Szegényebb fiatalok, ti nem irigykedtek azokra, akiket a szülei tudnak anyagilag támogatni?
Mi hárman vagyunk testvérek, és anyánk egyedül nevel minket a 90 ezer forintos fizetéséből, így semmilyen támogatásra nem számíthatunk. Suli mellett diákmelózok 5 napot, hogy ki tudjam fizetni az egyetemet (mielőtt bárki leszól, majdnem színötös érettségim lett, de így sem volt elég pontom államihoz), otthon fejlesztem a nyelvtudásom, már a ballagásra kapott aranyláncom is eladtam, hogy tudjam fizetni a felvételit...
És ha egyszer végzek,ott fogok tartani, hogy semmim nincs. Kertes házról, kocsiról, nagycsaládról csak álmodozom - és igen, bevallom, néha irigykedve hallgatom, hogy másoknak 20 éves korukra már lakásuk van szülő jóvoltából. Mégg az se vigasz, hogy "te majd mennyire büszke lehetsz magadra 20 év múlva..."
Kétségbeejtőnek érzem a helyzetet.
44-es vagyok.
Budapesten,igaz ez még 2000-ben volt akkor értségiztem és úgymomd "elitnek" számító gimibe jártam,ahol én a pár "csóró gyerek" közé tartoztam.
Egyetem alatt is( ELTE TTK )számatalan évfolyamtársam kapta a lakást,hogy jujjszegénynek ne kelljen albérletben lakni.Igaz ez még abban az időszakban volt amikor a hiteltörlesztő nagyjából annyi volt mit egy albi.De akkor is az én peagógus anyám meg a kisnyugdíjas nagyanyám még akkor sem engedhették volna ezt meg maguknak,laktam otthon és boldog voltam,hogy továbbra is eltartanak.Nemhogy még plusszban lakásrezsit meg hiteltörlesztőt fizessenek,meg a a kaját,meg az utazást,(mert jajj minden hétévég haza kell menni,mert félek apuci/anyuci nélkül a csúnya nagyvárosban),és persze még a költöpénzt is,mert szegény gyerek mikor szórakozzon,ha nem most amikor fiatal.
Nézd a jó oldalát elit gimibe járhattál,meg egyetemere is.
Nem azt kell sajnálni ami nincs hanem annak örülni ami van.
Nem irigykedek, mert teljesen termeszetes dolog hogy amit osszekapartam az eletben azt a gyerekemnek tovabbadom.
Azon igyekszem, hogy en olyan szulo legyek aki majd tudja tamogatni a gyereket, ha mar nekem nem ilyen sors jutott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!