Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Igaza van a férjemnek a...

Igaza van a férjemnek a következő helyzetben?

Figyelt kérdés

Az volt a vita tárgya, hogy amikor este fél 11 - 11 körül hazaér a munkából, akkor nem kelek fel hozzá beszélgetni és nem ülök ki vele, amíg vacsorázik meg elkészül alváshoz.

Amivel védekeztem:

Este 9 órakor alszik el a kisfiunk mellettem az ágyban, fél 10, mire visszateszem a helyére, majd ha minden jól megy, akkor én is el tudok aludni rögtön. Tehát maximum egy órát alszok addig, amíg ő hazaér, vagyis akkor vagyok a legkómásabb állapotban, de ettől függetlenül mindig felébredek és megkérdezem, hogy minden oké-e, váltunk pár szót és én visszaalszok. Volt már olyan, hogy valamiért kimentem hozzá, beszélgettünk kicsit és olyan szinte kiment az álom a szememből, hogy nem tudtam órákon keresztül visszaaludni.

Ezután alszok hajnal 4-ig kb., amikor ébred a fiam és odakéredzkedik mellénk, én ilyenkor már nem tudok elaludni rendesen, csak szundikálok, majd amikor a férjem felkel 6 órakor, akkor fekszek át a helyére, tehát ismét felébredek, ha addig esetleg sikerült volna visszaaludnom és próbálok még kicsit aludni, amíg a baba fél 8 körül fel nem ébred. Tehát maga az alvásmennyiség nem lenne kevés, viszont az, hogy ennyi részletben van meg, már nagyon rossz. Menetrend szerint fáj is a fejem, és főleg a reggeli visszaalvás után fájdul meg, de ha nem pihenek még olyankor kicsit, akkor egész nap csak kóválygok.

Megértem őt is, hogy sokat dolgozik, egész nap csak telefonon beszélünk, de nagyon rosszul esett, hogy a szememre hányta ezt, mintha én egész nap itthon mereszteném a gyerekkel a seggem és nem csinálnék semmit sem. Néha szívesen cserélnék vele egy-egy napra, hogy megtudja, nem olyan leányálom egy hisztikorszakban lévő kétévest elszórakoztatni egész nap.

2013. jan. 23. 12:46
1 2 3 4 5 6
 51/56 anonim ***** válasza:
47%

"Én komolyan nem hallottam még túl sok 2 évesről, aki este 7-kor még kint játszhatott."

Ez elég érdekes..... Nyáron a játszótéren még vannak ilyenkor 2 évesek, nyilván nem sokkal később mennek, mert fürdés, vacsi, alvás, de hogy 6-7-kor aludni az hülyeség.... A 2 éves gyerekek zöme fenn van még 6-7-kor, aki akkor alszik, az nagyon ritka. Szóval ne úgy állítsd be, hogy ez az átlag és a normális.

2013. jan. 24. 14:17
 52/56 A kérdező kommentje:

Nem, eleinte nem csak a gyerek kellett, hanem szükségem lett volna mellé egy apára is. Csakhogy! Amint terhes lettem, minden más fontosabb lett, pedig a gyereket közösen akartuk. És félre ne érts, imádja a fiát, mondjuk nem nehéz azon az egy napon imádni, amikor egyáltalán látja. De nem szólhatok semmit sem, mert amikor többet volt itthon, akkor is imádta.

Viszont annyi mindenben máshogy reagált dolgokra, mint ahogy az elvárható lett volna (belement olyan dolgokba, amikbe egy családapának már nem lett volna szabad belemennie, ennek isszuk most a levét, amiért most ennyit kell güriznie). Nem akarom részletezni, a lényeg, hogy szerintem tudat alatt most ezzel büntetem :( és azt is tudom, hogy ez gyerekes, és később tovább fajulhat, ezen kell túltennem magam és akkor biztosan máshogy tudok hozzáállni.

2013. jan. 24. 14:18
 53/56 anonim ***** válasza:
Én még általánis iskolában is este nyolc órakkor már elmentem aludni (igaz, 5-6 között keltem mindig). Természetesen óvodás koromban is így aludtam (plusz délután a kötelezőt).
2013. jan. 24. 16:40
 54/56 anonim ***** válasza:

Nézd kérdező, elk*rtátok a helyzetet. Akkor a férjed is vastagon hibás a kialakult helyzet miatt. Ezt illik azért hamarabb leírni, mert fontos információ a válaszadóknak.

A férjed egyáltalán örül a családjának? Ha kikeveredtek ebből a helyzetből, egyáltalán több időt fog rátok szánni? Ezt azért beszéld meg vele.

2013. jan. 24. 16:43
 55/56 A kérdező kommentje:

Tudja, hogy elrontotta, de nagyon, és most igyekszik helyrehozni. Igen, imádja a családját, tényleg minden elfogultság nélkül mondom, hogy a gyerekéért odáig van meg vissza és számtalanszor elmondja, hogy nélkülünk semmi értelme sem lenne reggel felkelni. Tudom, hogy bánja ami történt, de én még nem tudtam teljesen őszintén megbocsátani, akárhogy is szeretnék, mindig előjön az érzés, hogy végül is miatta tartunk itt, ahol. De persze ettől függetlenül támogatom őt, csak néha kiakadok, amikor ilyen hülyeségeken tud problémázni, holott én ennél sokkal nagyobb dolgot néztem el neki, úgymond.

Azért nem írtam eddig, mert próbálok nem erre gondolni, de valahol mégiscsak ez húzódhat minden probléma hátterében.

2013. jan. 24. 17:38
 56/56 piroska és a farkas ***** válasza:
Hát... nálunk két gyerek van, és egy fáradt férj, aki hazaérve tökéletes apa, de mire odajutnánk, h kettesben is váltsunk pár szót, hulla fáradt. Nekem ez nehéz, igényelném, h a két kicsivel végigcsinált nap után felnőtt témákról is beszélgessünk, ezt jeleztem is neki. Most vhogy úgy van, h amikor nem húzódik el nagyon az altatás v nem kell másnap 5 körül kelnie, akkor figyel arra, h kettőnkre is jusson idő, de olyan nap is van, amikor ez az idő csak annyiból áll, h elalvás előtt egymáshoz bújunk, és ezalatt most nem szerelmeskedést értek, hanem átölelve fekvést. Eszébe nem jutna a heti egyetlen szabadnapját a haverokkal tölteni. És lehet, h ebben önző az álláspontom, de azt gondolom, h sz igazi barátságok akkor is mély barátságok maradnak, ha hónapok telnek el 1-1 találkozás között, jelen helyzetben felfoghatatlan számomra, h a férj miért nem a kisfiával és a feleségével tölti azt a napot. Az alváshoz annyit írnék még, h bármennyire is szerettem volna pihenni néha délután, 22 hónaposan a nagy leszokott a nappali alvásról, tehát ez kilőve nálunk, ja, és most júliusban nagyon sokszor csak fél6 után mentem ki velük, hát hülye leszek szénné égetni őket. Kérdező, ha a helyedben lennék, a következő kompromisszumot ajánlanám a férjemnek. Megvárom őt ébren heti 3 x, az egy szabadnapból pedig, egy hónapot nézve egy az övé, utána egy az enyém/!!! /és 2 a családé, hármasban.
2017. júl. 24. 20:24
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!