Szegényebb fiatalok, ti nem irigykedtek azokra, akiket a szülei tudnak anyagilag támogatni?
Mi hárman vagyunk testvérek, és anyánk egyedül nevel minket a 90 ezer forintos fizetéséből, így semmilyen támogatásra nem számíthatunk. Suli mellett diákmelózok 5 napot, hogy ki tudjam fizetni az egyetemet (mielőtt bárki leszól, majdnem színötös érettségim lett, de így sem volt elég pontom államihoz), otthon fejlesztem a nyelvtudásom, már a ballagásra kapott aranyláncom is eladtam, hogy tudjam fizetni a felvételit...
És ha egyszer végzek,ott fogok tartani, hogy semmim nincs. Kertes házról, kocsiról, nagycsaládról csak álmodozom - és igen, bevallom, néha irigykedve hallgatom, hogy másoknak 20 éves korukra már lakásuk van szülő jóvoltából. Mégg az se vigasz, hogy "te majd mennyire büszke lehetsz magadra 20 év múlva..."
Kétségbeejtőnek érzem a helyzetet.
Kíváncsi vagyok, milyen érzés lesz, ha majd bejön nektek az élet, és tudtok a saját gyereketeknek lakást venni, és mások "segg alá tolásnak" nevezik.
És ezt sosem értettem: miért értékelném többre azt, amiért magam dolgozom meg? Hisz azért újra meg újra meg tudok dolgozni. Magamért teszem. De amikor Anyukám spórolt össze egy lakásra, azt sokkal többre értékeltem, mintha én dolgoztam volna meg érte, hisz Anyu egy csomó mindent feláldozott, sok mindenről lemondott, hogy jó életem legyen. Ezt semmi, amiért megdolgozom, nem tudja felülmúlni.
Mi a szerencsésebb 'oldahoz' tartozunk, tesóm is és én is 23 éves korunkig otthon lakhattunk, főiskola mellett nem kellett dolgoznunk, és megkaptuk a kezdő tőkét a lakáshoz is (hitelt mi fizettük).
Unokatesóm és a férje viszont...
Ócska ruhákban, lyukas talpú cipőben jártak, mindkét oldalon elváltak a szülők, ők albérlet mellett még támogatták is mind a négyet.
Szóval, csak a tanulás jelenthet kitörési lehetőséget, az unokatesóm logisztikus, a férje prog. informatikus. Szerencsére egyetem után szuperül el tudtak helyezkedni, elképesztő módon spóroltak, 3 év alatt összejött a beugró egy pici lakáshoz.
Újabb 3 év alatt ki is fizették a hitelt, és elkezdtek spórolni egy nagyobbra.
Született 3 gyerekük, hordják őket mindenféle különórákra, mindent megadnak nekik, amibő ők gyerekként kimatadtak.
Megtanultak dolgozni, megtanulták becsülni, amilyük van.
én is amondó vagyok mint itt sokan. a tanulás, a tudás, a képzettség az, amivel kitörhetsz. azt senki nem veszi el tőled. apuka vállalkozása csődbe mehet a gazdag gyereket a gyatra érettségijével meg felveszik a mekibe minimálbérre. :P
a párom is szegény család sarja, az anyukája nem tudott neki 20 ezres cipőket, ruhákat venni, helyette a tanulásban támogatta. elvégzett egy nagyon jó informatikus szakot, most olyan fizuja van, h csak néznek a kis elkényeztetett ostoba volt osztálytársai. 23 évesen saját kocsi, saját pénzből, jó ruhák, utazások.
tanulj jól, és meglátod lesz eredménye! :) ne irigyelj másokat, nekik nem a pénz hiányzik az életükből, de lehet, h ezer más meg igen.
nekem is voltak gazdag osztálytársaim, akiknek annyit melóztak az ősei, h alig maradt idejük a gyerekeikre. az én anyum igaz nem keresett sokat, de mindig tudtam vele beszélgetni. visszatekintve ez sokkal többet jelentett mint az adidas táska meg a levis farmer :)
Igen, én is azt mondom, tanulnom kell.... csak túl kemény.
Érettségivel nem találtam munkát, ezért elmentem egy OKJ képzésre, hogy legyen nappali jogviszonyom és tudjak diákmunkázni, mint mondtam ez 5 nap. Jófejek a tanárok, elnézik, hogy kevesebbet járok be, de akkor is ott vagyok munka előtt vagy után, és akkor mellette még szombatonként levelezős egyetem (mint mondtam, nappalira sincs elég pontom államira) és a vasárnapom is azzal, telik, hogy tanulok. Akkor ott van még a párom, alig van rá időm, szórakozni pláne nincs, nemhogy hobbijaimra... és ez 1,5 éve megy így, még 1-5 év van. Néha úgy érzem, nem bírom tovább....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!