Igaza van a férjemnek a következő helyzetben?
Az volt a vita tárgya, hogy amikor este fél 11 - 11 körül hazaér a munkából, akkor nem kelek fel hozzá beszélgetni és nem ülök ki vele, amíg vacsorázik meg elkészül alváshoz.
Amivel védekeztem:
Este 9 órakor alszik el a kisfiunk mellettem az ágyban, fél 10, mire visszateszem a helyére, majd ha minden jól megy, akkor én is el tudok aludni rögtön. Tehát maximum egy órát alszok addig, amíg ő hazaér, vagyis akkor vagyok a legkómásabb állapotban, de ettől függetlenül mindig felébredek és megkérdezem, hogy minden oké-e, váltunk pár szót és én visszaalszok. Volt már olyan, hogy valamiért kimentem hozzá, beszélgettünk kicsit és olyan szinte kiment az álom a szememből, hogy nem tudtam órákon keresztül visszaaludni.
Ezután alszok hajnal 4-ig kb., amikor ébred a fiam és odakéredzkedik mellénk, én ilyenkor már nem tudok elaludni rendesen, csak szundikálok, majd amikor a férjem felkel 6 órakor, akkor fekszek át a helyére, tehát ismét felébredek, ha addig esetleg sikerült volna visszaaludnom és próbálok még kicsit aludni, amíg a baba fél 8 körül fel nem ébred. Tehát maga az alvásmennyiség nem lenne kevés, viszont az, hogy ennyi részletben van meg, már nagyon rossz. Menetrend szerint fáj is a fejem, és főleg a reggeli visszaalvás után fájdul meg, de ha nem pihenek még olyankor kicsit, akkor egész nap csak kóválygok.
Megértem őt is, hogy sokat dolgozik, egész nap csak telefonon beszélünk, de nagyon rosszul esett, hogy a szememre hányta ezt, mintha én egész nap itthon mereszteném a gyerekkel a seggem és nem csinálnék semmit sem. Néha szívesen cserélnék vele egy-egy napra, hogy megtudja, nem olyan leányálom egy hisztikorszakban lévő kétévest elszórakoztatni egész nap.
Én nem értek vele egyet, de ha ez neki ennyire szívfájdalma, akkor kössetek egyezséget. 2 hétig lesz beszélgetés, és megvárod ébren, míg hazaér, 2 hétig meg hagy aludni.
Vagy csinálhatjátok heti váltásban is.
1, Remélem nem akartok még egy gyereket mert elhúzódna a dolog.
2, Beszélj vele, esetleg köss kompromisszumot, 1-2szer megvárod de mi lenne ha napközben lenne több együtt töltött időtök? Gondolom azt hiányolja.
Megértem, nálunk is így volt mikor este akár 10ig is fent volt baba aztán 11ig aludtam, megjött párom, fent maradtam vele erre ő alszik be azonnal mint a bunda én meg éjfélig-egyig nem bírtam visszaaludni. Reggel ha délelöttös volt akkor 4kor ébresztett fel, 6tól-7ig anyuék ébresztettek fel, aztán 8kor baba. Szóval mikor milyen a műszakja volt vagy hajnalban vagy éjjel kellett őrt állnom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!