Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Igaza van a férjemnek a...

Igaza van a férjemnek a következő helyzetben?

Figyelt kérdés

Az volt a vita tárgya, hogy amikor este fél 11 - 11 körül hazaér a munkából, akkor nem kelek fel hozzá beszélgetni és nem ülök ki vele, amíg vacsorázik meg elkészül alváshoz.

Amivel védekeztem:

Este 9 órakor alszik el a kisfiunk mellettem az ágyban, fél 10, mire visszateszem a helyére, majd ha minden jól megy, akkor én is el tudok aludni rögtön. Tehát maximum egy órát alszok addig, amíg ő hazaér, vagyis akkor vagyok a legkómásabb állapotban, de ettől függetlenül mindig felébredek és megkérdezem, hogy minden oké-e, váltunk pár szót és én visszaalszok. Volt már olyan, hogy valamiért kimentem hozzá, beszélgettünk kicsit és olyan szinte kiment az álom a szememből, hogy nem tudtam órákon keresztül visszaaludni.

Ezután alszok hajnal 4-ig kb., amikor ébred a fiam és odakéredzkedik mellénk, én ilyenkor már nem tudok elaludni rendesen, csak szundikálok, majd amikor a férjem felkel 6 órakor, akkor fekszek át a helyére, tehát ismét felébredek, ha addig esetleg sikerült volna visszaaludnom és próbálok még kicsit aludni, amíg a baba fél 8 körül fel nem ébred. Tehát maga az alvásmennyiség nem lenne kevés, viszont az, hogy ennyi részletben van meg, már nagyon rossz. Menetrend szerint fáj is a fejem, és főleg a reggeli visszaalvás után fájdul meg, de ha nem pihenek még olyankor kicsit, akkor egész nap csak kóválygok.

Megértem őt is, hogy sokat dolgozik, egész nap csak telefonon beszélünk, de nagyon rosszul esett, hogy a szememre hányta ezt, mintha én egész nap itthon mereszteném a gyerekkel a seggem és nem csinálnék semmit sem. Néha szívesen cserélnék vele egy-egy napra, hogy megtudja, nem olyan leányálom egy hisztikorszakban lévő kétévest elszórakoztatni egész nap.

2013. jan. 23. 12:46
1 2 3 4 5 6
 41/56 anonim ***** válasza:
0%
Itt lett volna alkalom, csak a párom étvágya még kisebb, mint az enyém. Ez ellen nincs mit tenni, erőltetni nem lehet.
2013. jan. 23. 18:47
 42/56 anonim ***** válasza:
44%

Igaza bizony! Te felvállaltad azt, hogy anya vagy és feleség. Egész nap a gyerekkel vagy, neked kell(ene) beosztani úgy az idődet, hogy jusson napközbeni alvásra is, ha ennyire fáradt vagy.

Ha a férjedet elhanyagolod, annak meglesz a böjtje. Vagy te is úgy vagy vele, hogy köszi, már megvan a gyerek, a pasinak pedig lapát?

2013. jan. 23. 21:13
 43/56 A kérdező kommentje:
Igen, én vállaltam, hogy anya leszek és feleség és EMBER, Nő, stb...tehát nem egy valaki által alárendelt eszköz. Bocs, én így látom, és feltételezem, hogy a válaszod előtt nem olvastad el a kommentjeimet sem.
2013. jan. 24. 09:35
 44/56 anonim ***** válasza:
67%

Ebben igaza van a kérdezőnek. Az anya is ember (mindenkinek van anyukája, gondolom átérzi) és a feleség is ember (akár milyen meglepő. :)). Tehát a kérdező is egy érző ember, nem egy felhúzhatós játékbaba. Neki is vannak igényei, érzései, szükségletei.

Ennek a házasságnak nem sokára annyi lesz, de ez nem a feleségen múlik. Pontosabban nem csak rajta.

A férj is változtasson (bőven van mit, ahogy olvastam), ne csak a feleség.

2013. jan. 24. 09:52
 45/56 anonim ***** válasza:
87%

Igen, írtuk, hogy a férj is változtasson, többen is.

Viszont azt nem értem, hogy a kérdező miért tesz fel egy kérdést, amire többen is írták, hogy az a megoldás, hogy MINDKETTEN változtatnak, ha ő nem akar. Szerinte rendben van, hogy egy 2 éves 10-kor alszik, szerinte rendben van, hogy a férjét heti 1 nap, ha látja, mert ő az otthonlevés mellett fáradt. Most akkor mégis mi a lótúrót írjunk? Ha nem akar felkelni a férjéhez, akkor ne keljen fel.

Lehet, hogy nem éjjeli bagoly, lehet, hogy fáradt, de én a helyében felkelnék, ha ez lenne az egyetlen lehetőségem egy nap a férjemmel lenni pár percet. Pláne, ha egész nap gyerekkel vagyok otthon, magyarán pl. akkor is ledőlhetek, mikor délután alszik a gyermek.

Viszont ha a kérdező nem nyitott a változtatásra, akkor ne is lepődjön meg, hogy a férj a barátokhoz - vagy ki tudja hova - megy az egyetlen szabadnapján. Nekem is istentelenül sz*rul esne, ha az ember, akit szeretek, ennyibe nem venne. Az a szerencsétlen férj este 11-re esik haza melóból, magyarán rohadt sokat gürcöl a családjáért, és feltételezem nem azért, mert imád dolgozni, hanem azért, mert nincs más lehetőség, és még annyit sem érdemel ki ezzel, hogy a felesége annyira emberszámba vegye, hogy ébren maradjon + fél órát miatta.

Meg lett mondva, mit kellene csinálni: ágyba tenni 6-7-kor a gyereket (semmi ok rá, hogy egy 2 éves 10-kor aludjon el basszus), lepihensz, aztán lesz energiád fél órára felkelni, ha a férjed hazajön. Cserébe ő meg ne töltsön minden szabadnapot a haverokkal.

A házasságban az éremnek mindig KÉT oldala van, itt mindketten rosszul csináltok valamit. Viszont te kérdező minden javaslatra csak védekezel, és leírod, hogy de ez most így van és így jó - magyarán a saját kényelmed igazából előrébb való a férjednél. Amíg ezen nem tudsz változtatni, ne várj megoldást.

És hidd el, sokan voltunk már otthon gyerekkel. De szerintem 14 órát dolgozni azért sz*rabb, mint otthon "szórakoztatni egy hisztikorszakban lévő kétévest".

2013. jan. 24. 10:48
 46/56 A kérdező kommentje:

Egyáltalán nem vagyok zárkózott a megoldási javaslatokat illetően, amiket írtatok, de én meg azt nem gondolnám, hogy egy gyereknek már 6-7 órakor aludnia kell, hiszen már nem csecsemő, és ráadásul mit fogok vele nyáron csinálni, amikor még javában 9-kor is világos van? Ugyan már, most őszintén, kinek a gyereke alszik el délután 6-7 órakor? Ez szerintem vicces, ráadásul nem azt írtam, hogy este 10-kor alszik el, hanem 9-kor és fél 10-kor rakom vissza az ágyába. Egy ekkora gyereknek este 9-ig fent lenni szerintem nem olyan nagy kunszt, ráadásul már 8 óra után fekszik az ágyban, csak még megnézi a meséjét és utána kb. fél órát kínlódik az elalvással. Na most gondoljátok el, ha 7-kor próbálnám lefektetni. Egyébként is kivitelezhetetlen lesz, amikor pár hét múlva elmegyek dolgozni, akkor fogok hazaérni a munkából szinte, nehogy a gyereket dugjam rögtön az ágyba, vagy nyáron, amikor még javában kint játszhatna... na, mindegy, én meghallgatom a véleményeket, de azért ha valaki hülyeséget ajánl, azt ne haragudjatok, hogy nem fogadom meg.

Azt sem írtam, hogy sosem várom meg, és nem csak azon az egy szabadnapján beszélünk és találkozunk, mert napközben is legalább 3-4 alkalommal telefonálunk, reggel és este is mindig váltunk pár szót, attól függetlenül, hogy nem megyünk bele több órás diskurzusba. Tehát nem csak heti egyszer kommunikálunk, tudjuk, hogy mi van a másikkal, csak most ez a helyzet, hogy ennyi időt tudunk érdemben együtt tölteni.

Nyilván ezt sokáig nem lehet így csinálni, ráadásul azt hiszem, hogy aki nem volt még ilyen helyzetben, az nem is értheti, hogy mennyi súrlódásra ad okot egy ilyen állapot.

2013. jan. 24. 12:43
 47/56 anonim ***** válasza:
47%
6-7-kor ágyba tenni a gyereket???? Mivaaaan? Egy 2 éves gyerek nem fog 6-7 órakor ágyba menni neked, az tuti! A 10 óra késő, de a 6-7 óra meg korán....
2013. jan. 24. 12:43
 48/56 anonim ***** válasza:
32%

"de én meg azt nem gondolnám, hogy egy gyereknek már 6-7 órakor aludnia kell, hiszen már nem csecsemő, és ráadásul mit fogok vele nyáron csinálni, amikor még javában 9-kor is világos van? Ugyan már, most őszintén, kinek a gyereke alszik el délután 6-7 órakor?"

Én és a testvérem is elaludtunk 7 órakor boldogan, ennyi idősen. Ez nevelés kérdése. Csak magadat fárasztod, ha 9-kor altatod a gyereket.

"vagy nyáron, amikor még javában kint játszhatna..."

Én komolyan nem hallottam még túl sok 2 évesről, aki este 7-kor még kint játszhatott. Azt viszont ne felejtsd el, hogy egy 2 évesnek még 13 óra az alvásigénye, és lassan bölcsibe kell majd mennie, korán kelni. Konkrétan ahhoz, hogy a 10 óra kijöjjön, 8-kor kell altatni a gyereket, ha 7-kor kel. A 3 óra meg a délutáni alvás, valószínűleg nincs is annyi.

"na, mindegy, én meghallgatom a véleményeket, de azért ha valaki hülyeséget ajánl, azt ne haragudjatok, hogy nem fogadom meg."

Én nem haragszom, de mondom, te se csodálkozz, ha a férjed felétek se néz, ha ennyire nem törődsz vele.

2013. jan. 24. 12:52
 49/56 A kérdező kommentje:

Ezt is leírtam korábban, de most megismétlem, hiszen már olyan sok a válasz és a komment: tehát, este 9-től reggel fél 8-ig alszik, majd déltől 3-ig van a delelés. Szerintem ez így pont elég alvás egy ekkora gyereknek, ha hamarabb fektetem, akkor biztosan hajnalban kelne föl és borulna minden. Oviba fog menni ősszel, akkor reggel egy órával korábban lesz ébredés, és nyilván este is hamarabb fog egy kicsit elaludni, szóval szerintem minden rendben lesz.

Az, hogy te nem hallottál arról, hogy nyáron, amikor napközben 30 fok fölött van a hőmérséklet, csak estefelé viszünk ki gyereket, nem délután a hőségben, attól még ez felénk így van, pedig nem is élünk annyira burgying vidéken :D Én ezt teljesen normálisnak tartom, ráadásul ha el is bizonytalanodnék ebben, akkor is megerősítene az, hogy nem vagyok egyedül ezzel a dologgal. Felénk ez a divat, hogy a gyereket inkább estefelé visszük el sétálni, bicajozni, stb, ha odakint hőség van délután :D. Persze most nem ez az időjárás van, de úgy gondoltam, hogy nem borítom fel a napirendjét, ami olyan szépen kialakult ezért a pár hónapért, hiszen így pont jó lesz az ovihoz is.

Mindenesetre köszönöm a válaszokat!

2013. jan. 24. 13:02
 50/56 anonim ***** válasza:
De látod pont ez az. Még 10 perccel se lennél hajlandó hamarabb lefektetni a gyereket, nehogy lelki törést szenvedjen. Mindegy a te dolgot, de az, hogy egy gyerekkel vagy otthon és nem tudsz egy kicsit tovább fent maradni, az abszurd. Neked csak a gyerek kellett és kész. Hiába mondasz mást.
2013. jan. 24. 14:07
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!