Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Igaza van a férjemnek a...

Igaza van a férjemnek a következő helyzetben?

Figyelt kérdés

Az volt a vita tárgya, hogy amikor este fél 11 - 11 körül hazaér a munkából, akkor nem kelek fel hozzá beszélgetni és nem ülök ki vele, amíg vacsorázik meg elkészül alváshoz.

Amivel védekeztem:

Este 9 órakor alszik el a kisfiunk mellettem az ágyban, fél 10, mire visszateszem a helyére, majd ha minden jól megy, akkor én is el tudok aludni rögtön. Tehát maximum egy órát alszok addig, amíg ő hazaér, vagyis akkor vagyok a legkómásabb állapotban, de ettől függetlenül mindig felébredek és megkérdezem, hogy minden oké-e, váltunk pár szót és én visszaalszok. Volt már olyan, hogy valamiért kimentem hozzá, beszélgettünk kicsit és olyan szinte kiment az álom a szememből, hogy nem tudtam órákon keresztül visszaaludni.

Ezután alszok hajnal 4-ig kb., amikor ébred a fiam és odakéredzkedik mellénk, én ilyenkor már nem tudok elaludni rendesen, csak szundikálok, majd amikor a férjem felkel 6 órakor, akkor fekszek át a helyére, tehát ismét felébredek, ha addig esetleg sikerült volna visszaaludnom és próbálok még kicsit aludni, amíg a baba fél 8 körül fel nem ébred. Tehát maga az alvásmennyiség nem lenne kevés, viszont az, hogy ennyi részletben van meg, már nagyon rossz. Menetrend szerint fáj is a fejem, és főleg a reggeli visszaalvás után fájdul meg, de ha nem pihenek még olyankor kicsit, akkor egész nap csak kóválygok.

Megértem őt is, hogy sokat dolgozik, egész nap csak telefonon beszélünk, de nagyon rosszul esett, hogy a szememre hányta ezt, mintha én egész nap itthon mereszteném a gyerekkel a seggem és nem csinálnék semmit sem. Néha szívesen cserélnék vele egy-egy napra, hogy megtudja, nem olyan leányálom egy hisztikorszakban lévő kétévest elszórakoztatni egész nap.

2013. jan. 23. 12:46
1 2 3 4 5 6
 21/56 anonim ***** válasza:
61%
Hú, hát izé, először is, nagyon tipikus beanyukásodott nő vagy, szerencsésnek érzem magam, hogy én nem lettem ilyen. Én éjfélnél előbb sosem fekszem le, pedig 6-kor kelek. De a két gyerkőcünk lefektetése után szükségünk van saját közös időre, ezért éjjeli baglyok vagyunk. :) Ha jól visszagondolok, utoljára 4 éve (nagyon beteg voltam) aludtam el este 10-kor, nem is tudnék már ilyen korán elaludni. De tegyük fel, hogy áthelyezem a saját idősíkomra a problémádat, hmmhmm akkor is csak azt tudom mondani, hogy én megvárnám a férjemet, pláne, ha ő igényelné is ezt! Te abba a tipikus hibába estél, amibe a nők többsége, a férjedet elhanyagolod, mert anyuka vagy. Klassz lesz egyedül maradni, mikor a férjed beújít egy szeretőt! :)
2013. jan. 23. 13:30
 22/56 anonim ***** válasza:
80%
Én nem tartom azt se gáznak, hogy a barátaival is szeretne lenni a férj, hát bakker ő se egy pénztárca csak, kijár neki is némi szórakozás... Ha nagyszülőknél alszik néha a kicsi, gondolom máskor napközben is rájuk tudod bízni, olyankor meg kapcsolódj ki Te, hogy ne legyen benned emiatt tüske!
2013. jan. 23. 13:33
 23/56 A kérdező kommentje:
Nos, ha látnál, nem csak olvasnád, amit írok, akkor tuti nem ezen a véleményen lennél, hogy tipikus beanyukásodott nő lettem! Én a gyerek előtt is legkésőbb lefeküdtem este 10-kor, sosem voltam éjjeli bagoly, nekem szükségem volt a normális időben való elalvásra, szerintem azért nem az az általános, hogy mindenki éjfélig van fönt. De ha te így érzed jónak, hát csináld így, viszont ennyiből ne szűrd le azt, hogy én most már csak a gyerekemnek élek, a férjem pedig nem is számít. Természetesen szoktunk kettesben programot szervezni, ez csak az utóbbi időben alakult így, amióta ilyen lehetetlen munkabeosztásban dolgozik.
2013. jan. 23. 13:34
 24/56 anonim ***** válasza:
64%

"Én nem tartom azt se gáznak, hogy a barátaival is szeretne lenni a férj, hát bakker ő se egy pénztárca csak, kijár neki is némi szórakozás... "

Ez tény és való, de ha csak egy szabadnapja van, azt nem illene minden héten a barátokra szánnia. Az első igenis a család, ha már van gyerek.

Pl. megegyezhetnek abban, hogy minden 2. vagy 3. héten a barátoké a szabadnap, de nem minden héten! Az túlzás.

2013. jan. 23. 13:35
 25/56 anonim ***** válasza:
68%

Tényleg nem egyszerű nektek. Ami nekem ebből a legrosszabb lenne, hogy heti 6 napot dolgozok reggeltől estig. Magyarul a gyerekét alig látja?

Lehet, hogy király a munkahelye,meg jól keres, meg karrier stb...de ezt előbb-utóbb a család sínyli meg.

2013. jan. 23. 13:38
 26/56 anonim ***** válasza:
74%
Én is együtt alszom el a kislányommal, egy ágyban aztán kijövök a szobájából és befekszem a férjem mellé. Ha megébred a gyerek, akkor átmegyek hozzá visszaaltatom és visszabújok a férjem mellé. 2éves koráig velem aludt, aztán úgy döntöttem, most már a férjem mellett a helyem. :) Nem jön át hozzánk a kislányunk, megbeszéltem vele, hogyha kellek akkor szóljon és menni fogok. Ez nálunk nagyon bevált, senki nem sérült lelkileg :) A kislányom (meg úgy látszik a te kisfiad) is igényli hogy veled aludjon el, de aztán a férjed mellett a helyed. Szerintem még az jó megoldás (legalábbis nálunk bevált), hogy nem rácsos ágy van, hanem rendes ágy, így nem kell ki-be vennem a gyereket, hanem csak mellé fekszek, elalszunk és megyek a saját ágyamba. Így ő is érzi azt, hogy nem hagyom magára és amikor megébred akkor nem kell magunkhoz vennünk, hanem bebújok mellé és újra elalszik, csak a saját ágyában.
2013. jan. 23. 13:38
 27/56 A kérdező kommentje:
Valóban nagyon keveset látja a fiát, hiszen este már alszik, mire ő hazaér, reggel meg még alszik. Így amikor hajnalban odaveszem magunk közé, akkor szoktak kicsit összebújni, így ezért sem akarom ezt megszüntetni. Sajnos nincs más választásunk egyelőre, ez a munka jól fizet, igaz, kidolgozza a belét is, de olyan helyzetbe kerültünk, ahonnan most csak ez nyújt kiutat. Így egyelőre nincs mód a változtatásra.
2013. jan. 23. 13:43
 28/56 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos kompromisszum nélkül nem megy.... Ebbe az is beletartozik, hogy a férjed is lehetne belátással arra, hogy nem megy egykönnyen a felkelés, ha fáradt vagy. De kíváncsi lennék milyen munka az, hogy reggel 6-kor már kel és este 11-kor ér haza, mert ez baromi sok. Nem biztos, hogy a vázolt probléma miatt, de ezt így nem lehet huzamosabb ideig bírni, gyakorlatilag nincs közös életetek, illetve a gyerekével sem tud semmit foglalkozni. Szex van köztetek? Mikor tudjátok kivitelezni?
2013. jan. 23. 14:21
 29/56 A kérdező kommentje:
Osztályvezető egy nagy cégnél... sajnos ennyi a munka, de legalább megfizetik. Szex nyilván ebből kifolyólag nagyon ritkán van, kb. hetente egyszer, de inkább kéthetente.
2013. jan. 23. 14:28
 30/56 A kérdező kommentje:
Ja, és az is hozzátartozik, hogy másfél óra az út oda és másfél óra vissza...
2013. jan. 23. 14:28
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!