hogy azt nem mondod, hogy annyi pénzetek van hogy anyukád csak unalmában jár dolgozni.
Jól is teszi, neked is jobb ha megtanulod, hogy semmi sincs ingyen.
2013. jan. 25. 21:59
24/45 A kérdező kommentje:
Mondtam én ilyet? Egy szóval sem mondtam, hogy nem dolgozik meg a pénzéért, megdolgozik, mint mindenki. Jó annak örülök, hogy tényleg viszonylag normálisan élünk, , de éppen ezért adta nekem eddig is a pénzt.
2013. jan. 25. 22:03
25/45 anonim válasza:
Anyukádnak eszébe jutott, hogy elfelejtett megnevelni és fél év alatt szeretné bepótolni. Az nem a te pénzed ! Mi az hogy csak úgy elmegy ? Én nem is kértem anyutól zsebpénzt, mert tudom, hogy neki sincs, és azt is, hogy helyettem is spórol. Te meg itt elherdálod az államtól jött pénzt, amit inkább a kukásképző szakkörödre kellene félrerakni.
2013. jan. 25. 22:08
26/45 anonim válasza:
Miert lenne köteles eltartani?? Neharagudj mar meg , lassan 18 eves fiu leszel igazan kereshetnel mar sajat magadra is eleg sokfele diak munka van, azt irtad megveszi ami kell meg zsebpenzt is ad ! Sok gyerek ilyet sem kap, ha kell vmi dolgozz meg erte! Nehogy mar termeszetes legyen, hogy ennyi idosen mindent alad tesznek! Igen odaadhatja azt a penzt ami a szamladra megy es aztan prObalj megallni egyedul a sajat labadon ugy, hogy azt sem tudod hova megy a penz ..
2013. jan. 25. 22:10
27/45 anonim válasza:
Azt a pénzt nem arra kapod, hogy elszórd, nem is arra, hogy amit nem kapsz meg megvehesd, hanem ami a szülő halála miatti anyagi kiesést jelenti pótolja, segítse az ellátásod.
Ha nem tetszik a rendszer, akár el is lehet menni ha betöltötted a 18. életévedet. Lehet munkát vállalni, eltartani magad, hogy az a gonosz anyád élni hagyjon.
Ne élj álomvilágban, nem köteles eltartani!
Üdv, egy félárva, akinek eszébe nem jutott volna követelőzni és becsüli a szülőjét, hogy egyedül felnevelte
2013. jan. 25. 22:11
28/45 anonim válasza:
Igy van!! Ebreszto ez a valo vilag, orulj neki, hogy eddig ennyit kaptal, nem becsulted meg.. Ennyi jar most mar ugyis nemsokara felnott leszel igaz??? Tartsd el magad
2013. jan. 25. 22:14
29/45 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy nem kell eltartania életem végéig, úgy gondoltam, hogy míg középiskolába járok. Van még egy évem hátra. De azért remélhetőleg utána sem fog kidobni, nincs vele amúgy baj, csak most van ez a hülyesége, szóval nem hinném, hogy komolyan gondolja, hogy kitesz, csak a pénzzel csinálja ezt. Meg nyilván én sem fogok ugrabugrálni később sem az árvaságiért, ha el kellene költözzek, mert nem érné meg.
2013. jan. 25. 22:14
30/45 A kérdező kommentje:
Én is tisztelem és szeretem, nincs vele gond. De velem sincs szerintem. Nem mondhatja, hogy nem tanulok jól, vagy rossz társaságban vagyok, most az hogy mennyi pénzt költök az egy dolog, ettől nem lesz bajom.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!