Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak, ha anyám nem...

Mit csináljak, ha anyám nem adja ide a pénzem? Mindjárt nagykorú vagyok, erre elkezdett velem szívózni

Figyelt kérdés

Az édesapám meghalt 2 éve, azóta kapom az árvaságit ami a számlámra megy. Abból szoktam levenni ha valami nagyobb dolgot veszek, vagy ha kevés zsebpénz ad az anyám. Most elkezdett velem kiabálni, hogy milyen sok pénzt költöttem, és számon kérte hogy mire, olyanokkal vádol, hogy drogozok vagy valami, mert amúgy ő is vesz nekem dolgokat, meg ad is pénzt nem költhetek ennyit. Pedig tényleg csak úgy elmegy. Ezt neki is mondtam. Nem tudom elhitte e, de elkezdett keménykedni, elvette a kártyákat, és azt mondta ezentúl kevesebb pénzt is kapok.

Nem értem miért csinálja ezt, nem hiányzik neki az én pénzem, illetve amit rám költ.

17 vagyok, félév múlva 18. Mondtam neki, hogy onnantól úgyis én kapom a pénzt, erre a képembe röhögött, hogy oké akkor majd költözzek el. Komolyan elveheti még akkor is a pénzem? Illetve kirakhat ha meg akarja mutatni hogy ő a főnök. Míg tanulok nem köteles eltartani?

2013. jan. 25. 21:10
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
100%
Elmondok neked valamit, anyukam engem egyedul nevelt fel nem vagyok àrva ( de elvaltak a szuleim) meg mindig tanulo vagyok (21 eves lany) de 16 eves korom ota egyedul tartom el magam , ebbe a ruhavasarlas , etelfogyasztas is beletartozokb es ez nem azt jelenti, hogy a zsebpenzembol meg szulinap stb.. Zsebpenzem nem is volt soha, letezik nyari munka amibol ha nem bulizid el szepen felre lehet tenni egesz evre majd ravasztol ujra dolgozol es nem antukadat kered szamon meg ha meg is teheti, hogy tobbet ad neked!
2013. jan. 25. 22:20
 32/45 A kérdező kommentje:
Majd lehet én is fogok nyáron dolgozni, ha már egyetemista leszek. Ez már le van beszélve, kipróbálhatom majd magam. Most lesz még két normális nyaram amikor nem kell suliba menni, tanulni. Mikor utoljára felhőtlenül lehet élvezni a szabadságot, nem kell dolgozni míg kint 40 fok van és medencébe kellene ugrálni. Lesz még nekem is elég időm dolgozni 70 éves koromig szerintem.
2013. jan. 25. 22:24
 33/45 anonim ***** válasza:
100%
Hu te. Majd megtudod te is milyen erzes mikor valakinek szeretetbol onzetlensegbol szivessegeket teszel, es amikor elmulasztod nem hogy megkoszonnek, hanem koveteloznek meg haborognak, elegedetlenkednek. Akkor majd gondolj anyukadra es szegyelld magad
2013. jan. 25. 22:25
 34/45 anonim ***** válasza:
100%
31-es vagyok akkor koszond meg anyukadnak, hogy ilyen felhotlen gyerekkort es szabad nyarat biztositott neked! Ugye igy visszagondolva meg sem " szivat teged" ?!
2013. jan. 25. 22:29
 35/45 anonim ***** válasza:
100%
Ja es azt még had mondjam el, lehet, hogy egyetem mellett fogsz dolgozni! Hiaba vegzed el es lesz szaz diplomad, tapasztalat nelkul nem kapsz majd munkat, ugyhogy jobban jarsz ha elkezdesz keresgelni
2013. jan. 25. 22:36
 36/45 anonim ***** válasza:
100%
Ritka nagy tapló vagy te! A makarenkói pofont neked találták ki!
2013. jan. 25. 23:00
 37/45 A kérdező kommentje:

Jó, mint már írtam értem amit írtok, örülök, hogy az van ami. De attól még eshet rosszul ez az egész, plusz az is, hogy nem bízik bennem

Azt is írtam már hogy egyetem alatt fogok dolgozni nyáron, ezt már megbeszéltük. Direkt olyan szakra megyek, ami megfelel a családi körülményeknek. Bár érdekel más is, de így logikus. Ebben pl. hallgattam rá, szóval nem vagyok önző hülyegyerek.

2013. jan. 25. 23:00
 38/45 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam a válaszokat, bocsi ha ismétlek valakit.

Szerintem itt az alapvető probléma az, hogy anyukád nem azért adta folyamatosan neked azt a pénzt, hogy te azonnal elköltsd. Nekem is van saját számlám 14 éves korom óta és a bátyámnak is. A sok sok év alatt összespórolt pénzünk volt rajta, születésnapi, karácsonyi és egyéb pénzek, a lényeg, hogy a MI pénzünk. A tesóm 16-7 éves korába eszeveszett költekezésbe kezdett, nála is "csak úgy elment" és kb a felére csappant a nehézkesen összegyűjtött pénz. A mai napig emlékszem anyu reakciójára, amikor megtudta mennyi pénz hiányzik a számláról, alapos fejmosás volt itthon. Nem azért, mert anyu irigyelne tőlünk bármit is, avagy mert sajnálná... Egyszerűen csak az a pénz egy kis alap, ami jól jön az induláshoz az életben és nem azért van, hogy azt baromságokra elszórjuk, amikor ők eltartanak, vesznek nekünk ruhát, kifizetnek szinte mindent. Gyanítom a te édesanyád is hasonlóan gondolkodik. Lehet az a te pénzed, de nem azért van az évek óta gyűjtögetve, hogy hülyeségekre elszórd, amikor mellette otthon mindent megkapsz.

Hallgass szépen rá és ne költsd el, csak néha, egy keveset belőle, ha tényleg nagyobb dologra van szükséged. Egy házibulira való bevásárláshoz, vagy gyorskajáldára vagy egyéb h*lyeségre, viszont ne használd egyáltalán! Hidd el évek múlva, amikor elköltözöl otthonról, hálás leszel anyukádnak, hogy megállította a féktelen költekezésedet és lesz egy kis alapod majd talpra állni!

2013. jan. 26. 00:51
 39/45 anonim ***** válasza:
Kérdező,te még agyilag nagyon gyerek vagy és éretlen!Nem való neked pénz,amíg nem tudom megbecsülni hogy van.Igaza van Anyukádnak!!!Az a pénz különben is Anyukádnak jár,ő kapja a te eltartásodra,az csak neked egy külön jó dolog,hogy eddig te költhetted amire akarod,De az a pénz csak addig a tiéd,amíg Anyukád úgy nem dönt,hogy na most már ebből elég...és egy szavad sem lehet!
2013. jan. 26. 07:08
 40/45 anonim ***** válasza:

szeretnek neked ajanlani egy kerdest: http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..

kicsit gondolkozz el hogy igazad van e

2013. jan. 26. 07:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!